FCH U19 – Flot sejr over Roskilde i forårsåbneren

Af Dennis Hynnecke

FCH U19 fik en ønskestart på forårssæsonen med overbevisende sejr over Roskilde.

FCH U19 indledte forårssæsonen lørdag eftermiddag, da de tog i mod Roskilde i U19 Divisionen.

De to hold kunne se tilbage på et målrigt opgør i det omvendte opgør i Roskilde tilbage i september måned, hvor de to hold spillede 4-4.

Efterårssæsonen udviklede sig dog i hver sin retning for de to mandskaber for mens FCH U19 kunne gå på vinterpause på en flot 3. plads, så indtager Roskilde 14. pladsen i U19 Divisionen.

Det var også til at se, da dagens kamp blev fløjtet i gang. Godt nok havde ingen af holdene spillet nogen træningskampe forud for forårsstarten grundet Covid-19, så der var en del ubekendte, men det var FCH U19, der fra start sat sig på kampen.

FCH U19 var alt dominerede og blev ved med at presse ned mod Roskildes mål i 1. halvleg.

Der skulle heller ikke gå mere end ti minutters tid før venstrekanten Bünyamin Topal sprudlede ude på venstrekanten, da han krøllede Roskildes forsvar og bragte FCH U19 foran 1-0. Stor jubel, som man kan se på billedet ovenfor.

Hjemmeholdet kørte på resten af 1. halvleg og havde indtil flere afslutninger med med både skud og hovedstød, alt i mens Roskildes forsøg på omstillinger blev afvist pure.

Roskilde havde to afslutninger i 1. halvleg. Første afslutning fra fra cirka 40 meters afstand, der blev sendt langt forbi mål, samt et lob over FCH-keeper Hjalte Søborg Petersen , der netop glædeligt er returneret fra en langtidsskade. Midtstopper Daniel Krogh fik i øvrigt afværget lobbet og FCH U19 kunne gå til pause med en 1-0 føring.

– Vi spiller en rigtig god kamp og lukker Roskilde fuldstændig ned.

Valdemar Axel Holze Licht-Larsen, FCH U19-angriber

FCH U19 lagde ud med fyr og flamme i anden halvleg, der kun var få minutter gammel, da Alexander Stjernegaard fra venstrekanten fik lagt et fladt indlæg til forreste stolpe, som William Arnesen kom først til og som han fik sendt i rusen til 2-0.

Her skulle man tro at det var det sidste søm i kisten for Roskildes U19-drenge, men ikke desto mindre fik gæsterne reduceret til 2-1 efter en afslutning fra kanten af feltet.

På det tidspunkt var der ikke spillet ti minutter af anden halvleg.

FCH U19 fik dog rejst sig hurtigt og det hjalp i den grad på humøret, da Marcus Hedemann Pedersen øgede til 3-1 et kvarters tid inde i 2. halvleg.

Der kom lidt mere energi fra gæsterne i resten af kampen i deres forsøg på at komme tilbage i kampen, men FCH U19 fortsatte også ufortrødent med at køre på og sejren kom da heller aldrig i fare.

3-1 til FCH U19, der altså både kunne glæde sig over at Hjalte Søborg Petersen er tilbage mellem stængerne, samt en flot start på 2021.