BK Fremad Amager – Så ved du aldrig, hvad du får!

Foto: Cementen

Af Morten Højer Mathiesen

Fredag aften er der på Helsingør stadion nøgleopgør i kampen om en plads i Top 6 – og gæsterne er Fremad Amager, som vi i den grad har en høne at plukke med.

Læs bl.a. hvad Morten Eskesen siger om kampen, og lidt om holdenes form.

Mon ikke det bliver ganske spændende når Fremad Amager gæster Helsingør? Og mon ikke det også er ganske uforudsigeligt, hvordan kampen udvikler sig?

Med Fremad Amager ved du ganske enkelt aldrig hvad du får. Indtil videre har det været enten/eller hele vejen igennem. På det seneste måske lidt mere til ”eller” siden.

FC Helsingør kom tilbage på sporet med et glimrende 3-3 resultat i den svære kamp i Silkeborg, og skal bygge videre på spillet herfra.

Den omvendte kamp i Sundby gav et kedeligt 1-5 nederlag. I en underlig kamp scorede Fremad 5 gange på 7-8 chancer og FCH brændte 3-4 friløbere. Fremads sejr var fuldt fortjent men nogle mål for stor, og faktisk er FCH det eneste hold der har scoret mod Fremad uden at have slået dem.

FCH fik revitaliseret offensiven i lørdags, men skal stadig have justeret defensiven helt på plads, så det bliver der sikkert arbejdet med op til kampen. Og med det gode arbejde i landsholdspausen, som vi så resultatet af sidst, så er der grund til optimisme.

Fredag må den stå på hævn; ”Man må da ikke tabe til Fremad Amager to gange på én sæson”. (Citat: ALLE FCH fans).

Fremad Amager – Formen

Fremad Amager ligger nr. 5. 19 point i 12 kampe er det blevet til – 10 i 6 kampe hjemme og 9 i 5 kampe ude. Så idéen om at de er usårlige i Sundby, og mindre gode ude, holder ikke.

I et interview på klubbens egen side taler direktør Allan Ravn stadig om superliga, og klubbens forberedelse til denne. Ikke at det nødvendigvis skal ske i denne sæson, men det er det klare mål for klubben og den skal forberedes på alle områder. Og så længe muligheden findes, så jager de den. Indtil videre er de fint med i den Top 6, som er et minimumskrav.

Fremad har vundet 6-0, 5-1 og 4-0 hjemme, men også tabt 3 kampe. Senest 0-1 til HB Køge og i øvrigt også, som FCH, spillet 0-0 mod Kolding.

I de 7 kampe (6 sejre og 1 uafgjort) de har fået point har målscoren været 24-1. I de 5 nederlag har den været 4-15. Så det er virkelig nat og dag – og åbenbart er der et stort spænd mellem top- og bundniveau. De har ingen 1 måls sejre i sæsonen – indtil videre.

I kampene siden de slog os i Sundby, har de tabt 0-3 hjemme til Silkeborg, vundet 4-0 i Hobro (i en jævnbyrdig kamp), spillet 0-0 mod Kolding og tabt 0-1 til HB Køge – begge hjemme.

Så der er kommet lidt grus i målmaskinen og pointhøsten.

Blandt profilerne er topscorer Kristoffer Munksgaard gået lidt i stå (7 mål). Til gengæld er Pierre Larsen, fra noget der ligner en wingback, noteret for 6 ligesom den unge midtbanespiller Emmanuel Toku. Og selvom Fremad har et fint hold, så er det stadig de offensive der stjæler billedet. Den unge lokale Lukas Engel er gjort til anfører, og gør det godt på midten, hvor også Kasper Fisker er ved at finde fodfæste.

Og netop nedlukningen af Fremads, indtil nu, ret formidable offensiv bliver en nøgleopgave for FCH i jagten på en sejr.

FC Helsingør – Formen

Vi har tidligere set lidt på den formnedgang, der ramte holdet før landsholdspausen.

Vi ligger stadig nr. 6 med 17 point i 12 kampe, og 3-3 resultatet i Silkeborg må være godkendt. Både at det gav point, men også spil og udtryk hos holdet. Der var mange ting, der i højere grad lignede noget af det vi så i starten af sæsonen.

Kan vi tage det med videre på fredag, er der gode chancer for gevinst.

Ikke mindst var det vigtigt, at vi fik gang i målscoringen igen. Og ekstra dejligt at se Jeppe tilbage som skarpretter. Der er lidt forskellige opfattelser af hvem der scorede det sidste mål i Silkeborg. Det så for mange ud til at Jeppe rørte den sidst, men hos DBU er Carl Lange noteret for målet – som jo så var direkte på hjørne.

Så må denne uge bruges på at stramme defensiven en anelse – for selv mod et rigtig fint Silkeborg hold, så er 3 mål mod lige i overkanten. Hvis vi altså også skal vinde nogle kampe igen.

Vi mangler endnu at se Casper Sloth i kamp, eller bare i truppen, men til gengæld kommer vi ikke til at se Teddy Bergqvist mere. Han har i forståelse med klubben fået ophævet den aftale, der ellers løb til nytår. Efter en sygdomsperiode mente ingen af parterne, at der var grund til at fortsætte de sidste uger. Teddy har uden tvivl været ked af den manglende spilletid.

Bortset fra Teddys afgang og Dalton Wilkins skade skulle resten af truppen være klar. Der er heller ingen karantæner.

Tirsdag den 21. oktober. En tung aften for FC Helsingør i Sundby Idrætspark. Den skal hævnes fredag aften på Helsingør Stadion (Foto: Cementen).

Hvad siger Morten Eskesen?

Cementen talte med en tilfreds cheftræner.

Det store arbejde med træningen i landsholdspausen virkede. Holdet fandt tilbage til de ting, der virker.

Vi kom med det rigtige udtryk og den rigtige energi”. ”Det giver et boost for vores selvopfattelse, og vi kan se, at vi har niveau til at spille med i toppen, når vi kommer med den rigtige indstilling og spiller på den måde vi kan”.

Morten Eskesen siger også, at når Silkeborg spiller godt, så er det bare toppen af første division, men det matchede vi godt i lørdags.

Til kampen på fredag er der som altid fokus på os selv – men naturligvis også lidt på hvordan vi stækker Fremad Amagers offensiv.

Eskesen siger: ”Vi skal sikre, at de ikke bliver dominerende som sidst vi mødte dem”. Så mon ikke der er ændret på både det defensive og det offensive oplæg til kampen.

Cheftræneren fortæller, at han fik hård kritik sidst, hvor han havde skiftet 6 spillere til Fremad kampen. Det kommer IKKE til at ske denne gang, hvor det forventes at holdet bliver tæt på samme opstilling som i lørdags.

Morten var i øvrigt glad for at have Jonas Henriksen tilbage på backen og Anders Holst oppe på midtbanen. Han mener, at det måske var bedre for spillernes interne relationer, da det er en opstilling vi har stor erfaring med fra 2. division og i øvrigt har haft god succes med.

Og så håber han naturligvis, at vi ses fredag på stadion til 3 point!

Cementen siger!

Man taber ikke 2 gange til Fremad Amager – det må ganske enkelt ikke ske!

Fremad er et svært hold at spå om. På gode dage er ingen vel bedre i 1. division, men stabiliteten mangler.

FCH så lørdag ud til at være et hold på vej tilbage til den rigtig gode form.

Vi har i den grad brug for at genetablere Fortet, som en uindtagelig bastion – og denne fredag aften er et fremragende tidspunkt at gøre netop DET på.

Så naturligvis tager vi hævn og 3 point til kontoen – så kom på og udenfor stadion og bak op om holdet, så vi kan sige ”tak for sidst” til amagerkanerne.

FORZA FC Helsingør

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke