Helsingør IF glippede oprykningen

Af Dennis Hynnecke

Lørdag eftermiddag lagde Helsingør Stadion hus til et tæt oprykningsdrama, da Helsingør IF stod overfor deres direkte modstander Skjold Birkerød om pladsen i Serie 5 i den kommende sæson.

Det unge HIF-hold kunne sikre klubbens 1.Senior den første oprykning i tyve år, så der var naturligvis store forhåbninger til at holdet kunne hente den nødvendige sejr, der skulle til.

Det blev en rigtig tæt affære, hvor gæsterne fra Skjold Birkerød satte sig på bolden fra start og igennem kampen drog fordel af deres fysiske overlegenhed i forhold til de unge drenge fra Helsingør IF, der dog kæmpede og løb forbilleligt.

10 minutter før pausen fik Skjold Birkerød dog desværre scoret til 1-0, hvilket fik de mørke skyer til at trække op over Helsingør Stadion for Helsingør IF skulle bruge en sejr og det lignede på det her tidspunkt ikke et hold, der kunne få vendt kampen.

Stillingen 0-1 og holdt dog frem til pausen og trænerduen Bo Larsen og Dan Sattler kunne lægge en ny plan for de sidste 45 minutter af kampen. Anden halvleg startede ud som 1. halvleg med at være et tæt opgør og i det 68´ minut bragte Jonathan ´Kongen af Nygård´ Pihl balance i regnskabet, da han nettede til 1-1. Troen på sejr kom tilbage.

Resten af kampen skulle dog blive præget af hårdt fysisk spil, hvor to Helsingør IF-spillere måtte udgå med skader, blandt andet holdets topscorer Oliver Friis og får at gøre ondt værre, så scorede Skjold Birkerød til 1-2 ti minutter før tid og det lignede game over.

Træner Bo Larsen bad sine spillere om at dø med støvlerne på og det må man give dem, de gjorde. Kort før slutfløjt fik Helsingør IF frispark på kanten af straffesparksfeltet og målmand Oliver Hansen blev sendt op for at eksekvere frisparket med en ganske kvalificeret afslutning, der dog endte over mål.

Kampen endte 1-2 til Skjold Birkerød og Helsingør IF måtte se oprykningen glide i hænderne på modstanderne fra Skjold Birkerød, hvilket naturligvis skabte stor jubel i den anden lejr.

Cementen talte med træner Bo Larsen efter kampen

– Rigtig god fodboldkamp, meget fysisk, store drenge vi møder. Spil og chancer, så er det måske meget fair at de kommer herfra med de tre point. Uafgjort kunne måske også have været….men med det havde vi ikke rykket op alligevel, men jeg synes vi er så tæt på, fortæller en skuffet Bo Larsen.

– Vi bliver ramt af skader, en mand bliver båret ud nu og vi har tre-fire mand skadet på de her 90 minutter, så der er ikke andet for end at komme op på hesten igen og så fejrer vi oprykning om et halvt års tid, slutter Bo Larsen.

Helsingør IF trup: Emil Andersen, Frederik Christoffersen, Jonas Vilstrup Clausen, Jonathan Due Pihl, Mads Andersen
Merhawi Ybrah, Mikkel Jepsen, Mohamed Alskghri, Oliver Friis, Oliver Hansen, Oscar Sørensen,