FCH U17 vandt overbevisende mod Sfb-Oure FA

Af Dennis Hynnecke

FCH U17 rejste sig  oven på den skuffende sæsonpremiere, da de 2. Påskedag vandt 6-1 over sydfynske SbF-Oure FA på Helsingør Stadion. Snefald medførte halvanden times forsinkelse.

Det var ikke forår, men derimod sne der var i luften, en halv times tid før kampstart.

Et 15 minutters massivt snefald  lagde sig som et hvidt tæppe henover kunstbanen på Helsingør Stadion.

En kommunal snerydder måtte derfor til hjælp og sammen med spillere, forældre og trænere fik man ryddet banen for sne,

FCH U17 kæmper i toppen af U17 Divisionen med Roskilde og Viborg FF, hvor kun få point skiller dem ad. Skuffelsen var derfor også stor, da holdet smed en 3-0 føring i forårspremieren til Roskilde  sidste weekend.

Det gjaldt altså derfor om, at komme tilbage på sporet og få tre point mod dagens modstander SfB-Oure FA, der inden denne runde havde hentet 4 sejre i 12 kampe.

Men det var nu gæsterne fra Sydfyn, der kom bedst ud af hullerne, da kampen endelig blev sat i gang. SbF-Oure FA lagde et højt pres på banen, som FC Helsingør havde svært ved at spille sig ud af.

Det var i øvrigt i denne tidlige fase af kampen, at dommeren afbrød den kortvarigt for at sende begge holds keepere ud for at skifte til kortere underbukser, der ikke kunne ses under deres shorts.

Gæsterne kom frem til flere afslutninger uden det blev rigtig giftigt. Dagens debutant i FCH-buret, Hjalte Dalsgaard, havde i hvert fald godt styr på det. Et forsvarskoks var nu ellers tæt på at koste et mål, da en Helsingør-fod inde i eget felt fik sparket bolden lige ud for fødderne af en modstander, men situationen blev flot afværget.

God og solid debut af Hjalte Dalsgaard, der fik en varm start på kampen for det var et noget stresset Helsingør-hold, der lige skulle bruge 20-25 minutter på at knække koden til et modtræk.

Gudskelov har man en god portion  spillere på FCH U17/19, der ved hvor netmaskerne er og en af dem er Alexander Lyng, der på en assist af Emil Bach, fik bragt FCH U17 foran efter 24 minutter. Lidt ud af det blå, som man siger.

SbF-Oure FA kørte dog på frem mod pausen med fortsat tro på tingene, uden det dog udmøntede sig i et mål. Det gjorde til gengæld for FCH U17, der var  kyniske på det her tidspunkt. For Alexander Hvid får i det 38. minut sat Lucas Vesth Meibom op, der køligt får sat bolden bag gæsternes målmand og øger til 2-0.

SbF-Oure FA rejser sig endnu en gang og gejsten lader til at være indtakt med få minutter til pausen. Men skæbnen er hård ved gæsterne, der  i det 43. minut må indkasserer endnu et mål, da Alexander Lyng scorer  sit andet mål i kampen . Hans tredje mål i weekenden i øvrigt. Lørdag eftermiddag var han nemlig også med i FCH U19´s 4-2 sejr  over SfB-Oure Fa U19. i U19 Divisionen.

3-0 til FC Helsingør ved pausefløjt.

– Jeg vil sige, den begyndte at knække i 2. halvleg. Der fik vi overtaget på kampen.

Offensivspiller Alexander Hvid, FCH U17

2. halvleg blev en noget anderledes affære, i forhold til indledningen på kampen, hvor SbF-Oure FA kom ud med højt pres, gejst og vilje. De tre indkasserede mål havde sat sit aftryk, mens FCH U17 mere og mere kontrollerede kampen, som også udmøntede sig i flere nærgående afslutninger, herunder et hug på overliggeren.

Helsingørs Alexander Hvid foldede sig virkelig ud i 2. halvleg, hvilket kulminerede midt i 2. halvleg med en aktion over det meste af en banelængde. Den vender vi tilbage til.

For inden da, var Alexander Lyng endnu en gang kølig foran mål, da han scorede til 4-0 i det 57. minut og dermed fuldbyrdede et hattrick. Fire mål fik han altså sat ind i den forgangne weekend med hans mål for FCH U19 in mente lørdag eftermiddag. Ganske imponerende, må man sige.

På det tidspunkt var bunden slået ud af gæsterne fra Sydfyn og der stod FCH på det hele.

Med på bænken havde FC Helsingør Gustav Holm, der blev skiftet ind med 20 minutter igen. Den høje angriber er topscorer i U17 Divisionen og var lørdag med for FCH U19, hvor han scorede en enkelt pind.

Han havde heller ikke været på banen i meget mere end et par minutter, da Alexander Hvid opsnapper bolden på kanten af eget felt efter et hjørnespark til gæsterne.

Alexander Hvid tager et raid ned af banen i højt tempo, som gæsterne ikke kan matche og lægger den af til Gustav Holm, der kan score sit 21. sæsonmål, da han gør det til 5-0.

SbF-Oure FA har  ikke mere krudt i bøssen og man står lidt at venter på at FCH U17 skal udbygge føringen endnu mere. Den kan blive rigtig grim for gæsterne.

Men noget overraskende, så er det SbF-Oure FA, der får reduceret til 5-1. Det var faktisk stærkt at opleve, hvor meget den scoring betød for gæsterne. Det var man ikke i tvivl om.

Reduceringen lod til at sætte prop i for gæsternes mål, der undgik en større afklapsning. Der kom nu heller ikke flere mål fra bold i spil, men i de døende minutter af kampen blev Alexander Hvid nedlagt i modstanderens felt lige foran dommeren, der pegede på pletten.

Sigurd Sachse lukkede målfesten, da han scorede kampens syvende og sidste mål fra 11-meterpletten.

FCH U17 vinder efter en flot indsats 6-1 SbF-Oure FA i U17 Divisionen.

Alexander Hvid til Cementen efter kampen:

Hvad er dine ord på kampen ?

– Jeg synes, vi starter dårligt. Det bliver bedre i løbet af kampen.

SbF-Oure FA sætter et højt pres, de første 20-25 minutter. I ved ikke helt, hvordan I skal arbejde jer ud af det?

– Nej, de laver to forskellige pres og vi snakker om det inde i omklædningsrummet, at det nok var meget individuelt fordi de har ikke trænet i to uger  pga. de blev sendt hjem.

Hvornår knækkede kurven i kampen her?

Du opsnapper bolden nede i eget felt og spurterr bare forbi modstanderens forsvarer?

– Det kan man godt sige.  Jeg tager et lang touch og så løber jeg på den.

FCH U17 vs SfB-Oure FA 6-1 (3-0)

SfB-Oure FA er nyt Sydfynsk samarbejde mellem Svendborg forenende Boldklubber og Oure Fodboldakademi, der stiller med fælleshold i U17/19 Divisionen.

Mål: 1-0 Alexander Lyng (24´),  2-0 Lucas Vesth Meibom (38´), 3-0 Alexander Lyng (43´), 4-0 Alexander Lyng (57´), 5-0 Gustav Holm (73´), 5-1 Gustav Jensen (76´), 6-1 Sigurd Sachse (90´str).

Rettelse (04/04 23:58): I artiklen fremgik det oprindeligt at Alexander Hvid scorede til 4-0 i det 57. minut. Det var en forkert notering, da den rette målscorer var Alexander Lyng, som dermed scorede hattrick i kampen.

FCH U17 – Startopstilling:

Hjalte Dalsgaard, Lucas Bakx, Emil Bach, Casper Christensen, Nikolaj Bagger, Robert Marcus, Lucas Meibom, Mathias Bill, Sigurd Sachse, Alexander Lyng, Alexander Hvid.

Bænk:

Tobias Elmelund, Mads Havemann, Gustav Holm, Andreas Skou.

Ind- og udskiftninger:

Robert Marcus ud/Tobias Elmelund ind (63´ ) , Lucas Bakx ud//Mads Havemann ind (70´ ), Alexander Lyng ud/Gustav Holm (70´ )  ind, Mathias Bill ud/Andreas Skou ind (81´ ).

Cheftræner: Daniel K. Pedersen

Assistenttræner: Jacob Wedell

U17 Divisionen – Stillingen på dbu.dk

Kort info om U17/U19 Divisionen

FCH U17 og FCH U19 spiller i hhv. U17 Divisionen og U19 Divisionen, hvilket er er landets næstbedste række for de to årgange.

Den bedste række hedder hhv. U17 Ligaen og U19 Ligaen.

Begge rækker er landsdækkende for de to årgange, som følges ad. Rækkerne nedenunder det lag er lokal/regionale.

Både Ligaen og Divisionen for de to årgange er licensbaseret, der spilles derfor ikke om oprykning og nedrykning.

Hvert forår, forud for den kommende sæson efter sommerferien, skal klubbernes licens fornyes og det afgøres på den baggrund, hvilken række de to årgange bliver placeret i.