Cementen tager temperaturen på tilstanden i FC Helsingør både på banen og udenfor banen

Foto: www.sportsfoto.clausbirch.dk

Af Jonas Roukokoski

 

Ved udgangen af sidste sæson, havde man indtrykket af at FC Helsingør var en klub i delvis opløsning, med to nedrykninger i træk og nye ejere, samtidig med at klubben væltede sig i spillere der lod til ikke at have lysten til at spille i 2. division.

Hvad skulle det ende med, og ville nogen overhovedet tage ansvaret?

Med afgangen af Janus Kyhl, havde mange skumle tanker om hvorvidt der nogensinde ville indfinde sig den fornødne ro i truppen og i staben. Dermed stod FC Helsingør overfor den sværeste situation måske nogensinde, men for første gang handlede det ikke om økonomi, da man fik en kapitalindsprøjtning og nye Amerikanske ejere i slutningen af sidste sæson.

Med fare for at sætte røven i klaskehøjde har vi valgt at lave en konklusion på hvordan det i virkeligheden ser ud 12 kampe inde i sæsonen i 2. division gruppe 1.

Normalt kan det være svært at forsøge at gøre sig til ekspert i fodbold, da der ikke er noget det er sort og hvidt. Ved nærmere eftersyn, viser det sig dog at tingenes tilstand er sorte og hvide hvad angår klubbens ve og vel indenfor kridtstregerne.

12 kampe inde i sæsonen fører FC Helsingør nemlig 2. division gruppe 1 med 29 point og 5 point ned til Vanløse der på nærmest mirakuløs vis følger efter Helsingør. Ikke nok med at vi fører egen gruppe, så har vi også slået hul til forfølgerne i gruppe 2 det man kalder vestrækken som vi skal splejses med i forrået.

Dermed må man jo konstatere at det går meget anderledes end man kunne have frygtet, holdet har vundet 9 kampe, spillet 2 uafgjort og tabt en enkelt, hvilket må siges at være mere end godkendt. Derfor vælger vi også at give kredit til klubben, for de spillerindkøb man har gjort sig, i mange kampe har vi set at over halvdelen af startopstillingen består af nye spillere som er indkøbt i denne sæson og som ikke var en del af holdet i hverken 1. division eller i superligaen.

Dermed må man også bøje sig i støvet og bare notere sig at FC Helsingør er videre fra sidste sæson, videre til en verden hvor vi ligger i toppen og hvor ejerne tager sig godt af byens hold og ikke mindst har skabt ro på bagsmækken.

Rosen vil dog ingen ende tage, vi har ikke kunnet undgå at kigge lidt på både 1. division og superligaen. Det er rent faktisk sådan at Helsingør har de to spillere der har scoret flest mål i divisionerne, Nikolas Mortensen har med sine 12 sæsonscoringer lagt sig i spidsen af topscorelisten efterfulgt af Jeppe Kjær med sine 11 mål. Efter dem skal man op i superligaen for at finde den nærmeste konkurrent nemlig en meget prominent herre ved navn Kamil Wilczsek der har scoret 10 mål for Brøndby, værd at nævne er det at Kjartan Finnbogason også har scoret 10 mål for vejle i 1 division.

Udover vores to krigere på topscorelisten, så har holdet også leveret en solid indsats kollektivt, hvor Helsingør har en målscore på plus 29 mål, hvor man har scoret 38 kasser og kun lukket 9 mål ind. Her ligger Helsingør ret solidt i front efterfulgt af FC Midtjylland der har en målscore på plus 12 mål, hvor de har scoret 16 mål og kun lukket 4 mål ind.

Dermed er der langt ned til nærmeste efterfølger, hvilket må siges at være vanvittig stærkt gået. Udover det så er FC Helsingør det hold der har scoret flest mål efter 12 kampe i hele Danmark nemlig hele 38 mål, hvilket svare til 3,16 scorede mål pr. kamp.

Derfor spørger vi bare, er FC Helsingør Danmarks bedste fodboldhold lige nu?

Vi er selvfølgelig klar over at det ikke hænger sådan sammen, men på papiret ser det bare rigtig godt ud. Vi er også klar over at ikke mange mennesker køber denne præmis, men vi elsker bare at se Helsingør vinde, og forbeholder os retten til at kalde os på papiret Danmarks pt bedste hold.

 

Protestbanner ophængt under kampen i 2. Division mellem FC Helsingør og Skovshoved IF den 11. oktober 2019 på Helsingør Ny Stadion (Foto: Claus Birch).

 

Uden for banen

Det var et klart budskab der blev sendt fra fansene til klubben i fredagens kamp imod Skovshoved om at huske dialogen, lige så klart som Sejren på 7 – 0 inde på banen.

Spørgsmålet er så bare, vinder Helsingør også uden for banen? efter en kaotisk sidste sæson, har det så lykkedes de nye ejere at vende stemningen hos fansene?

Det spørgsmål kan være svært at svare på, hvis man ser på kolde fakta, så lader det til at der ingen problemer er, vi ligger i front hvad angår tilskuertal. Samlet set med over 1.000 flere på lægterne i hele sæsonen end nærmeste forfølger BK frem, og man skal heller ikke være professor for at kunne se og høre at der er langt flere stemningsfans i denne sæson end i sidste sæson.

Det lader dog til at det kan være en smule svært at tilskrive klubben kreditten for de mange tilskuere på stadion, men måske i højere grad at fansene er sultne efter sejre, og at man kan se hen imod at vi for første gang kan vinde noget siden sæsonen hvor vi rykkede op efter at have vundet øst rækken i 2. division i 2014/2015 sæsonen.

Overordnet set, så må vi dog sige at målt på stemning, så har den ikke været bedre i rigtig lang tid, hvilket må siges at være både klubben, fansene og byens skyld.

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke