ANALYSE: Sådan kan det ende

Vi har kikket lidt på nedrykningsspillet og de sidste runder af denne Superliga-sæson. Det hele kan være slut om tre kampe, hvor Helsingør enten er sikret endnu et år i Superligaen eller må rykke ned.

Du kan downloade oversigten over nedrykningsspillet HER

Playoff er i gang, og med et ærgerligt 1-1 i den første kamp mod Randers FC, kan det samlede resultat betyde enten et møde mod Silkeborg eller Lyngby i næste runde.

Helsingør skal vinde mindst 0-1 i Randers, for at gå videre fra første runde som sejrsherre. Udebanemål tæller dobbelt i tilfælde af sammenlagt uafgjort.

Lyngby vandt heldigt 2-1 over Silkeborg i den første kamp i den anden nedryknings duel, holdets første sejr siden oktober. Der spilles også her returkamp søndag. Lyngby skal til Silkeborg hvor midtjyderne altså mindst skal vinde 1-0 for at tage den samlede sejr over Lyngby. Lyngby kan nøjes med 0-0.

Runden efter spiller vinder mod vinder, og taber mod taber.

Det vil sige, at Helsingør med en samlet sejr over Randers vil møde vinderen af Lyngby-Silkeborg. Taber man, er det taberen man møder.

Med sjællandske øjne, og med Helsingør fanbriller på, er en vinderduel mellem Helsingør og Lyngby klart at foretrække.

Lyngby har ikke set gode ud, siden klubben var på konkursens rand i efteråret. Omvendt kommer Silkeborg forventligt med 120% på hjemmebane, og er på papiret klart favorit til at snuppe den samlede sejr over Lyngby. Men alt kan ske og det bliver interessant at se udfaldet også af denne kamp på søndag.

I værste fald snubler Helsingør og spiller 0-0 i Randers eller taber, og ryger så i taberduellen. Skulle Silkeborg mod forventning også tabe sammenlagt, er der lagt i ovnen til en sand gyserrunde om direkte nedrykning.

Vinderen af vinderrunden sikrer sig plads i næste års Superliga.

Taberen af taberrunden rykker direkte ned i 1. division.

De to tilbageværende hold spiller mod anden- hhv. trediepladsen fra 1. division i endnu en playoff runde, hvor de samlede vindere tager de to sidste pladser i næste års fornemmeste danske række.

Sidste kamp i 1. runde spille nu på søndag d. 13. maj. Helsingør møder Randers på udebane. Silkeborg tager imod Lyngby.

Første kamp i 2. runde spilles torsdag d. 17. maj.
Anden kamp i 2. runde spilles mandag d. 21. maj.

Den allersidste runde – vind eller forsvind kampene mod hold fra 1. division – er ikke datolagte endnu.

 

 

 

 

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke