Optakt til NordicBet Liga 4. runde – fokus på FC Helsingør – Vendsyssel FF

Den flotte sæsonstart fra sidste år, med sejre i de 3 første kampe er allerede matchet efter sejren i Horsens. Vi har lagt os i spidsen for rækken sammen med superliganedrykkerne fra Lyngby.


Nu skal vi se fremad mod nye mål, og 3 point fredag aften på hjemmebane mod Vendsyssel bør være et delmål, som også er realistisk. Efter denne kamp følger HB Køge og Lyngby – kampe som vi gerne skal gå ind til med maksimal selvtillid og ditto point i tabellen.


Vendsyssel blev reddet fra fallit på stregen af en ny (gammel) ejer, og udover en ny træner er mange spillere skiftet i forhold til sidste år. Vendsyssel virker som en klub med fornyet gejst, men også midt i euforien over redning, en klub med et hold, der først skal spilles ordentligt sammen.


Tjek stillingen i ligaen her, og læs om alle rundens kampe – selvfølgelig med fuld fokus på vores kamp mod Vendsyssel FF.

NordicBet Liga – stilling efter 3. runde:

4. runde – Alle kampe:


Fredag d. 13/8 kl. 18.30 FC Fredericia – Hvidovre IF


Overraskende nok er det et topopgør. Fredericia var klart forventet at være med i bedste halvdel, men at Hvidovre er nr. 3 med 7 point er en overraskelse. En kamp hvor Hvidovre skal bevise, at det ikke er tilfældigt og omvendt en kamp Fredericia skal vinde, hvis de vil være en seriøs del af oprykningskampen.


Fredericia er kommet ud i samme solide stand, som i sidste sæson og skal bare bygge på. Hvidovre kommer med en charmerende blanding af veteraner og unge spillere, og fortsætter den positive udvikling de gennemgik sidst år.


Fredag d. 13/8 kl. 19.00 Esbjerg fB – AC Horsens
Dette BURDE være et absolut topopgør, men er det ikke. Esbjerg er nr. 11 og Horsens har tabt hjemme til både HB Køge og FCH. Det er dog stadig to af eksperternes hotteste top 3 bud inden sæsonen, så de må begge være sultne for at få et resultat.


Galehuset i Esbjerg er blevet vendt lidt på hovedet. Van der Vaart nåede lige at blive ansat som ny assistenttræner før Hyballa opsagde sin stilling og gik af. Både den tidligere assistenttræner, den fysiske træner og den administrerende direktør er også væk. Ind er kommet en ny tysker; Roland Vrabec som cheftræner (sidst Progress Niedercorn, LUX) og Jens Hammer Sørensen (ex Hobro) som ny direktør. Til gengæld er Jakob Ankersen rejst til Randers. Kommer de andre vragede spillere tilbage på holdet? Ingen ved det, men det bliver spændende. Der må være en spillertrup, der synes de har noget at bevise.


Horsens skal også bare vinde, hvis de skal hænge på i toppen – ingen af holdene kan for alvor bruge en uafgjort til noget.


Fredag d. 13/8 kl. 19.00 FC Helsingør – Vendsyssel FF


FCH skal ud for at forbedre sidste sæsons gode start med endnu en sejr. Holdet ser bundsolidt ud, og med både Just og McCowatt tilbage fra OL samt Drost og Lange tilbage i hvert fald til træning, så er bredden også på vej igen. Det trækker desværre ud med Geertsen, som måske skal opereres og Kjær er heller ikke klar. Vi ved ikke pt. om Drost og Lange er i spil til kampen.


Vendsyssel blev reddet på stregen af Jacob Andersen (der tilbagekøbte klubben) så de undgik fallit, og med Henrik Pedersen i trænersædet er de kommet rimeligt i gang med sæsonen. 3 gange 1-1 er det blevet til, og dermed en titel som ubesejrede. Klubben har fået et væld af nye spillere. Mange er hentet i udlandet og det er derfor svært at vurdere kvaliteten. På plussiden er stemningen vendt og de kommer med god gejst, men på minussiden er det ikke et særlig godt sammenspillet hold. I øvrigt er den tidligere FCH spiller Søren Henriksen ansat som sportslig ansvarlig under den nye ejer.


Kampen er en af dem der skal vindes, hvis vi vil snakke oprykning – og det er der ret mange i klubben der gerne vil. Især blandt spillerne blomstrer der en stor optimisme. Fra officielt hold er ambitionen stadig at være en del af oprykningsspillet, og i hvert fald tættere på pointmæssigt end i sidste sæson.


Stemningen er tydeligvis god i truppen såvel som i klubben og alle ser frem til fredag, hvor vi kan lukke alle de tilskuere ind der er plads til, og hvor vi endelig får STEMNINGSFANS indenfor hegnet igen. Jubelscenerne efter McCowatts scoring i Horsens viste hvor meget vores fans betyder for spillerne.


HEAD-TO-HEAD

De to sidste opgør var i 1. division sidste sæson og gav 2 sejre. 3-0 hjemme i august 20 og 1-2 i Hjørring tilbage i marts.


Og efter sidste sæson er Vendsyssel én af de klubber vi har positiv H-T-H statistik mod.


Vi håber på et STORT og engageret fremmøde på fredag, så holdet kan få maksimal opbakning til den fortsatte kamp i toppen.


Lørdag d. 14/8 kl. 13.00 Hobro IK – Lyngby BK


Lyngby har blikket rettet stift mod en hurtig tilbagevenden til superligaen og Hobro har blikket rettet mod….ja, hvad er målet egentlig? Lyngby bør være favoritter, men Hobro er aldrig helt nemme at håndtere i egen hule, så vi forventer en tæt kamp, hvor Lyngby trods alt bør løbe med sejren.


Hobro har skruet lidt ned for det økonomiske blus og har med det i mente fået en hæderlig start. Sidst blev det til 1-1 i Køge. Lyngby er, som FCH, perfekt fra start og fører rækken på bedre målscore. Sidst blev Fremad Amager pillet fra hinanden og lige nu er det svært at se, at klubben faktisk har sagt farvel til en hel stribe af profiler.


Lørdag d. 14/8 kl. 15.00 Fremad Amager – Jammerbugt FC


Nu bliver det spændende. Fremad har haft en gyselig sæsonstart under Peter Løvenkrands og Jammerbugt har, trods gode indsatser, kun et enkelt point – hvilket dog er et mere end Fremad. Her er et tidligt vaskeægte bundopgør. Fremad SKAL ganske enkelt vinde, og Jammerbugt får deres første store prøve på bundopgør på NordicBet Liga niveau.


Fremad virker ramt af de mange spillerudskiftninger og har slet ikke fået spillet til at hænge sammen. Jammerbugt har egentlig spillet nogle hæderlige kampe men mangler lige at steppe et niveau op i forhold til tiden i 2. division.


Lørdag d. 14/8 kl. 15.00 Nykøbing FC – HB Køge


I gamle dage en klassiker i B1901 – Køge BK format, i denne sæson en kamp mellem et Nykøbing hold, der primært skal tænke overlevelse og et HB Køge hold med ambition om oprykning. Spillemæssigt har Nykøbing gjort det fint og ser ud til at have et godt niveau. HB Køge fik sidst uafgjort hjemme mod Hobro, og har siden premieren i Horsens ikke set så overbevisende ud, men er dog favoritter her.


Nykøbing har 2 point og har allerede vist sig svære at slå. De arbejder støt videre på deres flotte sæson i 2. division sidste år. HB Køge er årets medie darlings i NBL, men endnu har Agger/Jakobsen ikke overbevist om, at de er hurtigt på vej til superligaen. Der har også været lidt udskiftninger i truppen, og måske mangler der stadig lige den der helt farlige angriber, hvis holdet skal spille med helt fremme.


Cementen siger!
Som tophold er det jo en kamp der skal vindes.
Corona restriktionerne er lettet en del, og for første gang i umindelige tider kan vi have fuldt stadion – og STEMNINGSFANS på den rigtige side af hegnet. Både fans, spillere og stab glæder sig til maksimal stemning og støtte fredag aften. Man kunne jo se hvor meget selv 8-10 fans betød for holdet i Horsens.
Og med det rygstød til holdet tror vi på endnu en -sikker – sejr på Fortet.


Så alle mand på stadion og giv en fortjent opbakning til holdet.


Forza FC Helsingør!

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke