Cementen interview – Lønstrup: Vi er ikke underdogs mere

Foto: Jack Hartly Lüstrup

Af Dennis Hynnecke

CEMENTEN har været til fodboldaudiens hos Kong Lønstrup på klubkontoret for at få stillet nysgerrigheden omkring hvor klubben står her op til sæsonstart i NordicBet Ligaen og selvfølgelig for at høre ham om hans forventninger til den kommende sæson.

FC Helsingør er ikke underdogs mere

De seneste tre sæsoner har FC Helsingør været den her lille klub med lille økonomi og fyraftensproffer, som ingen havde de store forventninger til, men som alligevel gik hen og overraskede alt og alle. Det er vel ikke den samme rolle FC Helsingør har nu?

– Nej nej slet ikke. Altså nu forventer alle at vi er favoritter, når vi spiller og det er også en ny verden fordi vi er jo gået så hurtigt op igennem rækkerne, hvor hver gang vi har rykket op, så er man selvfølgelig underdogs.

– Der er ingen, der forventer noget som helst af en, men det kan man jo ikke blive ved med. På et givet tidspunkt rykker man måske ned igen også er man favoritter. Det er en ny verden, som vi har talt i truppen om hvordan agere man ud fra det.

– Tror man bare man kan gå ud på banen og dikter det hele? Det gør man umiddelbart ikke. Det skal vi vænne os lidt til.

– Vi skal også vænne os til hvordan holdene kommer og angriber os. De er meget forberedt på det vi laver. Til alle vores træningskampe har der været scouts fra de klubber vi skal møde nu, som er ude og se vores kampe, så der er jo en større hype omkring os og når man gør det vi gør, så er modstandernes trænere også mere opmærksomme på hvordan vi vil spille.

– Det der med at gå rundt og tro at der ikke er nogen, der bruger tid på os, det er en by en i Rusland. Vi er fuld berettiget til at være der hvor vi er i dag, men det stiller krav. Det stiller store krav, også til mig som træner, og hver gang vi går på banen nu, så er det os der er favoritter. Det er ikke så let at efterleve. Vi har meget mere at tabe end vi har haft de sidste tre år eller sådan noget, men det er også en meget god udvikling fordi hvis vi skal op i Superligaen og være et etableret hold, så skal man kunne klare det her, men det bliver ikke let.

Man har vel heller ikke det laveste budget i 1. Division mere?

– Nej, det er man ikke. Vi er vel et midterhold i 1. Division budgetmæssigt. Da vi rykkede op i 1. Division, der havde vi det laveste budget sammen med Skive. Der har vi rykket os.

– Vi har været nødsaget til at regulere lidt ind efter vi rykkede ned fra Superligaen. Det koster en hel del penge, men du får så også nogen faldskærmspenge, når du rykker ned fra Superligaen, så du kan stabilisere lidt.

– Så jo, vi har rykket os siden vi rykkede op i 1. Division og det skal vi også som klub for hvis vi skal blive deroppe, så skal vi også op og kunne ramme lidt bedre spillere og kunne lønne dem noget mere.

– Målsætningen er også at vi får lavet et fuldtids-setup, men der er vi ikke endnu. Vi kunne også bare satse hele baduljen på lånte penge også risikere vi rykker ned med et brag og så har vi ikke noget job om et år.

Når du siger fuldtids-setup, kan du så ikke lige prøve at forklare det engang. Der er jo spillere på fuldtidskontrakt?

– Ja, det er der. Jeg tror vi har ni spillere på fuldtidskontrakt lige nu, vi havde 15 sidste sæson.

– Når jeg siger fuldtids-setup, så er det en trup på tyve mand og dertil nogen unge spillere, hvor alle møder ind kl.9, så træner vi fra 10.30 til kl.12.00, holder frokost og træner igen om eftermiddagen, samtidig med vi kan være mere nørdede i vores tilgang.

– Det er det jeg mener med fuldtids-setup, ligesom de andre klubber og der har vi jo aldrig været.

Hvordan fungerer det nu?

– Nu er det som da det startede, vi træner mandag, onsdag, torsdag og lørdag. I hverdagene træner vi fra kl. 16.30 og to timer frem og så om lørdagen træner vi fra kl.10.00.

– Hvis man ryger ind i et fuldtids-setup, så møder man jo ind om morgenen og så skal vi nok også til at træne en ekstra gang. Jeg har ikke noget imod at spillerne har to fridage om ugen, så de kan være sammen med deres familier.

 

Målsætning for den kommende sæson

Helt overordnet set, hvordan ser du så på styrkeforholdet i NordicBet Ligaen?

– Jeg synes den er god. Altså jeg er ikke helt opdateret som jeg var sidst, da vi rykkede op forrige år. Den er i hvert fald ikke blevet dårligere end den var sidste år. Der er jo tre hold der er rykket ned fra Superligaen, det må jo styrke lidt.

– Der er også to hold i Næstved og Hvidovre, der er rykket op og der ser rigtige gode ud, som opruster. Og så har man jo en masse klubber, som har ligget i det der midterfelt Fremad Amager, Nykøbing, Køge, Roskilde, som hele tiden prøver at optimere fra år til år.

– Det er også sidste sæson, hvor der er tre mulige oprykkere, så hvis man skal i Superligaen, så skal man da prøve at gå efter det i år. Næste år, der kommer tre direkte ned fra Superligaen og der er kun en oprykker.

– men jeg synes den ser god ud. Det er også bare lidt svært at vurdere inden sæsonen starter, men det er nogen fine hold.

– En del af holdene vil nok give fuld skrald for at rykke op i år og hvis det glipper, så må de regulere ind.

Har du fået sat en reel målsætning for holdet for den kommende sæson. For det gør man vel?

– Ja, det gør man da, men det gør man internt i klubben og op i mit hoved gør jeg vel også, men man skal passe på med at sætte for mange målsætninger fordi så kan man jo komme slemt til skade, hvis man ikke indfrier dem.

– Jeg tror vi har holdet til at lande i top fem. Hvis vi har det fornødne held og undgår alvorlige skader på vigtige spillere. Hvis vi ikke for fjernet, for solgt for mange profiler, så tror jeg godt vi kan være i spil til at rykke op igen.

– Ud fra det jeg så sidste år i Superligaen og det jeg har set i træningskampene og det jeg ser til træning, der synes jeg vi ser spændende ud. Jeg tror også mange andre vil sige det samme, som jeg siger nu, men der er mange ting der skal gå op i en højere enhed og du skal også være lidt heldig og de ting er jo svære at styre.

– Jeg synes dog vi er kommet godt ud af Superligaen og det hele sejler ikke, vi har ikke mistet alt for mange spillere og når alt kommer til alt, så handler det om kvalitet på de enkelte spillere.

– Jeg kan fornemme lidt på Janus (Kyhl, red) at han gerne vil bibeholde vores fundament. Det er klart at hvis vi får et eller andet sindssygt tilbud, så er vi måske nød til at sælge. Men som udgangspunkt, så er vi nød til at kigge på det sportslige. Det kan godt være man kan sælge en spiller til en halv god pris, men sat det op i mod at vi misser en oprykning, så kan man slet ikke sammenligne de penge.

Silkeborg og Viborg giver vel sig selv som favoritter til top tre. Hvad med Lyngby, der er ved at bygge op, er de også allerede der?

– Naah, det tager nok lidt tid med dem, men de ser spændende ud. Det er jo interessant, når du går ind og får ny træner og fjerner en masse etablerede spillere. Der sker også det med en klub, tror jeg, at når de var så tæt på at lukke biksen som de var i vinter og alligevel overlevede, så har de nok meget godt af at komme en tur ned og få bygget tingene op fra scratch igen. Det viste sig jo at de her sølvmedaljer (forrige sæson, red) var ret dyre og bekostelige for dem.

– De bliver et hold, som bliver en outsider for de har stadig en OK økonomi. De har et meget godt opland med lokale sponsorer, der støtter op. Det betyder at de kan stadig hente nogen ret dygtige fodboldspillere.

– De ser ret spændende ud, jeg har set nogen af deres træningskampe og Mark (Strudal, red) er jo også sulten. Nu har han jo været fodboldekspert og assistenttræner, og søgte jo ligesom et sted hvor han selv kan bygge det op, så han kommer vel til klubben på et godt tidspunkt.

– Lyngby er en ubekendt, som man virkelig skal passe på og holde øje med.

Her til sidst, Fremad Amager og Næstved hjemme i de to første kampe. Fremad Amager med ny træner og stor spillerudskiftning her i sommerpausen og så er der Næstved, der lige er rykket op. Hvad tænker du om den sæsonstart?

– Jamen som udgangspunkt er det en god start. Det vil tiden jo vise.

– Men hvis vi skal ud og markere os og gøre sig forhåbninger om at man kan stole på FC Helsingør allerede fra starten af, så er det nogen kampe, vi skal gå ind og vinde. Vi skal sætte os på tingene ret hurtigt.

– Det tror jeg også godt vi kan og det tror jeg også vi kommer til. Fordi hvis man kommer til os og ser vores lineup og de spillere vi har på bænken, så ville jeg i hvert fald ikke tage det alt for let, når man skal møde vores hold.

– Vi har jo vist i Superligaen at vi spiller godt hjemme og det er meget sjældent at vi ikke selv diktere tingene. Det er ikke tit vi taber stort på hjemmebane og de klubber, der besøger os har respekt for os, så som udgangspunkt og på papiret ligner det en OK start.

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke