Cementen status: Trup & Grundspil

Af Morten Højer Mathiesen

Transfervinduet er lukket og vi er gennem den første tredjedel af grundspillet – hvem har forladt os, hvem er kommet ind og hvordan er vi kommet i gang?

Cementen tager den sportslige temperatur på FC Helsingør lige her.

Ikke et ord om nye ejere, direktør m.m.

Hvis I er nysgerrige på det, så lyt til Helsingør Fanpodcast m. Janus Kyhl som gæst. Find det via Cementen på Facebook, Spotify, Podimo eller din foretrukne podcast platform.

Janus kommer godt rundt om overtagelsen og navnlig om de idéer og planer der allerede foreligger.

Status på truppen

Efter flere sæsoner med transfervinduer hvor der er luget ud i bunden og lagt til på toppen, så har de fleste nok vidst, at vi på et tidspunkt også ville sælge spillere fra toppen af listen – og det er så sket denne gang.

Hvem er væk i forhold til forårssæsonen?

Fra startopstillingen:

– Sebastian Mielitz, målmand

– Nikolaj Hansen, anfører

– Philip Rejnhold, solgt til Helsingborg

– Elijah Just, solgt til AC Horsens

– Tonni Adamsen, solgt til Silkeborg

– Kristoffer Munksgaard, stoppet

Derudover er de to spillere, der havde været længst i klubben væk:

– Frederik Bay, til HB Køge

– Carl Lange, til Vendsyssel

Både Frederik og Carl har haft lange- og/eller flere skadesforløb, som har holdt dem lidt ude af startopstillingen i en længere periode – men dog spillere der stadig har fået en del minutter, når de har været klar.

Desuden har Brandon Onkony forladt os (ham fra Esbjerg kampen!) samt 3. målmand Victor Michaelsen og Christoffer Petersen, der sluttede sin kontraktperiode på udlån i Kolding.

En større åreladning af truppen, som er blevet erstattet af:

– Stan Van Bladeren, målmand – er kommet til fra Silkeborg, hvor han var reserve. Kommer oprindeligt fra Ajax Amsterdam.

– Mandé Sayouba, målmand – lejet i OB, hvor han var reserve. Har spillet +180 kampe for Stabæk i Norge og 5 landskampe for Elfenbenskysten.

– Frederik Helstrup, midtstopper – hentet hos Almere City i Holland. Har bl.a. været 2 år i Helsingborg og startede med superliga i Horsens.

– Mathias Brems, venstre back – 20 år og hentet i OB.

– Jacob Vadstrup Larsen, venstre back/midtstopper – 19 år og hentet hos Fiorentinas U19 hold i Italien.

– Oliver Klitten, kantspiller – lejet i Aab, spillede sidste sæson i Hobro.

– Sterling Yateke, angriber – 22 år fra den Centralafrikanske Republik. Hentet hos Austria Wiens 2. hold i Østrig. Har dog spillet 6 førsteholds kampe.

– Robert Markus, offensiv spiller – Fra egen U19 trup.

Derudover er ny sportschef; Ole Nielsen tiltrådt 1/9. Han kommer fra en stilling som chefscout i OB.

Umiddelbart er der tale om en svækkelse af truppen, hvor både Kasper Enghardt og, den nye anfører, Daniel Norouzi har siddet ude med skader hele sæsonen. Det forventes dog at begge er tilbage i løbet af september måned.

Navnlig bredden i truppen er udfordret, og vi beder venligst om at vi hverken bliver ramt af for mange karantæner eller skader.

Der kan stadig knyttes nye spillere til truppen, hvis der er tale om spillere uden kontrakt andre steder, såkaldte ”free agents”. (F.eks. Nikolaj Jørgensen……).

Mikkel Knudsen med fuld fokus på bolden mod Nykøbing FC fredag aften på Helsingør Stadion (Foto: Dennis Hynnecke).

Status på Nordic Bet Ligaen & Landspokalturneringen

FC Helsingør har spillet 10 kampe i sæsonen. Det har givet 7 sejre og 3 nederlag.

På papiret en fin start på sæsonen, hvis vi tager den store udskiftning i truppen og den efterfølgende uro omkring ejerskab m.m. i betragtning.

Vi kan dele det op i 2:

De første 5 kampe gav 3 nederlag (Vejle 0-6 hjemme, Hobro 0-1 ude og Hvidovre 0-4 hjemme) samt 2 sejre (Hvidovre 4-2 ude i pokal og Fredericia 2-1 hjemme).

De næste 5 kampe har så givet 5 sejre (Sønderjyske 4-0 ude, Fremad Amager 4-0 hjemme, Lyngby 2-0 hjemme i pokal, HB Køge 4-2 ude og Nykøbing 1-0 hjemme).

Så vi er dels videre til 3. runde i landspokalturneringen efter sejre over Hvidovre fra toppen af NBL og Lyngby fra superligaen – og dels har vi spillet os op på 5. pladsen i NBL (a point med Næstved på 4. pladsen).

I første runde af grundspillet mangler vi Hillerød, ude (på lørdag), Næstved hjemme og Vendsyssel ude.

De store nederlag til Vejle og Hvidovre i starten af sæsonen gav grund til bekymring, men Eskesen og staben har fået løftet spillerne tilbage til et rigtig flot niveau.

Det virker også til, at holdet er gået tilbage til det presspil, der har givet så mange sejre de sidste sæsoner, og spillerne ser ud til at trives med det. Umiddelbart virker det også til at de fleste nu er kommet sig over skuffelsen i forårets slutspil og den missede oprykning.

På positiv siden kan nævnes at en række af de spillere, der var på kanten af startopstillingen i foråret er blomstret op, har taget ansvar og vist højt niveau. Det ses bl.a. på listen over målscorere:

Alexander Lyng 5 mål (han er 17 år!!!), Liam Jordan 4 mål (3 x Ugens hold hos TV3Sport), Oliver Kjærgaard 3 mål (endda en del spilletid på central midtbane) og Mikkel Knudsen 2 mål (har taget flot over fra Rejnhold).

I målet ser Mandé Sayouba ud til at blive første valget. Van Bladeren startede sæsonen, men blev skadet efter Mandé kom til – og Mandé ser bedre og bedre ud.

I en del af sæsonens første kampe, så det ud til, at vi ville gennemføre sæsonen uden et reelt forsvar – men navnlig midterforsvaret med Geertsen og nytilkomne Helstrup er begyndt at finde hinanden og de rigtige positioner, så også her ses tydelige fremskridt.

Får vi Enghardt og Norouzi tilbage i kampform indenfor en overskuelig fremtid, så begynder det at se helt fornuftigt ud.

Underholdningen i spillet er kommet tilbage, hvilket vi som fans sætter pris på – og så er det jo dejligt at se, at sejrene også kan kæmpes hjem, som i fredags mod Nykøbing.

Ikke alt fungerede i spillet, men motivationen og viljen var nok!

Vi glæder os til resten af grundspillet og siger at vi som minimum skal i top-6 og oprykningsspil.

Forza FC Helsingør!

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke