Cementen.dk

FC HELSINGØR Wind of change

Foto: Andreas Birkebæk

Foto: Andreas Birkebæk

FC Helsingør – Wind of change

Få her-og-nu status på klubben, truppen og NordicBet ligaen lige her!

Det er aldrig kedeligt at være FC Helsingør fan.

Vi gik på vinterpause med nye danske ejere og en fornuftig 5. plads. Det skulle være en periode hvor ny ejer og ledelse skulle arbejde videre med yderligere finansiering og udvikling af klub og organisation, mens Morten Eskesen skulle se på udvikling af spil og trup, således at pladsen i oprykningsslutspillet kunne sikres.

Her med godt en uge til starten på forårssæsonen sidder vi med, endnu, en ny ejer og en Morten Eskesen der er skibet af til U18/U19 landsholdet under DBU!

Bo Bay Hougaard tiltrådte først som ny administrerende direktør og købte derefter en bestemmende del af klubben fra Lasse Lindblad. Det ligner en styrkelse af et lokalt ejer- og lederskab. Vi havde Bo på besøg i vores Fan Podcast, og hvis du vil vide mere om både de kortsigtede planer og de langsigtede mål og ambitioner, så kan det anbefales at høre med lige her:

Der søges efter en permanent afløser for Morten Eskesen, og midlertidigt er trænersædet overtaget af Daniel K. Pedersen, der senest har fungeret som U19 træner på akademiet. Daniel kender jo allerede klubben og truppen godt, og er gået i gang med at lægge nogle lag på truppens spillestil og muligheder.

Allerede på lørdag d. 11. februar er der gode muligheder for at se hvor holdet står inden premieren.

På stadion møder vi kl. 16.00 Helsingborg IF i den traditionelle dyst om Øresundspokalen.

Klubben kvitterer med gratis adgang og åbne salgsboder (pølser, bøfsandwich, øl, vand, kaffe m.m.) samtidig bliver det en test debut til en ny app, hvor man kan bestille og betale for sine varer, og så hente dem ved en udleveringsluge – forhåbentlig uden kø.

Der forventes også en masse tilskuere fra Helsingborg, så lad os møde talstærkt op, og få skabt en stærk stemning til kampen!

Der er forkamp allerede kl. 13.00 hvor Hillerød tager imod Hobro i en udsat kamp i NordicBet ligaen (fra efteråret). Hillerøds egen bane er ikke spilleklar endnu, så derfor har de lejet sig ind i Helsingør. Det er en glimrende lejlighed til at studere to af de hold vi møder i de kommende 5 kampe.

Alexander Lazarevic (BK Frem) og Daniel Norouzi (FC Helsingør) under træningskampen mellem BK Frem og FC Helsingør den. 21 Januar 2023, på Valby Idrætspark. Foto: Andreas Birkebæk

NordicBet liga forår 2023:

FC Helsingør lægger ud næste fredag d. 17. februar kl. 19.00 hjemme i Helsingør mod HB Køge.

Foråret er delt op i de sidste 5 kampe i grundspillet og efterfølgende et slutspil på 10 kampe. Målet er fortsat at vi slutter i Top-6 i grundspillet og dermed kvalificerer os til oprykningsslutspil for 3. sæson i træk. Alternativet er et nedrykningsslutspil hvor det jo så gælder om IKKE at slutte som en af de to sidste.

Lige nu ser det fornuftigt ud med 7 point ned til skillelinjen og et – efter forholdene – fornuftigt program i de sidste 5 runder:

Stillingen i NordicBet Liga 2022/2023

Nr. Klub K V U T Mål Point
1 Vejle 17 12 1 4 37 – 18 37
2 Hvidovre IF 17 10 3 4 39 – 22 33
3 Næstved 17 8 7 2 30 – 16 31
4 Vendsyssel FF 17 9 3 5 28 – 21 30
5 FC Helsingør 17 9 1 7 26 – 27 28
6 SønderjyskE 17 8 3 6 32 – 24 27
7 HB Køge 17 6 3 8 23 – 24 21
8 Hillerød Fodbold 16 6 2 8 21 – 30 20
9 Fremad Amager 17 5 2 10 19 – 34 17
10 FC Fredericia 17 4 3 10 23 – 30 15
11 Hobro IK 16 3 6 7 8 – 20 15
12 Nykøbing FC 17 2 4 11 16 – 36 10
 • Og vores resterende program i grundspillet er:
 • 17/2 kl. 19.00 Hjemme HB Køge
 • 25/2 kl. 15.00 Ude Nykøbing FC
 • 03/3 kl. 19.00 Hjemme Hillerød Fodbold
 • 11/3 kl. 13.00 Ude Fremad Amager
 • 18/3 kl. 13.00 Hjemme Hobro IK

Vi slutter dermed af med 5 kampe mod hold, der alle ligger under os, og med sejre hjemme over HB Køge og Hillerød vil vi allerede være tæt på at sikre Top-6.

Er det så ambitiøst nok? Eller skal vi kigge opad i tabellen?

Lad os se lidt på truppens status.

Truppen – forår 2023:

Egentlig er det danske transfervindue lukket, men da der stadig er enkelte åbne markeder, kan vi stadig sælge spillere, som vi så det i denne uge, hvor Oliver Kjærgaard blev solgt til norske Ham-Kam.

Det er også fortsat muligt at tilknytte spillere uden kontrakt til klubben.

Lige nu og her ser det således ud:

Afgang

 • Oliver Kjærgaard til Ham-Kam, Norge
 • Derudover er Frederik Juul Christensen ude med en skade for resten af sæsonen (også slutspillet).

 

Tilgang

 • Daniel Haarbo fra FC København, 19 år. Central midtbanespiller med 10 U19 landskampe, der har snuset til 1. holdet i FCK
 • Alexander Hvid fra Brøndby IF, 18 år. Offensiv spiller der kommer tilbage efter 1 år i Brøndby. Tidligere stor profil på ungdomsholdene
 • Frederik Karlsen fra FC Nordsjælland, 18 år. Back der er opvokset i Snekkersten og udviklet i FCN
 • Valdemar Schousboe fra FC Roskilde, 25 år. Angriber der kommer med 7 mål i 2. division i efteråret og hele 28 mål i oprykningen forrige sæson.
Callum McCowatt (FC Helsingør) i duel under træningskampen mellem FC Helsingør og Vanløse IF den. 28 Januar 2023, på Helsingør stadion. Foto: Andreas Birkebæk

Det er naturligvis et stort tab at Frederik er ude for sæsonen og Oliver Kjærgaard var også en stabil profil i efteråret. Til gengæld har vi holdt på alle andre nøglespillere.

Tilgangen består af nogle, helt unge, men også meget talentfulde spillere, der alle skulle være klar til at bidrage på senior niveau. Dejligt at se Alexander Hvid tilbage og Frederik Karlsen har gjort det rigtig godt i Farum.

Daniel Haarbo kommer fra et mislykket efterår i Schweiz, bl.a. med nogle skadesproblemer, men har allerede tidligere spillet et par gange på 1. holdet i FC København.

Valdemar Schousboe kan være et nyt ”Tonni Adamsen” projekt, hvor vi henter en etableret divisions angriber og så giver ham et løft – med Tonni i frisk erindring bliver det spændende at se om Valdemar kan forløbe et tilsvarende potentiale.

Set udefra forekommer truppen stadig ikke så bred, og det bliver helt afgørende at vores nye spillere også kan træde ind og bidrage positivt.

Med Frederik ude på midtbanen, har vi Norouzi og Schoop af de helt etablerede til de centrale pladser – med Enghardt som en tredje mulighed. Det kan også give Daniel Haarbo en kortere vej til en masse spilletid.

Offensivt er vi styrket med Hvid og Schousboe, så her bliver der en fornuftig kamp om pladserne. I efteråret scorede vi generelt for lidt (og skabte for få store chancer) men godt at vi har kunnet holde på topscorerne (Jordan og Lyng) samt få nye spændende spillere ind.

Defensivt har vi lukket for mange mål ind i efteråret, men spillede også med nyt midterforsvar og ny målmand. Forhåbentlig er der nu skabt en kontinuitet vi kan se resultaterne af.

Endelig har klubben forlænget aftaler med Hjalte Petersen og Mikkel Knudsen. Dermed har vi 8 spillere hvis aftaler udløber til sommer (herunder Haarbos lejeaftale og Frederik Karlsen på en kort kontrakt).

Cementen tager Ja-hatten på og siger oprykningsslutspil og en reel mulighed for at spille med om oprykning – så kom allerede på lørdag og bak op om holdet, så de kan mærke vi står bag dem.

Forza FC Helsingør!

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke