Snekkersten IF knækkede Glostrup FK i 2.halvleg – Indtager nu 3.pladsen i Sjællandsserien

Af Dennis Hynnecke

Snekkersten IF er den højstrangeret moderklub i Helsingør og de tog lørdag middag imod Glostrup FK i Sjællandsserien, der havde en gammel kending med på holdet, da den forhenværende Superligaprofil Rajko Lekic indtog højrekanten for gæsterne.

Snekkersten IF´s cheftræner Rikki Royal måtte se bort fra seks stamspillere pga. skader, men det skulle vise sig at der ikke var grund til at bekymre sig om det.

Kampen var oprindelig programlagt til at blive spillet i Glostrup, men grundet baneforholdene blev kampen rykket til kunstbanen i Snekkersten. Cirka 80 tilskuere var linet op på den ene langside og de kunne se Snekkerstens Navid Rezai komme frem til en flot afslutning efter blot to minutter, der dog endte på sammenføjningen.

Snekkersten forsøgte fra kampen start at komme frem på banen, hvilket også lykkedes fint. Glostrup kommer dog også på besøg i Snekkerstens felt og får to hjørnespark, der begge bliver afvist efter fem minutters tid.

Det var en lidt heftig start fra begge hold med højt tempo og i det syvende minut er det Snekkerstens Lawin Nerway, der kommer frem til en afslutning fra distancen, men ved siden af. Det trak op til en scoring.

Det første mål kom da også fem minutter senere, da Jannik Billesø får sendt bolden afsted i en høj bue fra højre side af feltet og over Glostrups målmand og ind i kassen. 1-0 til Snekkersten efter 11 minutter. Flot mål.

Læs reaktioner fra kampen med dobbelt målscorer Jannik Billesø og Cheftræner Rikki Royal nederst i artiklen.

Der går dog ikke meget mere end to minutter før der kommer en lynhurtig udliging. Snekkersten-keeper Emil Lind får ikke kontrol over bolden på et hjørnespark og på den efterfølgende nedfaldsbold udligner Glostrup til 1-1 efter 12 minutter.

Emil Lind skal dog have stor ros for at spille sig op igen med sine sikre indgreb, samt hurtige udspark og udkast. En målmand med lyd på, man kan høre på banen, som indpisker.

Foto: Michael Hyllested – Den tidligere Superligaprofil Rajko Lekic, 38 år, i aktion for Glostrup. Han så trimmet ud, men gjorde ellers ikke det store væsen af sig.

Der skulle dog ikke gå mange minutter før den var gal igen. Snekkersten-forsvaret bliver taget på sengen, da Glostrup sender en høj bold ned mod hjemmeholdets mål. Den bliver ikke clearet før den rammer jorden og med sin pudsige skrue kan Glostrups Peter Larsen gøre det sidste stykke arbejde og bringe Glostrup foran 1-2 efter 17 minutters spil. En våd klud i ansigtet på Snekkersten IF.

Herfra bølgede kampen frem og tilbage uden nogen nævneværdige afslutninger, men få minutter før pausen var Glostrup tæt på at lukke kampen. Det så ihvertfald sådan ud på det her tidspunkt. Lidt ud af det blå stod en Glostrup-spiller helt fri inden foran mål, hvor han på utroligvis headede forbi mål.

Snekkersten slap med skrækken og for det ikke skulle være løgn fik Snekkersten tildelt et straffespark dybt inde i dommerens tillægstid, hvor Alexander Gaston Svinggaard fik sørget for balance i regnskabet med et stensikkert straffespark. 2-2 ved pausen.

Kampen fortsatte med at være på vippen fra starten af anden halvleg, hvor der alvor begyndte at ske ting af sager efter et kvartert tid. Først havde Andreas Svinggaard et godt hug fra kanten af feltet, der gik ud til hjørne og blot få minutter senere var det Snekkerstens Jannik Billesø, der endnu en gang viste sin koldblodighed, da han tog bolden og fyrede den lynhurtigt op i nettaget til 3-2 med tyve minutter igen.

Blot få minutter efter føringsmålet til 3-2 fik Snekkerstens Frederik Højstrøm dog tilkendt en ti minutters udvisning af dommeren. Glostrup lægger pres på for at udnytte overtallet i et forsøg på at komme frem til en udligning, men midt i presset opfanger Snekkersten bolden og laver en lynhurtig omstilling, hvor Lawin Nerway bliver skudt afsted i banens venstre side.

Da han når ned omkring Glostrups straffesparksfelt, trækker han ind i banen og hugger den ind bag Glostrup-keeperen til 4-2. Ti minutter før luk sætter Omar Mashinesh bolden ind til 5-2 på et flot hovedstød og det bliver også kampens resultat.

Snekkersten IF indtager nu på fornem vis tredjepladsen med to kampe tilbage af efterårssæsonen.

Læs reaktioner på 5-2 sejren over Glostrup FK nedenfor

Start-11´er: Emil Lind, Hulusi Dolar, Adam Hedengran Olsen, Kasper Waale, Lawin Nerway, Alexander Gaston Svinggaard, Jannik Billesø, Navid Rezai, Andreas Svinggaard, Frederik Højstrøm og Abdallah Faour. Bænken: Ibrahim Abdel Sayed og Omar Mashinesh

Kampfakta: 11´ Jannik Billesø 1-0, 12´ Mathias Rosenkrantz De Lasson 1-1, 17´ Peter Larsen 1-2, 45´ Alexander Gaston Svinggaard 2-2 (str), 63´ Jannik Billesø 3-2, 70´ Lawin Nerway 4-2 og 84´ Omar Mashinesh 5-2.

Dobbelt målscorer Jannik Billesø om kampen

Hvad er dine tanker om kampen i dag?

– Vi vidste det var en svær kamp. Han (Cheftræner Rikki Royal, red) havde punket os i starten om at det måske var en af de vigtigste kampe i sæsonen og vi kunne slutte rigtig godt af.

– Vi kommer lidt skævt ind i starten af kampen og får korrigeret lidt i pausen. Og spiller en sindssyg god anden halvleg. Vi kommer lidt heldigt på 2-2 her til sidst i 1. halvleg og det giver rigtig meget gejst.

– Men alt i alt, så var det anden halvleg, der gjorde det for os i dag. Det må jeg sige.

I kommer foran 1-0 10 minutter inde i kampen, men syv minutter senere er I bagud 1-2. Hvad tænkte du der?

– Det bliver en lang kamp fordi der var ikke rigtig noget, der fungerede for os der og vi skulle virkelig hanke op i os selv, men fremragende indsats at komme tilbage.

I kommer foran midt i anden halvleg og får en mand smidt ud i ti minutter. Det var åbenbart ikke noget problem?

– Nej, tydeligvis ikke. Det er ikke første gang vi scorer i undertal. Det har vi gjort en del gange. Vi stiller os ned og kører de her kontraer, slutter en glad dobbelt målscorer Jannik Billesø til Cementen.

Cheftræner Rikki Royal

Hvad siger du til kampen?

– Ja, hvad skal jeg sige. Jeg er jo rigtig glad for de tre point og jeg synes også det er fortjent. Vi er ikke på i første halvleg. Vi spiller for hurtigt og for direkte bolde i stedet for at køre rundt.

– Vi er bedre boldspillere end dem og når vi kører den rundt, så kommer hullerne og det er det vi skal gøre. Det er vigtigt at gå til halvleg med 2-2, hvor de har en kæmpe chance til at score til 1-3.

– I anden halvleg er der et hold på banen og det er Snekkersten. Som minutter går kan man se at vi er i bedre fysisk tilstand end de er, så jeg er sindssyg glad og så når vi samtidig har seks mand ude og alligevel formår vi at de her unge drenge, der bliver hevet op, de begynder bare at blomstre og blomstre op, så det er jo fantastisk.

– Nu fik jo en skade mere med Omar, så jeg ved ikke hvad jeg kan stille med i næste uge. Det må vi jo tage, udtaler en tydelig stolt cheftræner Rikki Royal.

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.