BK Avarta – De første vi slog hjemme, de sidste vi slår i år

Foto: www.sportsfoto.clausbirch.dk

Af Morten Højer Mathiesen

 

Søndag formiddag kl. 10.30 spiller FCH kalenderårets sidste betydende kamp. Modstanderen er Boldklubben Avarta fra Rødovre, der ser frem til at tage imod en masse morgenfriske FCH-fans på Espelundens Idrætsanlæg.

 

Netop Avarta var det første hold FCH besejrede på hjemmebane i denne sæson (åbningskampen på det nye stadion (3-0)), og de får også chancen for at blive det sidste hold der besejres i år.

BK Avarta blev stiftet i 1953 under navnet: Rødovrevejens Boldklub. I mange år var Avarta en udpræget lillebror til BK Rødovre der med jævne mellemrum nåede divisionsstatus frem til starten af firserne. Men fra 1980, hvor Avarta debuterede i den daværende 3. division, har lillebror siddet på byens fodboldtrone – uden at resultaterne ligefrem har været royale.

Fra 1980 frem til og med 1998 havde Avarta permanent divisionsstatus. Højdepunktet var to sæsoner fra 1995 til 1997, hvor klubben huserede i den næstbedste række (1. division). Herfra gik det stejlt ned ad bakke og bortset fra en enkelt sæson i 2. division 2005/06, så var klubben først for alvor tilbage i divisionsregi fra sæsonen 2008/09. Men siden da har de igen været permanent placeret i 2. division.

I Landspokalturneringen er bedste resultat en semifinale i 1982, hvor klubben dog led et 0-3 nederlag mod B93 på Østerbro Stadion.

Klubben spiller som nævnt sine hjemmekampe på det rigtigt hyggelige Espelundens Idrætsanlæg, hvor tilskuerkapaciteten angives til 6.000 med 480 siddepladser. Det kommer der næppe søndag, men med god opbakning fra FCH-fans, så kan der godt skabes en god stemning. Avarta har selv en fanklub; De Grønne, og de skulle efter sigende også kunne lave lidt lyd.

Avarta har ikke en historie, hvor de kan fremhæve en perlerække af landsholdsspillere, men alligevel kan vi finde et par ligeved og næsten historier. Den tidligere Brøndby- og nuværende Valencia spiller Daniel Wass har fået hele sin fodboldopdragelse i klubben, og så bidrog Avarta med et par spillere til det famøse Reserve-landshold, der under spillerstrejken stillede op mod Slovakiet. Her var holdets tidligere topscorer Christian Offenberg anfører mens klubbens unge målmand Morten Bank var på bænken.

Sidste sæson var en skuffelse for klubben. Efter en rædselsfuld sæsonstart endte man i nedrykningsspillet. Her startede man også svagt, men i de sidste otte kampe opnåede man 20 point og var ubesejrede. Dette rakte til en 3. plads i rækken. Stimen af kampe uden nederlag blev først brudt i denne sæsons 3. kamp – i Helsingør.

Avartas efterår

Siden har sæsonen været lidt blandet. Aktuelt er Avarta på 5. pladsen med 23 point og en målscore på 15-13. Det er en af rækkens dårligste offensiver, kun undergået af Slagelse og Skovshoved, men omvendt en af de stærkeste defensiver, kun overgået af FCH og matchet af Brønshøj. Med i alt 28 mål i de 15 første kampe er Avarta klart den klub med færrest mål i deres kampe.

Det kan undre lidt, for Avarta er notorisk kendt for underholdende og målsøgende fodbold. Cheftræner Thomas Westh Hansen, der sidste år tog over efter Peter Benjaminsen, har helt sikkert fået styrket defensiven, men offensivt får holdet for lidt ud af det. Sidste år scorede klubben trods alt 54 mål og havde i alt 3 mål i snit pr. kamp (99 i 33 kampe).

Jeg har set højdepunkter fra flere af klubbens kampe, og jeg kan kun sige; de spiller offensivt. De kreerer også mange chancer, men de er uhyggeligt kreative i deres måde at brænde en masse af dem på. En årsag kunne være at man mistede sidste sæsons topscorer Christian Offenberg (17 mål) til Ishøj i DS, men i år har Oliver Carrara scoret 8 mål allerede (ud af 15) – så det er nok snarere lidt bredde i kvalificerede afsluttere der mangler.

Jeg vil fremhæve et godt midterforsvar foran en stærk, ung, målmand Morten Bank og netop Oliver Carrara, som det vi skal holde mest øje med.

Når det er sagt, så skal Avarta nok også holde lidt øje med FCH’s formidable offensiv, og med de mange fine resultater i sidste uge, så skal vi have 2019 lukket af med endnu 3 gode point til kontoen.

Så alle mand af huse med smurte stemmebånd – Vi ses på søndag – FORZA FCH!

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke