Brønshøj-træner Michael Madsen: Vi kommer ikke til at parkere bussen på lørdag

Foto: Brønshøj Boldklub

Af Dennis Hynnecke

Der er lagt op til et brag af en fodboldkamp med masser af tilskuere på lørdag, når FC Helsingør gæster Tingbjerg Ground for at spille mod den københavnske traditionsklub Brønshøj Boldklub.

Cementen har talt med Brønshøj-cheftræner Michael Madsen om sæsonstarten, tabellen og det kommende opgør mod FC Helsingør. Michael Madsen overtog roret i Brønshøj denne sommer. Holdet fik en god sæsonstart og var ubesejret efter de første fem kampe. De to seneste kampe har dog budt på to nederlag til først B93 og i lørdags til Frem Boldklub, hvor man i begge kampe lukkede tre mål ind.

Michael Madsen – Kan du give en status på Brønshøj Boldklub her 7 kampe inde i sæsonen?

– Da jeg startede derude, så havde vi lukket ret mange mål ind i den gamle sæson. Som ny træner ville jeg jo gerne stabilisere det lidt og det prøvede jeg sådan lidt, at have noget fokus på i starten og det er egentlig lykkedes okay. Og så har vi prøvet at gå lidt mere offensivt til værks i de to sidste kampe.

– Det må jeg sige, det skulle vi nok ikke have gjort, smågriner Michael Madsen, dog med en alvorlig undertone.

– Men langt hen ad vejen, så vil jeg sige det går i den rigtige retning. Det går bare lidt langsomt. Vi leder lidt efter vores identitet, hvor vi presser samlet og vi forsvarer samlet. Lige nu, der gør vi det lidt i blokke, men det bliver rigtig godt herude på et tidspunkt.

– Jeg ved bare ikke hvor hurtigt det går. Det må gerne gå hurtigt, så vi er klar til lørdag.

Hvis man skal se på den trup du har. Der er kommet fire nye spillere til i sommerpausen bl.a. Danni König. Hvad er det for en trup du står med, er det en glad og tilfreds træner?

– Ja, det er jeg langt henad ad vejen. Vi er selvfølgelig ramt lidt af noget alder. Der er en del af spillerne, der har rundet de 30 år og det kan nogen gange godt være lidt af en svær balancegang at bevare noget sult. Men det synes jeg, de viser til træning og til kamp.

– Vi har dog ikke rigtig fået ramt vores start 11´er endnu, hvor man tænker ´OK der var den´.

– Vi har eddermame brugt hele truppen og prøvet en masse forskellige ting. Det er ikke rigtig lykkedes at ramme den rigtige start 11´er endnu, men jeg synes det er en spændende trup og arbejde med. Måske lige en lille smule for gammel efter min smag, men jeg vil så sige, at dem der har alderen gør sgu et godt stykke arbejde herude.

– Jeg tror det bliver en voldsom kamp på lørdag, hvor der bliver gået til vaflerne og der bliver spillet en god gang fodbold. Det er jeg rimelig overbevist om. – Brønshøj cheftræner Michael Madsen til Cementen om kampen mod Helsingør på lørdag.

I taber 3-2 i Valby Idrætspark i lørdags i en kamp, der vil også kunne have endt den anden vej?

– Uha jo, men det er ikke en kamp efter min smag som træner. For mig bryder jeg mig ikke om sådan en åben fodboldkamp, sådan en slagudveksling, så har vi chancer og så har de chancer.

– Der skal være mere struktur på de ting, man laver. Der synes jeg vi giver for mange chancer væk mod Frem, og der vil jeg sige, at hvis vi gør det på lørdag (mod Helsingør, red), så får vi ørene i maskinen.

– Det har vi også sagt. Vi har set video af kampen og sagt til dem, at hvis vi giver så mange chancer væk på lørdag mod Helsingør, så bliver det rigtig grimt for os, og så bliver det en rigtig grim oplevelse, men det har jeg også en idé om, at vi ikke gør.

 

Foto: Brønshøj Boldklub – Brønshøj Boldklub tabte lørdag eftermiddag 3-2 i en tæt affære til Frem Boldklub i Valby Idrætspark.

 

I tabte også 1-3 hjemme til B93, der ellers kun havde hentet to point forud for den kamp?

– Vores Frem-kamp var markant bedre.

– Altså B93-kampen kommer tre dage efter, vi har spillet en kamp mod Hvidovre i pokalen med 120 minutter i benene. Det må jeg indrømme, den var vi mærket af.

– Der spiller vi onsdag aften, ryger ud i forlænget spilletid, hvor de scorer to minutter før tid i den forlængede spilletid og vi har spillet en mand i undertal i en time. Det er klart, den var vi mærket af.

– B93 var aldrig tæt på at vinde den fodboldkamp, aldrig. Det var det jeg kalder en kollektiv offday. Frem-kampen er der mange momenter i spillet, hvor vi egentlig er okay, men vi må ikke give så mange chancer væk. Det skal vi stoppe med.

Hvad er jeres målsætning med grundspillet i Brønshøj Boldklub?

– Jeg går sgu ikke så meget op i tabeller og op- og nedrykningsspil, men jeg går op i at vi arbejder med at få en kompetetiv trup, som er besværlig at spille i mod, og at vi spiller en god gang fodbold.

– Der vil jeg sige, at det går i den rigtige retning, men altså sådan noget med op- og nedrykningsspil, selvfølgelig vil vi gerne op og spille i toppen, alt andet ville være uambitiøst, men det betyder ikke så forfærdelig meget for mig. Jeg aner ikke en gang, hvad nummer vi ligger i tabellen. Hånd på hjertet, jeg kigger ikke så meget på tabellen.

– Det er klart, at det gør man jo, når man ligger nummer et, tænker jeg, som Helsingør gør, men det er ikke der jeg er.

– Det gjorde jeg sgu heller ikke, da vi ikke havde tabt i fem kampe, der anede jeg ikke hvad nummer vi lå fordi det jeg kigger mere på, hvem der er næste modstander, hvordan får jeg udviklet truppen og det enkle individ. Det er egentlig det, jeg arbejder med. Det er sgu ikke en gang en eller anden plade.

Lad os tale lidt om lørdag. Nu ved jeg godt du ikke vil fortælle mig hele taktikken.

– Nå, jamen jeg har ikke nogen hemmeligheder.

Bliver Brønshøj-bussen parkeret foran mål?

– Nej, det kan vi slet ikke. Vi spiller med forholdsvis højt pres. Det er ikke nogen hemmelighed, folk ved hvordan vi spiller. Jeg er også sikker på at Morten Eskesen har været ude og se hvordan vi spiller og hvor vi har vores styrker og svagheder.

– Altså jeg skal da være ærlig og sige, jeg synes da også, jeg er ret velforberedt på Helsingør uden at jeg ved, hvem der starter. Men nej, vi kommer ikke til at parkere bussen, det gider vi ikke. Det er sgu for kedeligt og jeg har det også sådan lidt, når der sidder 1300 mennesker i Valby Idrætspark (mod Frem i lørdags, red), så skal de sgu også have noget for skillingen. Nu kommer der også mange mennesker på lørdag, så gider vi ikke at stå 11 mand på egen banehalvdel.

– Ja altså, det kan godt være vi kommer til det fordi Helsingør simpelthen er markant bedre, så er det klart, men som udgangspunkt er det ikke det udtryk, vi vil vise. Der skal den have en over nakken.

Det lyder rigtig positivt, også fordi du ikke smider fuldtidskortet.

– Jeg er pisse ligeglad. Jeg tror også, da vi talte sammen sidst i Gladsaxe. Det der fuldtidskort, det er ikke en skid, der fylder for mig, når vi møder Helsingør. For når dommeren fløjter op, så kan vi allesammen være fuldtids eller deltids eller semiprofessionelle, men så spiller du, fordi du elsker at spille fodbold.

Kommende Brønshøj-træner Michael Madsen: FC Helsingør er favoritter i den kommende sæson

– Hvis vi kommer foran, så lover jeg dig for, så får vores drenge 10 procent ekstra kræfter, så kan du være fuldtids herfra til juleaften. Det er ingen gevinst.

– I min verden kommer det Helsingør til gode om en måned. Ikke nu. Om en måned kommer det dem til gode, når banerne bliver lidt tunge og de kan restituere lidt bedre. I oktober måned kan det komme dem til gode, ikke nu. Om de er fuldtids eller ej, det har ingen fordel hjemme mod os. Det tror jeg ikke på.

– Jeg synes, det er fedt at Helsingør kører et fuldtidssetup, og det er fedt for spillerne og klubben. De har også fået de point, der skal til og fortjent, men det går jeg sgu ikke så højt op i.

Hvad vil du fremhæve som forcer hos Helsingør?

– Der er jo noget ro og noget rutine i holdet og det kan man godt se. De er rimelig afklaret med det de laver og så må man jo også bare anerkende Nicolas Mortensen og Jeppe Kjær på det her niveau. Det er en ordentlig mundfuld for alle folk. Det er klart, de laver mange mål. Det er også et voksenhold, hvor der er ro i. Holst er jo en god 2. Divisionsspiller, men også Nikolaj Hansen og hvad de ellers hedder.

– Det er gode spillere på det her niveau, som har prøvet noget og de panikker ikke i en kamp, der bølger lidt frem og tilbage. Der er ro i holdet. De ved hvad de gør. De er afklaret med de ting, de gør og de panikker ikke, når de kommer bagud. Nu har de ikke prøvet det så mange gange. Det er bare et godt gedigent fodboldhold, som skal ligge der, hvor de gør og det gør de også med høj klasse.

– Er opgaven umulig for os? Det synes jeg ikke den er. Jeg mener sgu, vi har lige så store muligheder, som alle andre hold har. Det er sgu på dagen. Hvem der står tidligst op og hvem, der har spist den rigtige morgenmad. Hvem der lige giver det ekstra, der skal til, når der kommer de her 50/50 dueller. Hvem tør tage den, ikk´.

Hvor ser du så en åbning eller svaghed hos Helsingør?

– Svagheden kan jo være at på et tidspunkt, så rammer de jo også en kamp, hvor den her magelighed kan indsnige sig.

– Kommer den på lørdag? Det tror jeg ikke den gør fordi der kommer alligevel en del tilskuere og jeg tænker stadigvæk, de der drenge, der har prøvet lidt, det er sgu meget sjovt at komme på Tingbjerg Ground og der er en masse tilskuere og der er godt smæk på skillingen.

– Så det er ikke der, den kommer, men det kan blive en svaghed for dem på et tidspunkt. Den der magelighed, hvor man tænker ”nå, nu er det Hillerød og nå, nu er det FA 2000”. En eller anden dag, der rammer de også en dummepeterdag, hvor man ikke lige vinder fordi man ikke løber de meter. Den tror jeg så ikke kommer på lørdag.

– Jeg tror det bliver en voldsom kamp på lørdag, hvor der bliver gået til vaflerne og der bliver spillet en god gang fodbold. Det er jeg rimelig overbevist om.

– Svaghed? Jeg synes, det er et meget komplet hold.

Madsen skal lige tænke sig om.

– Nu ved jeg ikke helt, hvordan de stiller op, men jeg håber da, der er et par af de spillere, hvor jeg tænker, dem vil jeg gerne have på for dem kan du altså spille omkring, men det også nogen, der har noget rutine. Så man kan ikke sige, de er en hæmsko eller at de er dårlige, men det er i hvert fald nogen, der mangler noget fart, man kan gøre noget ved.

– Jeg håber lidt på nogen dødbolde. Jeg synes vi har nogen offensive dødbolde, der måske også kunne ramme dem. Men altså, ærligt ment, jeg synes sgu det er et godt komplet fodboldhold, der både har fart og kan spille fodbold.

Har du indtryk af at tempoet i Helsingørs kampe er højere end ellers i 2. Division?

– Altså jeg kan jo godt se at Lucas Haren, Jeppe Kjær og Anders Holst har noget fart, men nu så jeg hele kampen mod Hillerød. Der synes jeg faktisk at Helsingør var på hælene og jeg synes faktisk også Helsingør bliver reddet lidt af det, jeg kalder rutine og held, måske også lidt dommertække.

– Der vil jeg sige, hvis de rammer det niveau mod os, så bliver vi svære at have med at gøre, men jeg er også godt klar over, at hvis Helsingør rammer deres topniveau, så får vi det også svært, men så har jeg det sådan lidt – så må vi løfte os de ti procent, slutter Brønshøjs cheftræner til Cementen.

Det er altså på lørdag kl.15.00 at Brønshøj Boldklub tager i mod FC Helsingør på Tingbjerg Ground, hvor der ventes at komme en masse tilskuere og fans, så få afsat lørdagen og kom afsted.

 

Tak til cheftræner Michael Madsen og til Brønshøj Boldklub for at give tilladelse til at gengive billeder fra lørdagens kamp mod Frem Boldklub.

 

 

 

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke