Topbrag i U-17 Divisionen

Foto Anne Marie Lennings
Interview Dennis Hynnecke

Det er lørdag eftermiddag, solen skinner fra en skyfri himmel og FCH U17 spiller topkamp i U17 Divisionen, landets næstbedste række. Modstanderen er topholdet AC Horsens, så det er da oplagt lige at lægge vejen forbi bane 6 ved Helsingørhallen for at se talentbold.

Kampforløb

Der er godt med tilskuere på den ene langside, der hovedsageligt udgøres af forældre, holdkammerater og klubfolk. Den anden langside er skærmet af, her er de to trænerteams placeret.

Kampen bliver fløjtet i gang og det bølger lidt frem og tilbage uden der bliver skabt de helt store chancer. Det kan godt være det er topholdet, der er på besøg, men det lader ikke til at påvirke de unge FCH-drenge og 22 minutter inde i kampen bringer Valdemar Axel Holze Licht-Larsen da også FCH foran 1-0.

Man bemærker hurtigt at FCH-spillerne taler meget til hinanden inde på banen, særlig Alexander ´Basse´ Vest, der er et naturligt omdrejningspunkt som central midtbanespiller finder man hurtig ud af hvem er – ´Basse ind på ham´, ´Ryg, Basse´ bliver der kaldt, et udtryk for at man støtter og bakker hinanden op og det er da også noget spillerne er meget bevidste om ´Der skal lyd på, det er vi meget opmærksomme på. Det er en del af vores holdkultur´ fortæller nogen af de unge spillere samstemmende efter kampen.

FCH klør på, mens AC Horsens prøver men det bliver ikke rigtig til noget afgørende. En halv time inde i kampen bringer Nicolas Hald Willumsen på 2-0. Det her ser godt ud, nu skal den køres hjem til pausen.

Det bliver den desværre ikke, få minutter før pausefløjt reducere AC Horsens til 2-1. Lidt af en våd klud at gå til pause på, hvordan mon de to hold reagere på det i anden halvleg.

Anden halvleg går i gang, FCH giver bolden op. Nicolas Hald Willumsen modtager bolden inde i midtercirklen og buldrer ned igennem midten af banen mod modstanderens mål, afslutter og hamrer læderet langt over mål og ned mod skovterrænet bagved. Der er ingen klager fra medspillerne, i hvert fald ikke højlydt. Man må også godt, når man har scoret 30 mål i løbet af sæsonen.

AC Horsens forsøger at lægge et pres på FCH og får et vist spilovertag, hvilket resultere i flere gode omstillinger fra Helsingør-holdet og det er også hjemmeholdet der er klart farligst i midten af anden halvleg.

Nicolas Hald Willumsen sender et flot skud afsted fra kanten af feltet, den rammer overliggeren og på riposten kommer Alexander Bouaziz flyvende og afslutter på hovedet mod mål, men lige akkurat ved siden af.

Fem minutter senere, AC Horsens trykker på ned mod hjemmeholdets mål uden held gudskelov, men en hurtig opfattende Hjalte Søborg Petersen inde på mål får kastet bolden en halv banelængde op tilAlexander Holst Christiansen, der bliver skudt afsted ned mod modstanderens mål og i høj fart når ind i feltet og afslutter, men bolden ryger i sidenettet.

Emil Matic, en temmelig bevægelig midterforsvar, får også lyst til at prøve lykken, da han ude fra venstrekanten af afslutter fra 25-30 meter. Bolden rammer dog overliggeren, men frisk skud, må man sige.

Fortsat 2-1 og med et angrebsivrigt FCH-hold skal denne her kamp bare lukkes. Det bliver den ikke desværre.

Otte minutter før tid udligner AC Horsens til 2-2, lidt ud af det blå. Man fornemmer lidt at gassen går ud af de unge Helsingør-drenge. Angrebsiveren forsvinder, nu handler det om at hive det ene point hjem mod topholdet.

Kort før slutføjt sker det onde, AC Horsens scorer til 2-3 og tager alle tre point. Lidt ufortjent i forhold til spil og chancer, men sådan er fodbold jo også.

FC Helsingør – AC Horsens 2-3

1-0 Valdemar Axel Holze Licht-Larsen (23) 2-0 Nicolas Hald Willumsen (30) 2-1 AC Horsens (37) 2-2 AC Horsens (72) 2-3 AC Horsens (80)

Startopstilling: 1 Hjalte Søborg Petersen – 3 Alexander Bouaziz – 5 Emil Matic – 9 Nicolas Hald Willumsen – 10 Oliver Asmussen – 11 Alexander Vogtmann Vest – 13 Hans Christian Bonnesen 21

Alexander Holst Christiansen – 22 Emil Steen Rasmussen – 29 – Luca Bregninge Costabile – 33 Valdemar Axel Holze Licht-Larsen

Indskiftet: 8 William Lennings – 25 Malte Halvorsen (debut) – 27 Frederik Pedersen