FCH Talent Piger: FCH U13 vandt 3-0 over Sundby Boldklub i underholdende kamp

Modstanderen i weekendens kamp var Sundby, som vi havde mødt flere gange siden sommeren, i både pokalen og Stensballe Pige Talentstævne. Sundby kom med en midtuge sejr over Ringsted, så de var klar til af forsøge af hive endnu en sejr hjem.

Til dagens opgør havde FC Helsingør valgt at give debut i målet til vores normale markspiller Anna Rasmussen, der gerne vil prøve keeperrollen og havde stået godt i træningerne op til kampen.

Kampens start bliv en lige affære, der gik begge veje.

Der blev spillet god fodbold fra begge hold, og man kom frem til afslutninger dog ikke nogle store chancer.

I det 5 min. efter lidt pres i feltet, landet bolden et godt stykke udefra hos Lucca Salinas, som forsøgte sig med en flad afslutning. Denne afslutning kom forbi alle spillerne og sad helt ude i siden ved stolpen, så målmanden først kunne se bolden de sidste få meter. Bolden ramte indersiden af stolpen og trillede stille og roligt i mål. 1-0 til FC Helsingør.

Kampen forsatte meget lige, men stadig ikke med farlige forsøg i nogle af enderne.

I det 19 min, erobrer FCH bolden midt på egen banehalvdel, og fik hurtigt spillet Cecilie Rasmussen,  som med høj høj fart satte sin direkte modstander og udplacerede målmanden.

2-0 til FC Helsingør, som på daværende tidspunkt ikke havde fået spillet til at fungere helt optimalt.

2. halvleg

2. halvleg satte i gang og der skulle ikke gå mere end 45 sek., før Amanda Grønsund sendte et flot hårdt og fladt indlæg ind til Cecilie Rasmussen, som dog blev presset af Sundbys målmand, og derfor ikke fik ordentlig ram på bolden.

FC Helsingør spillerne havde i pausen snakket om presspillet og samtidig også snakket om bevægelse uden bold.

Begge ting gik langt bedre efter pausen, og det var da også FC Helsingør, der satte sig fuldstændig på kampen efter pausen.

Chancerne blev store, og FC Helsingør brændte nogle rigtig store af dem i 2. halvleg.

Men her må specielt Sundbys indskiftede målmand have stor ros da hun brilierede med den ene store redning efter den anden og gjorde det svært for FC Helsingør at score.

Dog lykkedes det FC Helsingør en gang af overliste en storspillende målmand.

Efter et indkast til Sundby langt oppe på FC Helsingør bane halvdel, erobrer FC Helsingør bolden, og stater i hurtigt omstilling. Det lykkes FC Helsingør at være i overtal.  Amanda Grønsund modtager bolden på midten, og få taget to træk, hvorefter hun finder Emilie Clemmensen, der er i fart, og med højt tempo, får plads til en flad afslutning og scorer til 3-0.

Sundby får i 2. halvleg den nok største chance da de lidt udefra forsøger sig, men Anna Rasmussen får fingrene på, og den snitter lige overlæggeren og ryger over. Største chance til Sundby i kampen.

FC Helsingør får nogle flere afslutninger, men igen viser Sundby målmand stor klasse, og får afværget.

Kampen ender 3-0 til FC Helsingør mod et klogt spillende Sundby hold, der gjorde at kampen virkelig bliv en god og seværdig en af slagsen.

P U13 Øst 1, FC Helsingør vs Sundby Boldklub 3-0