HB Køge – Spændt op til lir!

Foto: Cementen

Af Morten Højer Mathiesen

Onsdag aften tager FC Helsingør mod HB Køge på vores hjemmefort. Tiden er inde til at snuppe endnu en sejr.

Udeholdet må dog formodes at være spændt op til lir, da de netop har indgået buksesponsorat med scor.dk! Bare det ikke smitter på deres evner foran mål…..

Det bliver godt at komme hurtigt i gang efter det ærgerlige nederlag i Esbjerg. Det er endnu en 6 point kamp, forstået på den måde at FCH med en sejr er 6 point foran HB Køge, som omvendt kan komme a point med en gevinst.

Det bliver spændende at se holdets reaktion i forhold til sæsonens første nederlag, men mon ikke holdet finder det helt rigtige udtryk frem til onsdag. Hjemmebanen plejer jo at være garanti for angrebsiver og god underholdning. Vi kan også læne os op ad testkampen i det tidlige forår – det var endda HB Køges generalprøve – lige inden turneringsstarten. 3-1 til FCH i en kamp hvor vi nærmest kørte gæsterne ud af banen.

Tilskuertallet er igen corona begrænset til 500, så kun sponsorer og sæsonkortholdere kommer indenfor hegnet. Jeg gør bare opmærksom på, at der er ret gode muligheder for at følge kampen fra den anden side. Tag det som en opfordring, hvis du ikke er blandt de heldige.

HB Køge – en fusionshistorie

HB Køge er, som de fleste ved, en fusion/overbygning mellem Herfølge Boldklub og Køge Boldklub. To klubber som har sat hver deres væsentlige præg på dansk fodboldhistorie.

Efter flere år med snak om samarbejde, blev klubben etableret med start 1/7 2009 – og endda så heldigt at de kunne starte i superligaen på Herfølges licens, da klubben netop havde spillet sig til oprykning. Det blev dog kun til en enkelt sæson i første omgang. Derudover blev det til endnu en gæstevisit i 2011/12 sæsonen. Den resterende tid er tilbragt i 1. division.

Klubbens vision er at spille i superligaen.

Hjemmebanen skiftede sidste år fra Herfølge til det nyopførte Capelli Sport Stadion i Køge. Her er plads til 4.000 tilskuere, hvoraf de 1.500 kan sidde ned. Der spilles i øvrigt på kunstgræs præcis som i Helsingør.

Køge Boldklub vandt DM som den første provinsklub helt tilbage i 1954 og endvidere et mesterskab i 1975. Herfølge vandt i den skøre 2000 sæson DM med John ”Faxe” Jensen ved roret – og rykkede direkte ud året efter.

Køge var generelt en del af toppen i dansk fodbold frem til betalt fodbold blev indført i 1978. Her begyndte Herfølge at røre på sig, sådan ud af ingenting. Klubben havde en pengestærk mæcen i ”saftkongen” Gudmund Jørgensen, som sponsorerede klubbens march op gennem rækkerne. I den sidste ende kunne ingen af klubberne dog finde økonomi og opbakning til for alvor at hænge på i toppen.

Som et kuriosum kan nævnes at Jeppe Kjær var topscorer i klubben fra 2012 til 2014. I alt blev det til 48 kampe og 26 mål.

HB Køge i nutiden

Efter en skidt forårssæson hvor holdet dumpede ned på 9. pladsen lige over nedrykningsstregen, så har starten på den nye sæson været bedre.

Sejre over Kolding og Hvidovre, samt et knebent nederlag i Esbjerg var status før søndagens 0-3 mod Viborg. Dermed en fornuftig placering midt i rækken, og ikke mindst sejre over de hold, som man skulle slå.

Der har været skiftet en del i truppen, og senest har klubben lejet en 20-årig canadier i Toronto; Noble Okello, midtbanespiller, der har fået debut i såvel MLS som på landsholdet.

Af profiler kan nævnes den islandske målmand Oskar Snorre, som er hentet i Lyngby, Mark Gundelach, Stephan Petersen, Valou Ljuti (lejet i Fremad A) samt ikke mindst den tidligere FCH angriber Martin Koch, som bomber stabilt for klubben.

Før sæsonen hentede HB Køge Nicholas Marfelt i Sønderjyske. Desværre er han netop meldt ude for resten af året med en skade.

Klubben ledes af et team af tidligere Brøndby profiler. I direktørstolen sidder Per Rud mens Auri Skarbalius varetager cheftrænerposten, assisteret af Kim Daugaard.

Hvad siger Auri?

HB Køges cheftræner var ærgerlig over nederlaget mod Viborg. Auri siger til klubbens hjemmeside:”Det var en helt lige kamp. Vi laver et par personlige fejl og de får et yderst tvivlsomt straffespark. Selv manglede vi bare skarphed i begge ender”. Han pointerer den manglende skarphed, som han netop havde rost holdet for i 4-2 sejren over Kolding.

Til gengæld glæder han sig over, at de allerede skal i kamp onsdag. ”Jeg siger altid, at efter et nederlag skal vi bare i kamp så hurtigt som muligt, så vi kan rejse os igen. Det har vi gjort før, og det vil vi gøre igen”.

Auri lover at HB Køge vil investere alt i at hente sæsonens 3. sejr i 1. division.

Hvad siger Morten Eskesen?

Esbjerg kampen er evalueret, og der er god stemning i truppen. Spillerne glæder sig til at komme tilbage på sporet – og på hjemmebane. Morten hæfter sig ved, at holdet kunne komme fornuftigt tilbage i 2. halvleg, og egentlig så gode muligheder. I hvert fald indtil udvisningen. Selv efter denne blev der kæmpet til det sidste.

Cheftræneren lover at vi kan stille et slagkraftigt hold trods skader og karantæne. Centerforsvaret kan måske blive en udfordring. Onkony har karantæne, Kritte er ikke klar endnu og umiddelbart lyder det heller ikke til at Nikolaj Hansen kan spille. Dermed er der i princippet kun Jonas Henriksen tilbage, så der overvejes forskellige alternativer.

Ellers lover Morten Eskesen, at vi vil tilbage og spille vores vanlige hjemmebane spil og gå benhårdt efter 3 point. Han siger også at HB Køge er et fint hold, som trods 0-3 hjemme mod Viborg spillede en helt lige kamp.

”Det er altid mest spændende at se spillernes reaktion efter et nederlag, og det ser ud til at alle er helt klar til at revanchere sig, så jeg er optimistisk”, siger træneren til sidst.

Cementen siger!

Det er én af de hjemmekampe, der bare SKAL vindes.

Nederlaget i Esbjerg skal glemmes, og denne kamp kan måske definere om vi kæmper i toppen eller midten af rækken den næste periode.

Vi så i Esbjerg de første dyre fejl i sæsonen, og vi er lidt ramt af skader og en karantæne, så det er netop NU at holdet skal træde i karakter og vise vi har løsninger – også når der kommer udfordringer.

Og det tror vi bestemt kommer til at ske.

Vi kan øge chancen for sejr og hjælpe holdet ved at møde op og støtte så meget som muligt onsdag aften – så alle mand på og udenfor stadion.

Forza FC Helsingør!

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke