Brønshøj Boldklub – Hvepsene der stak os & hævnens (halvanden) time

Foto: www.sportsfoto.clausbirch.dk

Af Morten Højer Mathiesen

På fredag åbner FC Helsingør forårssæsonen hjemme mod Brønshøj Boldklub. Cementens egen Morten Højer Mathiesen, har talt med Brønhøj-cheftræner Michael Madsen om hans trup forud for sæsonstart. Du får også et historisk oprids her på fredagens modstander.

 

Lad mig indrømme det; jeg kan godt lide Brønshøj og jeg holder meget af at komme på Tingbjerg Ground.

Med en lille uge til sæsonpremieren sidder jeg dog med lidt blandede minder, især fra efterårets kamp hvor vi led sæsonens hidtil eneste nederlag netop der – mod dem.

I en kamp hvor Brønshøj kom med stor fysik og disciplin og udviste en skarphed foran mål, som ellers ikke har kendetegnet dem i sæsonen. Men også en kamp hvor FCH hang lidt efter hele tiden – ja, selv fanklubbens busser ankom forsinket, og de fleste FCH fans kom vadende ind, da kampen var i fuld gang. Her levede hjemmeholdet op til sit kælenavn; ”Hvepsene”, som naturligvis kan kobles til de let genkendelige gul- og sort stribede trøjer.

Fredag d. 6. marts kl. 19.00 indleder vi så hævnens (halvanden) time på eget (kunst)græstæppe – de stak os, men med en sejr stikker vi af i tabellen!

Divisionsstatus uafbrudt siden 1945/46

Brønshøj Boldklub blev grundlagt i 1919 og huserede fra de tidlige 1930’ere til 1977 på et opfyldt moseareal ved Rådvadsvej (Utterslev Mose). Efter fusion med Tingbjerg Idrætsforening i 1973, startede en udflytning til Tingbjerg Idrætspark, som var endeligt på plads 4 år senere. Efter fusionen havde Brønshøj Boldklub Københavns største ungdomsafdeling.

Tingbjerg Ground kan rumme godt 3000 tilskuere, heraf 600 på en fin overdækket tribune, der blev indviet i 2004. Brønshøjs fangruppe har altid haft deres helt eget vid og egen humor, som de gerne deler med os andre. Jeg forventer, at der også i Helsingør kommer en solid gruppe, som helt sikkert vil bidrage til stemningen.

Klubben har haft divisionsstatus uafbrudt siden sæsonen 1945/46 og optrådt i den bedste række i 3 perioder. 1962-64, 70-72 og sidst fra 83 til 89. Det bedste resultat var en flot 5. plads i 1984. I Landspokalen har klubben 4 gange nået semifinalen. Sidst i 87/88 hvor Brøndby overraskende blev besejret 1-0 på Brøndby Stadion, hvorefter hjemmekampen blev tabt 4-1.

Mange gode spillere – også med landsholdsstatus – har huseret i klubben. I 60’erne var det bl.a. Preben Arentoft som udover på landsholdet, også huserede hos Newcastle United i den bedste engelske række. Holdet fra starten af 70’erne rummede to af dansk fodbolds store navne; Per Røntved og Finn Laudrup. Røntved havde en god landsholdskarriere og var hos Werder Bremen i mange år en af Bundesligaens absolut bedste på liberopositionen.

Laudrup var, udover at være en gudsbenådet tekniker, jo også leveringsdygtig i et afkom, som virkelig har sat deres præg på dansk fodbold. Fra holdet i 80’erne strålede store Kent Nielsen i forsvaret, før karrieren bl.a. gjorde ham til europamester i 1992 og i dag cheftræner hos Silkeborg IF i Superligaen. Rekorden for flest kampe har Brian Kaus, som har haft to lange perioder i klubben, men som mange også husker fra både FC København og Lyngby.

Brønshøj Boldklub anno 2019/20 sæsonen

Kampen bliver en ægte topkamp, da Brønshøj har overvintret på 3. pladsen kun 1 point efter lokalrivalerne fra Vanløse men dog 12 point bag FCH.

Med en målscore på 19-13 har de rækkens bedste defensiv, delt med FCH, men kun delt 7. bedste offensiv. De 32 mål betyder at kun Avartas kampe (31 mål) har været mere målfattige.

De er godt kørende defensivt. Et par gode målmænd, som har skiftet lidt i efteråret; bl.a Kasper Vilfort (nevø til Kim) og stærke forsvarere i Jamil Fearrington og Jeffrey Ofori. Længere fremme huserer Mads Rønne og topscorer veteranen Kevin Bechmann Timm.

Optakten til sæsonen har ikke været prangende, ikke målmæssigt i hvert fald. Brønshøj har spillet følgende træningskampe i år:

29/2                    Brønshøj – Hillerød 0-3

22/2                    Brønshøj – Herlev 2-1

19/2                    Næstved – Brønshøj 1-0

15/2                    Brønshøj – BK Frem 1-1

01/2                    Brønshøj – Vanløse 0-0

25/1                    Brønshøj – HIK 0-5

18/1                    Brønshøj – Skovshoved 2-0

 

Brønshøj-cheftræner Michael Madsen under kampen mellem Brønshøj Boldklub og FC Helsingør på Tingbjerg Ground tilbage i efteråret, da Hvepsene trak det længste strå (Foto: Claus Birch)

 

 

Hvilke ændringer er der sket i truppen over vinteren og hvad er målet og forventningerne til forårssæsonen – og ikke mindst til kampen mod FCH?

Brønshøjs cheftræner Michael Madsen fortæller, at de har mistet matchvinderen og to måls skytten fra den første kamp Alexander Lazarevic. Han er efter endt lejeperiode tilbage i Hvidovre. Danni König er stoppet og Frederik Emil Andersen flyttet til HIK.

Til gengæld er der tilgang af Dawda Ngum, som er kommet tilbage til klubben efter en halvsæson i Roskilde. Dawda har tidligere spillet 6 landskampe for Gambia. Endvidere er det 18 årige stortalent Fredrik Nørrestrand kommet til. Fredrik er ud af Brøndbys talentskole og kommer med 17 u-landskampe fra et 8 måneder langt mislykket ophold i spansk fodbold. Ham forventer klubben sig meget af på sigt, når formen er oppe og spilleglæden tilbage. Til sidst er den 19 årige angriber Victor Koch Hansen kommet til fra Slagelse.

Michael konstaterer at truppen generelt er status quo i forhold til efteråret. Optakten har, som resultaterne indikerer, været lidt blandet. Truppen har været ramt af sygdom og små skavanker, og navnlig i kampene mod HIK og Hillerød har mange spillere været ude. Michael Madsen har været godt tilfreds med både spil og resultater i de kampe, hvor truppen har været nogenlunde intakt.

Ambitionen for foråret er først og fremmest at komme med i oprykningsspillet, og dernæst ikke at være mere end 10 point efter FCH – så kan de jo hentes, hvis de går kolde!

Michael Madsen: Spiller altid for at vinde

Også på fredag er målet en sejr. Michael fortæller at han ALTID spiller for at vinde, og tror på chancen hvis de kan kaste lidt grus i FCH-maskinen. Det bliver vigtigt at holde nullet så længe som muligt. Skrækscenariet er et hurtigt FCH-mål, som kan tvinge Brønshøj frem tidligt. Citat: ”Så kan det blive rigtig op ad bakke”. Han havde hellere set kampen spillet hjemme i Brønshøj, og er ikke så vild med at skulle møde FCH på det nye stadions kunstgræstæppe.

Michael Madsen mener at den største forskel på FCH og bl.a. Brønshøj er bredden. Han har måske 12 spillere til 10 pladser med høj kvalitet, hvor FCH har 18-19 stykker. Det burde ikke gøre en forskel på fredag, men til gengæld over en halvsæson hvor karantæner og skader også kommer i spil.

Stor respekt for Morten Eskesen

I øvrigt er der stor respekt for Morten Eskesens arbejde med FCH-truppen, og den indsats og spilleglæde der kan ses. Michael tror FCH rykker op, og mener også det vil være fortjent, hvis de kan fortsætte som i efteråret.

Men inden vi kommer så langt, så vil Brønshøj gøre alt for at få sæsonens anden sejr over FCH. Det bliver med 100% motivation og indsats, og målet er en sejr. Og som han siger: ” Dør vi, så dør vi med støvlerne på”.

Vi glæder os til at byde Brønshøj Boldklub velkommen til topkampen, så mød op og støt hjemmeholdet på vejen mod oprykning.

Forza FCH!

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke