Fantastisk nyhed – Eske forlænger med to år

Foto: FC Helsingør

FC Helsingør har forlænget med cheftræner Morten Eskesen, der nu er på kontrakt frem til sommeren 2023, har klubben netop oplyst i en pressemeddelse.

Succestræneren kom til FCH for to år siden, og rykkede klubben op fra 2. Division i første hug, og har i denne sæson allerede sikret overlevelse i 1. Division, da pladsen i top-seksspillet blev bekræftet i næstsidste runde af grundspillet.

For direktør Jim Kirks og FC Helsingørs ejerkreds var forlængelsen oplagt:
– Morten har lavet et helt fantastisk stykke arbejde. Han arvede en trup i en svær situation, og løste sin opgave til UG. Der blev sat nogle klare mål, og hele truppen arbejdede hårdt indtil vi opnåede de mål, og mere til. Vi kan ikke sætte en finger på det stykke arbejde han har udført, og vi er meget glade for ham, både som træner og som menneske.

Hans resultater taler i den grad for sig selv, og ud over det sportslige er Morten et menneske, der arbejder godt sammen med alle, fra både bestyrelse til ledelsen og ned gennem truppen og staben. Vi er helt sikre på, at han er den rigtige mand til at løfte klubben yderligere.

For Morten Eskesen selv, var der heller ikke meget at betænke sig på:
– Jeg synes FC Helsingør er inde i en rigtig god og spændende udvikling. Vi er vokset sammen, klubben og jeg, og med det rigtig gode samarbejde alle her har til hverdag, var det nemt at forlænge.

– Vi begyndte at tale forlængelse allerede i december, og både jeg og klubben var klar på at ville forsætte samarbejdet. Bestyrelsesformand Jordan Gardner tog fat i mig på et tidspunkt, hvor vi lige havde tabt de sidste tre kampe inden vinterpausen, og det var typisk for den opbakning jeg har følt fra klubben, at ledelsen så ud over øjebliksbilledet og kunne se vi var på rette spor, spillemæssigt. Vi havde egentlig planlagt at sætte os ned med kontrakten allerede i februar, men Corona kom lidt på tværs, og vi udsatte det til de afgørende kampe om top-seks var afgjort. Jeg ville kunne koncentrere mig 100% om de kampe, og nu hvor de var overstået, tog det ikke langt tid at få tingene på plads.

– Jeg synes vi i løbet af de sidste to år har fundet frem til et fundament og et spillemæssigt koncept der virker, og som vi nu skal arbejde på at udvikle yderligere. Jeg har et rigtigt godt samarbejde med ledelsen og sportschef Brian Gellert, der i hele min tid i klubben har haft min ryg, og som jeg ved ikke går i panik, hvis vi taber et par kampe. Det betyder meget at vide, at man har den tillid fra klubben.

– Jeg har derudover et fantastisk samarbejde med min assistent Mikkel Thygesen. Vi klikkede hurtigt, og han supplerer mig fremragende i hverdagen, sammen med resten af den stab vi har om spillerne. Thyge og jeg ser fodbold meget på samme måde, samtidigt med at han ikke er bange for at give mig modspil, og han har en rigtig god fornemmelse for spillerne og truppens tilstand. Det er vigtigt for mig at pointere, at ”Thyge” og resten af staben er en stor del af grunden til vores store succes, og til at jeg kan underskrive en forlængelse i dag. Nu skal vi ud og præstere i de sidste ti kampe, og sætte nye mål for den kommende sæson, hvor jeg håber og forventer, at vi kan spille med om de sjove pladser igen.

53-årige Morten Eskesen kom til FCH fra en stilling som assistenttræner i Randers FC, og har stået i spidsen for FC Helsingør i 47 kampe, med 28 sejre, 6 uafgjorte og 13 nederlag til følge. Tager man de to pokalnederlag ud af ligningen, svarer det til et pointsnit på imponerende 2,0 point pr. kamp.

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke