Cementen interview – Pierre Larsen: Det er fedt at være tilbage i Helsingør

Foto: Claus Birch (clausbirch.dk).

Af Dennis Hynnecke

Den 24-årige offensive midtbanespiller er tilbage i FC Helsingør efter sit lejeophold i Viborg FF sidste sæson. Cementen fangede ham på telefonen søndag eftermiddag for at høre om hans lejeophold i Viborg FF og hvad hans ambitioner er for den kommende sæson.

Det er en ganske ambitiøs og motiveret Pierre Larsen Cementen får i røret, der er helt klar i spyttet omkring målsætningen for den kommende sæson – Masser af spilletid og oprykning til Superligaen.

Velkommen tilbage til Helsingør, hvordan er det at være her igen!?

– Jeg er glad for at være tilbage og det er egentligt det hele med at være tilbage på Sjælland hos venner og familie, kæreste og så er det også fedt at være tilbage i klubben. Nu glippede det desværre med at blive oppe, jeg havde selvfølgelig håbet på at vende tilbage til en klub i Superligaen, efter jeg havde et rigtigt fint år i Viborg i 1. division.

Nu er vi så i 1. division, men det er meget rart at komme tilbage til en klub, der har en klar plan og gerne vil tilbage til Superligaen og som også spiller en god gang fodbold jeg godt kan lide. Lønstrups spillestil kan jeg godt lide, men om han fortrækker mig fra start nu, det jeg ved ikke endnu.

Jeg har i hvert fald en forventning om at jeg skal spille hver gang fra start, selvom der er andre spillere, han har arbejdet med det sidste års tid. Derfor så ved jeg heller ikke helt hvor jeg står. Jeg må bare sørge for at præstere godt, når jeg får chancen.

Er det et forandret FC Helsingør du vender tilbage til?

– Der er da sket lidt på stadion med nye tribuner og nye bandereklamer (Pierre smågriner), men selve truppen er jo også anderledes. Det er en lidt mere international trup der er her nu end da jeg forlod klubben for et år siden, der var der jo kun danskere også var der nogen få svenskere. Nu er der jo også kommet brasilianere til.

Kan du mærke forskel på ambitionsniveauet?

-Ja, altså sidst jeg var her, ville det være rigtig flot hvis vi rykkede op i Superligaen. Folk måtte gerne undervurder os. Vi troede selvfølgelig på det, men det var jo ikke et krav at vi skulle rykke op i Superligaen. Det var heller ikke noget vi som sådan i spillertruppen gik og snakkede om at vi skulle, men nu her hvor klubben har været i Superligaen, så kan man godt mærke at spillerne gerne vil rykke op næste sommer.

Pierre Larsen skiftede FC Helsingør ud med Viborg FF på en etårig lejeaftale kort tid efter han havde været med til at sende klubben ned i 1. Division.

Hvordan blev du modtaget i Viborg, du må da have fået lidt stikpiller?

– Ja, men det var nu med et glimt et i øjet. Det var også en klub, der ikke kunne acceptere at de var rykket ned i 1. Division, så de talte ikke så meget om det. Det var nok mere mig selv, der kunne finde på at bringe det på bane, men jo det var da specielt at komme til en klub, man lige havde spillet ned og så stå i omklædningsrummet og hilse på dem. De var jo ikke bare rykket ned, spillerne måtte jo også samtidig gå ned i løn.

Det påvirkede dem meget at de var rykket ned, men både fans, holdkammerater og folk i klubben tog faktisk godt i mod mig. De vidste jo også godt at jeg var kommet for at hjælpe klubben og holdet og de var rigtig gode til at være der for mig, det var jo første gang jeg flyttede væk fra familie og venner.

Foto: Claus Birch (clausbirch.dk) Pierre Larsen i aktion mod Viborg FF

Hvordan var din tid i Viborg?

– Jeg synes det har givet mig rigtig meget faktisk. Det der med at man selv skal sørge for det hele med madlavning, vaske tøj osv. og ellers få tiden til at gå, der har man tid til at tænke mange ting igennem. Alle de her ting modner jo en som menneske, særligt også på grund af måden jeg skiftede til Viborg FF på for det er jo ikke en hemmelig at der var et eller andet er gik galt.

Udviklede du dig som fodboldspiller?

– Ja, det synes jeg. Det var jo træning om formiddagen og så fik jeg en masse spilletid, det har bare gjort meget. Hvis man spiller meget og man samtidig modnes som menneske, så tror jeg man rykker meget og det havde jeg jo mulighed for.

Trænerne og det hele var også rigtig begejstret for mig og behandlede mig rigtig godt. De hjalp mig meget og rykkede mig der. Det lader også til at Lønstrup har bemærket at der er sket en god udvikling.

Jeg sprang også bare ud i det. Jeg mødtes hurtigt med min agent og så spurgte han, er det her var noget for mig (lejeophold til Viborg, red)?

Den skulle jeg lige hjem og tænke over, men ret hurtigt sagde jeg til ham – lad os gøre det! Dagen efter sad jeg sgu ovre i Viborg. Det er meget sundt at bare hoppe ud i det i stedet for at tænke for meget over det.

Det kom også lidt som en overraskelse, da Pierre Larsen valgte at skifte til Viborg FF på en etårig lejeaftale få uger inde i Superligasæsonen, hvor han kort forinden havde fået en toårig kontraktforlængelse med FC Helsingør.

Hvad fik dig egentlig til at skifte FC Helsingør ud med Viborg FF!?

– Da vi rykker op vælger jeg jo at forlænge med to år for jeg har spillet godt, fået masser af spilletid og føler mig godt tilpas, men så opstod der noget internt udenfor banen mellem en medspiller og mig et par dage før den første kamp ude mod Hobro, hvor jeg så var med fra start, men det kom til at koste mig min plads i start elleveren efterfølgende.

Vi får ikke rigtig talt sammen og den anden spiller havde åbenbart mere at sige end mig, så i den næste kamp hjemme mod OB er jeg ikke engang udtaget til truppen og det er jeg heller ikke i de efterfølgende kampe. Jeg ryger ud af truppen fra den ene dag til den anden, så vil jeg jo gerne væk for det er ikke så fedt at være der.

Det havde ikke noget med klubben at gøre, så det handlede bare om at gøre det godt i Viborg FF, så jeg stod godt til at komme tilbage. Derfor var det også rigtig vigtigt for mig at præstere fra start, da jeg kom til Viborg. Også hvis jeg ville tilbage hertil (Helsingør, red).

Viborg FF mistede muligheden for at vende tilbage til Superligaen, da Brabrand i sidste runde reducerede til 3-3 i kampens døende minutter.

En hård skæbne for Viborg FF endnu engang, prøv at sæt lidt ord på den sæsonafslutning?

– Man kunne godt mærke op til de sidste kampe at det spidser til og jeg går egentlig fra at spille alle kampe til at sidde ude i de sidste to kampe, fordi træneren mener at der skal noget rutine til for at give os de sidste point fordi det bliver så tæt, så der kommer jeg ikke ind. Derfor sidder jeg ude i de to sidste kampe mod HB Køge og Brabrand.

Vi brænder straffespark ude mod HB Køge, så vi kun får 1-1 og så ender det jo med at vi skal vinde over Brabrand i den sidste kamp. I kampen mod Brabrand kommer vi foran 2-0, hvorefter de så udligner til 2-2. Vi scorer så til 3-2, men Brabrand scorer til 3-3 i sidste minut.

Viborg FF vil givetvis være et af de hold FC Helsingør skal konkurrere med om en top tre placering.

Hvordan ser du Viborgs muligheder i næste sæson!?

– De siger de har forstærket truppen og de har også gjort det godt i deres træningskampe, men jeg tvivler på at den trup de har fået nu er stærkere end den sidste år. Nu har jeg har trænet med i Viborg og trænet med den trup vi har her i Helsingør, så jeg ser os stærkere end det de har. Vi har mere kvalitet og mere at byde ind med. De kører meget på fysikken. Jeg føler bare vi har større muligheder, men altså man skal jo aldrig sige aldrig.

Viborg FF har en rigtig god træner, så hvis de rammer den godt, så kan de også god præstere rigtig fint.

Samtidig, får de ikke de resultater de skal have, så kan jeg også godt love dig for at de ikke glæder sig til at spille på hjemmebane for de fans de har, de er også altså også gode til at være efter holdet, hvis der ikke lige kommer de resultater, der skal komme.

Der er et meget større pres på Viborg fra fans, det kunne jeg godt mærke da jeg kom derover. De kunne jo fanme finde på at skrive til en for at spørge, hvad man sad og spiste, hvis de så man var på café i byen. Det var helt sindssygt, afslutter Pierre med et grin.

Den kommende sæson med FC Helsingør

Hvad er status på dig, er du klar?

– Jeg føler mig rigtig frisk og det er vigtigt for mig at når jeg har præsteret så godt i Viborg, så er det jo også vigtigt at jeg præstere endnu bedre i den kommende sæson. Udviklingen skal jo være opadgående, så jeg er meget motiveret.

Jeg har et år tilbage af min kontrakt, så det er nok ved at være tid til at jeg markere mig lidt ekstra.

Hvad er dine forventninger til spilletid?

-Jeg er ikke kommet for at sidde at kigge på i hvert fald. Nu når jeg har spillet så meget i Viborg og samtidig føler mit niveau er til at skulle starte inde for FC Helsingør.

Hvad er dine ambitioner for den kommende sæson?

– Min ambition er jo at vi rykker op og at jeg får gjort det rigtig godt. Sidste sæson blev det til otte mål, der er planen da at det skal blive til mere end det i den nye sæson for jeg bliver målt på mine mål, så det skal være bedre end det var sidste år.

Jeg har da en følelse af at hele holdet går efter at vi rykker op. Efter klubben har været op i Superligaen, så ved de hvad det handler om og har en følelse af at de godt kan være med. Nu ved trænerne og spillerne hvad det kræver.

Første kamp i sæsonen er næste søndag hjemme mod Fremad Amager.

Hvad tænker du om den start?

– Det er fedt at starte den nye sæson på hjemmebane og så håber man jo på at der kommer en masse tilskuere og støtter os. Det bliver fedt at komme i gang.

Her til sidst, FC Helsingør må vel være favoritter?

– Det kan vi nok ikke komme uden om, når man lige har spillet Superliga, afslutter Pierre.

 

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke