Cementen interview – Douglas: Vi spiller for en oprykning til Superligaen

Foto: Jack Hartly Lüstrup

Af Dennis Hynnecke

Snekkersten Havn tirsdag middag. Solen bager derud af og stranden er fuld af mennesker, der nyder sommeren. Man tænker at det må være guf for brasilianske Douglas, som vi har aftalt at mødes med til en snak om hans tid i FC Helsingør indtil videre og hvordan han ser på den kommende sæson.

Det lader da også til kun at være Cementens udsendte, der kæmper noget med varmen. Vi bliver nemlig mødt af en smilende og imødekommende Douglas, der har taget sin kommende hustru med og en tolk, der kan hjælpe med at oversætte fra dansk-engelsk til portugisisk.

Den 25årige brasilianske boksangriber på 188 centimeter forlod Brasilien i september sidste år for at prøve sig selv af med europæisk fodbold. En rejse der startede i Rumænien, inden han kom til FC Helsingør ved årsskiftet.

 

Douglas, sidste sommer forlod du Brasilien og tog turen til Rumænien for at spille for Zimbru Chisinau. Hvad motiverede dig til at gøre det?

– Det er en drøm for alle brasilianske fodboldspillere at komme til Europa for at spille fodbold, hvor man kan udvikle sig.

– Jeg havde haft nogen muligheder før for at rejse hjemmefra, men da Zimbru Chisinau kom på banen, kunne jeg ikke sige nej til den mulighed.

Hvordan var din oplevelse der?

– Det var godt, men også en lille smule kompliceret, mest af alt på grund af sprogproblemer og så var det samtidig koldt. Jeg ville gerne vise den brasilianske tilgang til fodbold og det formåede jeg også at gøre. Jeg fik vist mig fra den bedste side.

Douglas skriver kontrakt med Helsingør.

Du nåede at være i Rumænien i fem måneder, hvorefter du så skiftede til FC Helsingør ved årsskiftet. Da din agent ringede til dig første gang om FC Helsingørs interesse, hvad var så lige din første tanke. Du var vel lige en tur på google!?

-Ja, det var jeg da. Jeg havde aldrig hørt om FC Helsingør før, men jeg synes det lød rigtig interessant fordi FC Helsingør spillede i Superligaen.

Du ankom til Helsingør tilbage i januar. En kold og mørk tid, det må da have været noget af et kulturchok?

– Alt var selvfølgelig nyt for mig. Jeg brugte lidt tid på at absorbere alle de nye indtryk. Det var koldt og mørkt, men Janus (Kyhl, red.) og folk i klubben var meget hjælpsomme.

Matheus kom til sidste sommer og Tontini kom stort set samtidig med dig til klubben. Har det haft nogen betydning for dig at der var andre brasilianere i klubben?

– Ja, det har været til stor hjælp, særligt fordi Matheus kan lidt engelsk.

Hvad med inde på banen?

– Det betyder faktisk ikke så meget fordi vi spiller forskellige positioner på banen, så vi kan alligevel ikke kommunikere sammen på banen.

Mission overlevelse i Superligaen.

Du blev hentet direkte til start-11, da du jo var denne her store boksangriber FC Helsingør havde ledt efter. Hvordan var det at komme ind på et hold, der kæmpede for overlevelse i Superligaen?

– Jeg vidste godt på forhånd at det var FC Helsingørs målsætning for foråret at overleve Superligaen og jeg troede også rigtig meget på projektet.

– Det var den samme målsætning – altså overlevelse – for den klub jeg spillede for i Rumænien, så mentalt var jeg klar på opgaven, for jeg havde prøvet det før.

Du nåede også at blive fiberskadet midt i det hele?

– Ja, men det gjorde mig faktisk bare stærkere, da jeg så kom tilbage og var klar.

Hvordan havde du det så med at missionen om overlevelse mislykkedes?

– Jeg var selvfølgelig rigtig ked af det og skuffet, men jeg vidste at alle omkring holdet havde gjort deres bedste og bidraget med alt hvad de kunne.

Set i lyset af et hektisk forår, har du så kunne udvikle dit eget spil, mens du har været her i Helsingør?

– Jeg har lært en masse af at træne med Christian og Brian (Lønstrup og Gellert, red) på et helt fundamentalt niveau.

Så du kan se for dig at du kan udvikle dig endnu mere her i Helsingør?

– Ja, jeg vil da elske at blive her og fortsætte min positive udvikling.

Foto: Jack Hartly Lüstrup

 

Douglas har halvandet år tilbage af sin kontrakt med FC Helsingør, men med et åbent transfervindue, der først lukker i om seks ugers tid ved man jo aldrig hvad der kan ske.

Er det svært at holde fokus på om det bliver 1. division med FC Helsingør i den kommende sæson eller om der kommer et godt bud på dig?

– Jeg har to meget erfarne agenter, Antoni Alexandrakis og Willian Baidek, som jeg har stor tillid til ligesom jeg har til Janus (Kyhl, red), derfor er det heller ikke noget problem for mig overhovedet at holde fokus. Jeg koncentrere mig kun om en ting og det er at hjælpe FC Helsingør i den kommende sæson.

FC Helsingør i den kommende sæson.

Hvordan ser du på holdet lige her og nu?

– Klubben beholder en masse af spillerne fra forrige sæson og det hjælper rigtig meget. Det er vigtigt og meget positivt, så målsætningen er klart at vende tilbage til Superligaen.

Hvordan ser du så på holdets muligheder i den kommende sæson?

– Det er et mere modent hold og derfor må man også forvente at holdet laver færre fejl i kampene og arbejder med dem der bliver lavet. For mig selv handler det særligt om at få scoret mål.

Mange fans ser dig nok som den største profil på holdet fordi du gjorde det rigtig godt i foråret, hvor du i øvrigt blev noteret for tre mål og seks assists i 13 kampe. Kommer du også til at lave flere assists end mål i den kommende sæson?

(Spørgsmålet giver anledning til lidt smil rundt om bordet.)

– Jeg kommer til at lave assists, men min målsætning er selvfølgelig at lave endnu flere mål, fortæller Douglas med lige dele stort smil og alvorlig mine.

Helsingør har en relativ lille fanbase.

Hvad synes du egentlig om at spille på Helsingør Stadion?

– Jeg føler mig meget bedre tilpas ved at spille på Helsingør Stadion alene på grund af klubbens fans og den støtte de giver, det er meget anderledes end i forhold til da jeg spillede i Rumænien.

Der var FCH-fans med til samtlige udebanekampe i den forgangne sæson i større eller mindre antal.

Har du kunne mærke støtten fra FCH-fans, når vi har spillet på udebane?

– Det har været meget vigtigt, de har været der også selvom det nogen gange har været i mindre antal. Bare det at høre dem og se dem er vigtigt. Det er godt at høre dem synge, slutter Douglas.

Sæsonstart på søndag.

Sæsonen starter på søndag hjemme mod Fremad Amager, hvad tænker du om den kamp?

– Vi vil gerne vise den måde vi kan spille fodbold på og så er det bare godt vi starter på hjemmebane. Vi skal helt sikkert gå efter at få scoret nogen mål og så skal vi holde fuld fokus og koncentration på ikke lave nogen fejl.

Her til sidst, hvad synes du om Brasiliens VM?

– De startede godt, men de skuffede de brasilianske fans, fordi de ikke levede op til forventninger. Vi forventede jo at de ville komme længere i turneringen. Holdet forsøgte at spille god teknisk fodbold, men Belgien viste os hvordan det skal gøres.

Douglas, vi er i hvert fald glade for at vi har en brasiliansk fodboldspiller her i klubben, der ikke ruller rundt ti gange som Neymar.

– Bare rolig, det kommer ikke til at ske, griner Douglas med et stort smil.

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke