Kolding IF – Hvilken vej peger pilen?

Foto: Cementen

Af Morten Højer Mathiesen

Fredag aften kl. 18.00 sparkes 1. division i gang efter pausen – Kolding IF tager hjemme mod FC Helsingør

Hvor står holdene, og hvad er på spil?

Læs Cementens optakt, og se hvad Morten Eskesen synes om både transfervinduet og opstarten.

Fredag aften i bidende kulde skal FCH starte forårets jagt på en plads i 1. divisions oprykningsspil.

Efter en forrygende start på efterårssæsonen og en tilsvarende pointtørke mod slutningen, så endte FCH akkurat udenfor top-6, som nr. 8, efter sidste spillerunde – og det var første gang i sæsonen.

Heldigvis er der bare ét sølle point op til 5. pladsen, og ét ned til 9. pladsen – så der er et større felt af klubber, som bejler til det gode selskab.

Dette er kampen hvor holdet skal bevise, at de kan kapitalisere på det gode spil, score på chancerne og få minimeret fejlene i det defensive, så der atter kommer plus point på kontoen. En plads i top-6 og dermed oprykningsspillet vil nok kræve 10-11 point i de sidste 6 kampe i grundspillet, og med kun 2 hjemmekampe og 4 ture til Jylland, så ser Kolding ud til at være én af dem, der nok skal hentes noget i.

Nu skal vi glemme skadeslisten, og at FCH var det hold der fik færrest point i de sidste 9 runder i efteråret. En sejr i Kolding vil, udover at styrke vores top-6 kandidatur, lægge en 10 point afstand til nedrykningsstregen. Omvendt vil et nederlag, være et kedeligt benspænd mod ambitionen om bedste halvdel, og få nedrykningsstregen indenfor 4 point.

Så både for Kolding, der gerne vil tættere på holdene over – og op over stregen – og for FC Helsingør er det på mange måder en 6 point kamp.

Kolding IF – Status

Hjemmeholdet har ikke haft så stor udskiftning i truppen.

Et par marginalspillere er lejet ud, midtbanemanden Mikkel Jakobsen har ikke fået forlænget og der er sagt farvel til den rutinerede offensivprofil Rune Nautrup.

Den anden vej er kommet en belgisk midtbane/kantspiller fra Waasland-Beveren; Matthias Verreth. Verreth har fået sin opdragelse i PSV Eindhoven og har spillet på det belgiske U21 landshold. Et flot CV hvor der stadig mangler gennembruddet i seniorfodbold.

Endvidere er FCK talentet Ahmed Daghim kommet på kontrakt. Daghim har det sidste halve år været lejet ud til HamKam i Norge, har spillet U18 og U19 landskampe for Danmark, og haft enkelte optrædener for FCK’s 1. hold. Absolut en spillertype der kan udfordre og skabe noget på egen hånd.

Så alt i alt ser Kolding stadig ud til at have en solid trup, suppleret med et par spændende profiler, og vil sikkert bygge videre på den relativt gode anden halvdel af efterårssæsonen.

I optakten har holdet slået både Brøndby og Sønderjyske, samt spillet uafgjort mod Randers og Horsens – alle fra superligaen. I sidste træningskamp blev det dog til et 1-4 nederlag mod naboerne og 1. divisions kollegerne fra Fredericia.

Vi kan forvente et fysisk hold med en god struktur – men også et hold, der kan spille rimelig god fodbold, og som har tanket selvtillid i en række gode træningskampe.

Callum Mccowatt i aktion i træningskampen mod Brøndby (foto: Cementen).

FC Helsingør – Status

Truppen er fortsat ramt af en række skader. De kendte langtidsskader til Jeppe Kjær og Jonas Henriksen er suppleret af en fortsat skadet Dalton Wilkins samt både Elijah Just og Sebastian Czajkowski. For fleres vedkommende er der dog håb om, at de indenfor kort tid er tilbage i træningen.

Vi har sagt farvel til en stribe spillere; Teddy Bergqvist, Andreas Smed, Casper Sloth og Anosike Ementa. Jeg er ikke bekendt med om Teddy har fundet klub, eller hvad Casper Sloth planlægger, men Anosike Ementa er solgt til Aab i Superligaen, hvor vi håber på stor succes, og det ser ud til at Andreas Smed ender i BK Frem.

Til gengæld har vi fået nogle spændende nye folk i truppen. Startende i bagkæden hvor vi har signet med Lyngbys anfører Nicolai Geertsen. En klasse tilføjelse til vores defensiv, og flot af klubben at kunne tiltrække en spiller på det niveau. Derudover er Nicklas Mouritsen kommet til. Nicklas spiller venstre back og har en fortid i Roskilde, Lyngby og Nordsjælland.

I det offensive har vi hentet BK Frem topscoreren Tonni Adamsen. Tonni har i BK Frem ofte ligget lige bag forreste mand, og derfra både scoret og assisteret flittigt. Han er også meget brugbar på kanten. I HB Køge har vi fundet 22-årige Liam Jordan, som beklageligvis kom ind og scorede deres sejrsmål mod os i slutningen af efteråret. Liam har trods sin unge alder været en del steder, men er stærk både fra kanten og centralt, ligesom han kan spille på midtbanen.

Til sommer kommer angriberen Oliver Drost til fra Kolding. Med en fortid i Horsens, Vejle og B93 og en opvækst i Snekkersten bliver det spændende at se, om hans store potentiale kan udløses i mere hjemlige omgivelser.

Det ligner nogle flotte tilføjelser til truppen, samtidig med at vi har undgået at miste stamspillere (undtagen til skader).

Alle træningskampe i optakten har været mod superligahold. 2-4 mod Nordsjælland, 2-3 mod FCK, 1-0 over Lyngby, 1-1 mod Brøndby og igen 2-3 mod FCK.

Alt i alt en række fornuftige resultater, hvor vi især kan glæde os over at have scoret i alle kampe. Bortset fra den første kamp i Farum, har det også været tydeligt at holdet har kunnet matche tempo, stå solidt defensivt og skabe chancer selv mod hold fra højeste niveau. Der må være masser af selvtillid at tage med videre.

Hvad siger Morten Eskesen?

Cheftræneren siger: ”Vi er klar til kamp og til at gå efter ambitionen om top-6”.

Morten er naturligvis ærgerlig over skadessituationen, men mener at vi i transfervinduet har fået de rigtige tilføjelser.

Uden Jeppe og Czajkowski skal vi spille lidt anderledes offensivt. Det bliver som udgangspunkt med en 10’er lige bag en enkelt front angriber i en slags 4-2-3-1 system”, fortæller Eskesen.

Han tilføjer også, at han ser både systemet og vores hold som meget fleksibelt, og at tingene ændrer sig i takt med hvordan de enkelte kampe udvikler sig. Det har set særdeles bevægeligt ud i træningskampene.

Cheftræneren er ekstra glad for tilgangen af Nicolai Geertsen, som giver defensiven en ekstra dimension, og har glædet sig over at se andre byde ind som målscorere i fraværet af de normale angribere.

Morten anerkender at kampen i Kolding skal give point. Han nikker til regnestykket om 10-11 point i de sidste 6 grundspilskampe, hvis vi skal med i det gode selskab – og fokus er stadig rettet fremad i tabellen.

Alt i alt en træner som er rigtig tilfreds med såvel transfervinduet som optakten – og især at vi har kunnet fastholde alle nøglespillere i truppen. Og slutter med: ”Vi glæder os i den grad til at komme i gang igen”.

Cementen siger!

Det har set godt ud i træningskampene, og de nye spillere ligner reelt folk der enten decideret forstærker os eller som minimum øger den sunde konkurrence.

Vi har fastholdt stamspillerne, og suppleret truppen til at kompensere for skadessituation – godt arbejde af klubben.

Med kun 2 hjemmekampe og 4 ture til Jylland, så skal der point med hjem fra Kolding, hvis vi skal nå med i top-6.

Og kan vi så det? DET tror vi nok, at vi kan!

Cementen er med i Kolding. Facebook Live optakt fra kl. 17.00 – og derefter liveopdatering på Facebook fra kampen og efterfølgende en masse gode billeder og lidt om kampen – set fra tribunen.

Forza FC Helsingør!

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke