FCH U19 vandt 6-1 over FC Roskilde – Nu venter pokalkvartfinale

Af Dennis Hynnecke

FCH U19 har endnu en gang spillet sig videre til kvartfinalen i DBU Ungdomspokalen efter en overbevisende 6-1 sejr over FC Roskilde onsdag aften. To hold, der kender hinanden fra U19 Divisionen, landets næstbedste U19-række.

FCH U19 indtrådte i årets DBU Ungdomspokalturnerings tredje runde, hvor man i starten af oktober slog laverrangerede Husum Boldklub 7-1 på udebane.

Onsdag aften gæstede FC Roskilde Helsingør Stadion i fjerde runde, hvor gæsterne kunne gå til pause med en 0-1 føring, selvom det måske nok ikke helt afspejlede spillet i 1. halvleg.

De unge Helsingør-drenge kom dog godt ud af hullerne fra 2.halvlegs start og 15 minutter inde i 2.halvleg stod den 3-1 til FCH U19 på mål af Alexander Holst Christiansen, Valdemar Axel Holze Licht-Larsen og Anosike Ementa.

Herfra var kampen reelt afgjort. Oliver Asmussen og Emil Rasmussen kunne udbygge føringen til hhv. 4-1 og 5-1 midt i anden halvleg, mens Anosike Ementa blev dobbelt målscorer, da han slog det sidste søm i kisten kort før tid med sin scoring til 6-1, som også blev kampens resultat.

Endnu en gang venter kvartfinale i DBU Ungdomspokalen

Nu venter kvartfinalen altså endnu en gang for FCH U19, som i sidste sæson nåede hele vejen til semifinalen. Det skete bl.a. på baggrund af en 7-4 sejr over Brøndby Masterclass U19 i en vanvidskamp, en råkold aften for godt et år siden ude ved Helsingør Hallen, der sendte FCH U19 videre til kvartfinalen.

Her ventede FC Roskilde på udebane, som man slog 3-2 på et mål langt inde i dommerens tillægstid iøvrigt foran en stor flok Helsingør-fans, der havde turen med til Roskilde.

I semifinalen blev det til et ærgerligt 1-3 nederlag til Hvidovre IF på hjemmebane. Én kamp fra en pokalfinale mod FC København på Frederiksberg Stadion, men hvilken præstation at komme så langt i turneringen.

Kvartfinale til foråret

Kvartfinalerunden forventes afviklet til marts, hvor nedenstående modstandere er med i puljen, når der er lodtrækning. Det lavestrangerede hold har hjemmebane.

FC København (Liga)

Slagelse B&I (Division)

Brøndbyernes IF (Liga)

B93(Division)/Næstved(Division)

HB Køge (Division)/HIK (Division)

B1903 (Øst 2)/Lyngby (Liga)

Frederiksberg Boldklub (Øst 2)/FC Nordsjælland (Liga).

U19 Ligaen er landets bedste række, mens U19 Divisionen er landets næstbedste række. Begge rækker er landsdækkende modsat DBU Ungdomspokalen, der er geografisk opdelt.

EDIT – LODTRÆKNING TIL KVARTFINALERNE

FCH U19 skal enten en tur til HB Køge (Division) eller Hellerup IK (Division).

De tre andre kvartfinaler:

Slagelse B&I (Division) vs. Frederiksberg Boldklub (Øst 2)/FC Nordsjælland (Liga)

B93(Division)/Næstved(Division) vs. Brøndbyernes IF (Liga)

B1903 (Øst 2)/Lyngby (Liga) vs. FC København (Liga)

Alle fire kvartfinaler er pt. programsat til onsdag d.18. marts kl.19.00.

Kampfakta FCH U19 vs FC Roskilde U19

Mål: 16´ 0-1 FC Roskilde, 60´ 1-1 Alexander Holst Christiansen, 60´ 1-2 Valdemar Axel Holze Licht-Larsen, 60´ 1-3 Anosike Ementa, 65′ 4-1 Oliver Asmussen, 78′ 5-1 Helsingør Emil Rasmussen og 86′ 6-1 Anosike Ementa.

Kamptrup: Hans Christian Bonnesen, Emil Steen Rasmussen, William Lennings, Valdemar Axel Holze Licht-Larsen, Alexander Holst Christiansen, Philip Thomsen Mansig, William Arnesen, Luca Bregninge Costabile, Magnus Christensen, Lasse Skafte, Marcus Hedemann Pedersen, Oliver Claus Asmussen, Frederik Pedersen og Anosike Ementa.

Trænerstab: Cheftræner Marc Thevis, Træner Patrick Scheibel, Træner Kim Brøndsholm, Målmandstræner: Kim Drejs, Fysioterapeut: Niels Bøje Falk og Holdleder: Søren Vest.

FCH U19 indtager pt. tredjepladsen i U19 Divisionen efter 10 kampe og har fire kampe foran sig inden den står på vinterpause. I morgen lørdag venter Næsby hjemme kl.13.00 og herefter venter AB ude 9/11, Holbæk hjemme 16/11 og Hobro IK hjemme 30/11.

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.