OPTAKT: FC Helsingør gør sig klar til NordicBet Ligaen

Foto: Claus Birch
Af Dennis Hynnecke

FC Helsingør har lagt en lang og hektisk Superligasæson bag sig, spillerne har haft en velfortjent ferie og har de seneste tre uger været i fuld gang med forberedelserne til kommende sæson i NordicBet Ligaen.

Modsat sidste sommer, hvor der var godt gang i svingdøren på spillerfronten, ja så er der en helt anden ro på i denne her sommerpause på transfersiden, hvilket betyder at spillertrup og trænerteam begynder at kunne høste frugterne af alt det hårde arbejde fra den forgangne sæson, hvor man skulle spille et helt nyt hold sammen alt imens debutsæsonen i Superligaen buldrede derud af.

Det er altså efterhånden et godt sammenspillet hold med styr på Lønstrups koncept og rig på erfaringer fra en heftig Superligasæson, der går den nye sæson i møde og ingen skal være i tvivl om at det er en flok sultne spillere, der har fået smag for Superligaen, som kun har en ting for øje – At slutte sæsonen af med en oprykning til Superligaen næste sommer.

SPILLERAFGANG

Transfervinduet lukker d. 31. august, så meget kan nå at ske endnu, men meldingen fra både Lønstrup og Janus Kyhl er at man vil gå langt for at fastholde sin nuværende stamme af spillere.

Den eneste faste spiller fra forrige sæsons start-11´er, der pt. er rejst videre, er midterforsvar Søren Henriksen, som er tilbage i Vendsyssel FF.

Her kan vi dog glæde os over at Kaptajn Andreas Holm er klar til at overtage pladsen efter hans lange skadespause. Holm nåede lige at gøre comeback inden Superligaen sæsonen lukkede ned og har altså været med i hele forberedelsesfasen her op til den kommende sæson. Holm går ind i sin femte sæson for klubben og mon ikke han har savnet at spille fodbold og gerne vil ind og bevise at kaptajnen er tilbage.

Klubben har logisk nok skilt sig af med Osama Akharraz og Daniel Stückler, der har haft svært ved at få spille tid i løbet af den forgangne sæson og så blev den brasilianske trio helt forventeligt reduceret til en duo idet Tontinis lejeaftale udløb 30. juni.

Vi har også måtte sige farvel til FCH-ikonet Ricki Olsen, der i jagten på fast spilletid er rykket til HB Køge, ligesom Tobias ´Toby´ Christensen – der med sit ene mål i Viborg sidste år, mejslede sig ind i FC Helsingørs historie – er rykket til Næstved af samme grund.

Foto: Claus Birch (clausbirch.dk) Pierre er tilbage

 

NYE ANSIGTER

FC Helsingør har i skrivende stund fået tilgang af to nye spillere, der har haft sin gang i 2. division. Morten Fraysse fra B93 og Sebastian Elvang fra Skovshoved IF.

Morten Fraysse er en venstrebenet midterforsvar, der med sine 20 år betegnes af Janus Kyhl på klubbens hjemmeside som et forsvarstalent og investering for fremtiden.

Sebastian Elvang er en 23-årig offensiv midtbanespiller. Han har en gylden venstrefod, er en rigtig fin tekniker og en meget kreativ spiller fortæller Lønstrup ligeså til klubbens hjemmeside.

Derudover er det blevet til et herligt gensyn med Pierre Larsen, der er kommet retur fra et års lejemål i Viborg.

Foto: Claus Birch (clausbirch.dk) Michael Tørnes i aktion for FC Helsingør

 

MÅLMANDSKABALEN

FC Helsingør forsøger at få målmandskabalen til at gå op her i sommerpausen.

Mens Adrian Kappenberger allerede er skiftet til Hobro, tyder det på at der er lagt op til et salg af Mikkel Bruhn, som klubben har fået bud på.

Den snart 28-årige Espergærde-keeper har spillet fem sæsoner for FC Helsingør, derfor er det da også helt naturligt hvis trangen til nye udfordringer og eventyrer er tilstede, hvis ellers det rette tilbud kommer. Mikkel Bruhn har to år tilbage af sin kontrakt, hvorfor klubben også kan se frem til en transfersum.

Michael Tørnes har de seneste fjorten dage prøvetrænet med klubben og den 32-årige målmand med fortid i Brøndby, HJK Helsinski, Sandefjord og OB, har de seneste to sæsoner har været på kontrakt med hollandske Vitesse Arnhem, der dog kun bød på et par førsteholdskampe, men rutinen fejler i hvert fald ikke noget, så må vi se hvad trænerteamets dom er, når det kommer til niveauet.

Vejen for et skifte kan altså blive banet, såfremt klubben finder en fuldgod erstatning til målmandsposten, man også kan blive enige med økonomisk.

SÆSONSTARTEN NÆRMER SIG

Der er pt. 18 spillere i truppen, der alle i mere eller mindre grad fik spilletid i Superligaen for FC Helsingør, hvilket unægtelig må have haft en positiv indflydelse på både spil og resultater her i forberedelsesfasen.

FC Helsingør har i løbet af juli måned spillet træningskampe mod Hansa Rostock (1-0), Elfsborg IF (1-2), Crystal Palace (2-2), Helsingborg IF (1-1) og møder fredag aften Chicago Bridges.

Kronen på værket må selvfølgelig være 2-2 kampen mod Crystal Palace, hvor man ikke bare hev et godt resultat hjem mod PL-klubben, men faktisk også spillede rigtig godt i perioder.

Om godt og vel en uge skydes den nye NordicBet Liga i gang og FC Helsingør burde have gode muligheder for at komme rigtig godt fra land med to hjemmekampe i træk mod først et noget amputeret Fremad Amager-hold og dernæst oprykkerne fra Næstved Boldklub runden efter.

Fremad Amager har skilt sig af med det meste af deres førstehold henover sommeren, 12-14 spillere har forladt klubben, som nu er i fuld gang med at finde erstatninger. Derudover er John Faxe Jensen frivilligt blev afløst af Jan Michaelsen som cheftræner. Optaktsfasen har budt på nederlag til de to oprykkerhold Hvidovre (0-3) og Næstved Boldklub (0-2), man formåede dog at holde nullet mod HB Køge (0-0).

Det ser altså alt i alt rigtig fornuftigt ud her en uges tid før sæsonstart, lad tiden gå hurtigt, så vi kan komme i gang. En spændende sæson venter.

 

FC Helsingør starter altså ud mod Fremad Amager søndag d. 29. juli klokken 13.45.

FC Helsingør Fodboldfans laver Fanzone forud for kampen ved siden af stadion fra kl.11.00 til 13.00, hvor René Hejdman vil spille og der vil være fadøl til fornuftige priser. De altid herlige Fremad Amager-fans møder også talstærkt op til fælles fest og hygge.

 

Artiklen er oprindeligt publiceret på cementen.dk 20. juli 2018

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke