Select Page

Foto: Claus Birch (Clausbirch.dk)

På en varm og solrig juli-søndag blev sæsonen fløjtet i gang for FC Helsingør. Gæsterne fra Fremad Amager kom på besøg på en grønsvær der var grøn og fin. Men uden for på de store træningsbaner var historien en ganske anden.

Hvad der plejer at være et Sommariva området beklædt med grønt tæppe, var reduceret til noget der mest af alt lignede en del af en libysk ørken.

Her havde Fanklubben taget opstilling med telt, musik og fadølsanlæg til en fejring af sæsonstarten. Fanzonen tiltrak flere snesevis af Helsingørfans, der fik talt om den ærgerlige nedryknings sidste sæson, og alt det der står foran os nu.

Efter en times rullede en gedigen dobbeltdækker ind på Blokhusvej, fyldt med Fremad Amager fans, der var blevet indbudt til “fankultur på tværs”, som formand Fisk Nielsen forklarede fortalte de fremmødte fra den lille scene.

Havde der ikke allerede været gang i fadølsanlægget, så kom der det nu. De tørstige fans på tværs, kunne nyde underholdningen ved Helsingørs egen Kim Larsen, René fra Gasbox, mens diskussionerne gik på kryds, inden folk fortrak til stadion hvor kampen blæstes igang kl 13.45.

Der var dog ikke meget fankultur på tværs inde på stadion, hvor stort set hele Helsingørs stemningssektion var fraværende. Ligeså var åbenbart mange andre helsingoranere, og det var således kun lykkedes at samle blot ca 1200 tilskuere denne dag på Helsingørs Stadion.

Om det var vejret der var for varm, om det var ferien eller weekendens havnefest i Hornbæk er svært at sige, men opbakningen til FC Helsingør på egen hjemmebane, efterlod en del at ønske.

Helsingør-stemning eller ej, så var spillerne til gengæld i hopla, og der skulle ikke mange minutter til før FC Helsingør kunne bringe sig foran ved Matheus Leirra.

Det var på forhånd en kamp som Helsingør skulle vinde, og var klart favorit til. Og klasseforskellen kunne ses på banen. Helt i hopla var brasilianske Matheus, der ca halvvejs inde i første halvleg tog turen alene, afdriblede en 4-5 amagerkanere og satte bolden sikkert ind i netmaskerne. 2 – 0.

Det blev også til 3 – 0 lige inden pausen, da Nicolas Mortensen kunne prikke assistent fra Daniel Jørgensen ind i mål.

Mere blev det ikke rigtigt til, og anden halvleg var præget af et Helsingør hold, der mangler erfaring i den slags føringer. Amager blev lukket lidt for meget ind i kampen, og FC virkede som om de allerede havde vundet. Det var måske derfor lidt fortjent at gæsterne kunne reducere til 3 – 1.

De sidste 10 minutter handlede om at køre den hjem, men lidt mere rutine, overblik og vilje skal til hvis man som en af favoritterne, vil hive denne slags sejre hjem oftere.

Efter i søndags er der vel ikke så megen tvivl om, at FC Helsingør vitterligt er blandt favoritterne. Med en så velspillende Matheus kan det blive svært at holde på stammen. Han stiller sig op i rækken af højrisiko transferemner, ved siden af Patrick Olsen, Mikkel Bruhn og Douglas.

På næste søndag d. 5 august kl. 13:45, tager Kronborgs Drenge igen imod. Denne gang er det Næstved der er på besøg, endnu en kamp hvor man må være ærlig at sige, at Helsingør er favoritter.

Der mangler lidt overblik og standhaftighed, når vi kommer i den her situation at være foran med et par mål eller mere. Det har jo ikke ligefrem været hverken hverdags eller festkost i Superligaen.

Men med en godkendt start og endnu en hjemmekamp til at rette op de mindre smukke sider af søndagens premiere, ser det fornuftigt ud.

jhs