Sjælland – Det er en ommer!

Foto: Cementen

Af Morten Højer Mathiesen

Tanker om 2. divisions oprykningsspil og den indsats, eller mangel på samme, som klubberne kom med.

Ja, lad os bare indrømme at det Corona inspirerede slutspil var en underlig størrelse. Reduceret i antal kampe og præget af tilfældigheder omkring hvem der mødte hvem ude og hjemme – parret med en ultrakort opstart. Kun 2 hold havde en oprykning at spille for, mens de sidste 10 spillede for æren, klubben, tv-indtægter, sponsorer og fans – ikke nødvendigvis i nævnte rækkefølge.

Til sidst stod et østhold på toppen efterfulgt af de 6 vesthold og med de øvrige østhold på de 5 sidste pladser!

De 2 hold med noget på spil, FCH og Aarhus Fremad, udkæmpede et oprykningsslag frem til de sidste sekunder af sidste spillerunde. Aarhus Fremad fik 16 flotte point i 5 kampe, mens FCH efter to hurtige nederlag akkurat fik 10 point i de sidste 4 – og dermed sikrede oprykningen på bedre målscore.

Stor respekt til holdet fra Århus, der spillede chancen fuldt op, og profiterede af en række uinspirerede modstandere fra østkredsen. Tilsvarende respekt for FCH, som efter en usikker start fandt storspillet frem, og med en grotesk skadesplaget trup tog til Pandrup og fightede det sidste point i land. Med en blanding af stor vilje og en smule held.

Som barn hørte jeg min far sige: ”Det kan være dyrt at spare penge”. Det var det måske lige ved at blive for FCH. Den meget sene tilbagekaldelse af spillerne til træning før genopstarten, så ud til at præge de første kampe. I min optik kunne man se, at vi mødte hold, der havde været i gang med træningen længere. Fysikken og indstillingen så fin ud, men boldomgang og spil over hele banen var rustent, og først i Brabrand kampen begyndte vi at ramme niveau. Det kunne været blevet dyrt. Det blev det ikke. Heldigvis!

Ærgrelser i AB-forsvaret ved Chris Cortez´s føringsmål, da Gladsaxe-klubben var på visit den 1. juli (Foto: Cementen).

God moral i Vest – Hvor var Øst?

Min mor lærte mig, at skal man kritisere noget, skal man huske at rose først (ikke at hun altid selv har levet op til det…).

Derfor vil jeg gerne rose de øvrige 5 hold fra vestkredsen. Alle hold vi mødte kom velforberedte og kampklare. De spillede r…. ud af bukserne mod topholdet. Det er sgu i orden. De 5 hold har hentet 55 point, hvilket svarer til et gennemsnit på 11 point pr. hold i 6 kampe. Rigtig flot.

Men hvor var de 5 sjællandske hold henne? 19 point blev det til. Et gennemsnit på 3,8 point i 6 kampe – pinligt. HIK hentede rimelige 8 point, og bortset fra 1-5 hjemme mod Aarhus Fremad, var det et ok slutspil for dem. De 4 sidste hold hentede altså 11 point, eller under 3 point i snit. DET ER EN OMMER!

De 5 hold havde tilsammen 12 udekampe vest for Storebælt. Sammenlagt gav disse 5 point (Vanløse sejr i Middelfart, HIK uafgjort hos Jammerbugt og Avarta uafgjort i Thisted i sidste runde – og klubbens eneste point i slutspillet). 9 nederlag blev det til. Herunder 0-7 for Frem hos Aarhus Fremad og 0-5 for Brønshøj samme sted samt i Middelfart.

Jeg kan sagtens se de 100 dårlige undskyldninger for ikke at yde optimalt – og det har også været en underlig sæson.

Men ser man bort fra, at spillerne og trænerne jo må have en egen interesse i at vise sig optimalt frem, så mener jeg at alle burde leve op til følgende:

  1. Alle har pligt til at sikre en sportslig korrekt afvikling ved at yde deres bedste
  2. Alle er forpligtiget overfor klubbens sponsorer
  3. Alle er forpligtiget overfor klubbens fans
  4. Alle burde have personlig stolthed og ærgerrighed nok til at yde maksimalt, når man spiler på dette niveau

Desværre var dette ikke tilfældet for en række af de sjællandske hold i slutspillet. Forhåbentlig får vi ikke en lignende sæsonafslutning igen, men trods omstændighederne må der være nogle klubber, der står tilbage med en dårlig smag i munden over egen indsats.

Vi andre ses heldigvis snart i Nordic Bet ligaen, hvor mit bud er at alle er klar – hver gang!

God sommer.

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke