FC Helsingør Fodboldfans og FCH Talents Venner donerer 15.000 kroner til FCH Talent Akademi

Steen Uthaug, kasserer i både FC Helsingør Fodboldfans og FCH Talents Venner, overrækker formelt donationen på de 15.000 kroner (Foto: Cementen)

Af Dennis Hynnecke

Fanklub og støtteforening går sammen om donation til FCH Talent Akademi for at støtte det lokale talentarbejde.

Mens FC Helsingør Fodboldfans til april runder 33 år som forening og dermed er en af landets ældste fanklubber, så har støtteforeningen FCH Talents Venner fortsat sin første fødselsdag til gode.

FCH Talents Venner blev etableret tilbage i juni 2020 på en stiftende generalforsamling i Stadionloungen og har til formål at fremskaffe midler, der understøtter talentarbejdet i foreningen FC Helsingør, der driver FCH Talent Akademi.

Sammen om støttebeløb

De to foreninger er gået sammen om at støtte talentarbejdet, hvilket måske ikke er helt tilfældigt. Af de tre bestyrelsesmedlemmer i FCH Talents Venner har to en fortid i fanklubbens bestyrelse, mens Steen Uthaug (på billedet øverst) besidder posten som kasserer i begge foreninger.

Derfor var det selvfølgelig også helt naturligt, at det var den piberygende kasserer, der stod for den mere formelle del af seancen, da overlevering af donationen til FCH Talent Akademi, repræsenteret ved Andreas Birch Rasmussen, skulle finde sted på stadion. 

Andreas Birch Rasmussen (ligeledes på billedet øverst) har ansvaret for FCH Talent Akademiets tre træningscentre og to keepercentre i det daglige, hvor han træder til der, hvor Børne- & Ungdomsudviklingstræner René Lybek Hansen ikke kan være.

De fem træningscentre henvender sig til de yngste årgange U10 til U12, hvor de unge talenter kommer til en ugentlig træning, mens de fortsat spiller i deres moderklub.

Det er netop dem, der bliver begunstiget af donationen for boldene var ved at være godt slidte og møre, så da der kom 30 spritnye bolde via donationen, så var begejstringen stor, fortæller Andreas Birch Rasmussen.

– Det betyder jo rigtig meget at der kommer helt nye bolde og de ikke skal ligge og træne med nogen gamle bolde, så den her donation betyder rigtig meget. Det sætter vi stor pris på, det er virkelig fedt, slutter Andreas Birch Rasmussen, der også er ungdomstræner i Helsingør IF.

FCH Talents Venner bliver trøjesponsor

De 15.000 kroner falder altså på et tørt sted og er altså hovedsageligt gået til nye bolde. FC Helsingør Fodboldfans har på flot vis  bidraget med  6000,- kroner, hvilket endnu en gang er med til at skabe bro mellem fanklubben og Talentafdelingen.

FCH Talents Venner har støttet med resterende 9000,- kroner og kommer derfor også til at få sit navn på ryggen af FCH U14, når de spiller kampe. Det er i sig selv fantastisk fordi det skaber synlighed blandt spillere og familiemedlemmer.

Et af støtteforeningens helt centrale områder for at rejse midler til talentarbejdet er at få en stor tilgang af medlemmer. Den unge støtteforening har cirka 50 medlemmer på nuværende tidspunkt., hvilket er en rigtig flot opbakning, men håbet er at der kommer mange flere til.

Målsætning og ambition er at både klubbens fans og sponsornetværket i FC Helsingør får lyst til at melde sig ind , men også onkler, tanter og bedsteforældre til de unge talenter. Det er altså en mulighed for at man kan  udvise sin støtte den vej økonomisk, hvilket er til rigtig stor gavn, da det er en bekostelig affære at drive et talent akademi.

Få mere at vide om medlemskab

FCH Talents Venner

Det koster minimum 250,- kroner om året at være medlem af FCH Talents Venner og tager kun få minutter at blive registreret. Gå ind på www.fchtv.dk

Du skal også være meget velkommen til at følge os på Facebook:

https://www.facebook.com/fchtalentsvenner

FC Helsingør Fodboldfans

Du kan også melde dig ind i fanklubben, hvis du ønsker at blive en del af fanfællesskabet. 

Du kan læse mere på www.fchfans.dk

Forza Helsingør!

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke