FCH U19 slog Brøndby 7- 4 i Pokalen, nu venter Roskilde FC i kvartfinalen

Af Dennis Hynnecke

FCH U19 slog onsdag aften Brøndby IF ud af Pokalturneringen efter en ganske vild og hektisk kamp, der endte 7-4 til FC Helsingør. Nu venter Roskilde FC i kvartfinalen.

FCH U19 slog onsdag aften Brøndbys drenge med hele 7-4. Der var nu ellers ikke noget der tydede på at FC Helsingør skulle komme til at opleve en af sine hele store aftener, da der var spillet ti minutters tid.

Brøndbys cheftræner Joakim Mattsson – forhenværende cheftræner i Skive IK, Vendsyssel FF og Thisted FC – blæste til angreb fra start og derfor var det også et Brøndbymandskab, der kom bragende med højt tempo og pres.

Det resulterede i en scoring få minutter inde i kampen og da der var spillet 10 minutter af kampen bragte udeholdet sig foran 0-2.

Her begyndte man som tilskuer at blive lidt urolig, men FC Helsingør evnede på fin vis at trække tempoet ud af kampen, om end i perioder.

FCH U19 fik dog reduceret til 1-2 ved anfører Lucas Lodberg, der var sikkerheden selv på straffespark og det var lige hvad Helsingør-drengene havde brug for, der også scoret til 2-2 inden Brøndby fik scoret til 2-3 kort før pausen.

FC Helsingør gik målamok i anden halvleg

Anden halvleg skulle dog blive ene og alene FC Helsingørs, der smadrede kasser ind. Ja hele fem mål i de sidste 45 minutter blev det til, hvilket også medførte at drengene fra Brøndbys Masterclass blev mere og mere frustreret som kampen gik.

Tobias Madvig blev en af tre dobbelte målscorer for Helsingør-holdet.

7-4 endte kampen, som må siges at være en kæmpe præstation af FCH U19-drengene. Brøndbys U19 drenge ligger pt. nr. tre i landets bedste U19-række – U19 Drenge Ligaen – , mens FCH U19 i øjeblikket indtager en placering i den nederste halvdelen af tabellen i U19 Drenge Divisionen, landets næstbedste række.

Brøndbys træner på Twitter dagen derpå: “Så er vi færdige i pokalturneringen .. vi taber 7-4 efter været foran 3-2 ved pausen.. klart fortjent at Helsingør vinder. “

Roskilde venter i semifinalen

FCH U19 møder i Pokalturneringens kvartfinale FC Roskilde, som de kender fra U19 Divisionen, til marts på udebane.

Derudover ser de andre kvartfinaler således ud: HB Køge – FC København, Hvidovre IF – FC Nordsjælland og Lyngby Boldklub møder på udebane Næstved.

En rigtig god anledning til at tage en tur til Roskilde for at støtte drengene i deres bestræbelser på at komme i semifinalen. Kampen er på nuværende tidspunkt programsat til 20. marts.

FCH Talent – Brøndby Masterclass U19 7-4 (2-3).

Cheftræner: Marc Thevis Holdopstilling: Magnus Christensen, Alexander Bouaziz, Mathias Virkelyst-Andersen, Mads Bach, Hans Christian Bonnesen, Nicolas Hald Willumsen, Berzan Kücükyildir, Lucas Lodberg, Niklas Skou Holm, Tobias Christiansen, Alexander Vogtmann Vest, Nichlas Monefeldt Vesterbæk, Tobias Madvig, Oliver Fossum Basse.

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.