Dajan fra Snekkersten skal sparke Hammarby Fotboll tilbage til Allsvenskan

Foto: DBU

Af Dennis Hynnecke

Dajan Hashemi indledte sin proff-karriere for halvandet år siden i Allsvenskan-klubben Linköping FC. Det unge angrebstalent, der netop er fyldt 19 år, rykker nu endnu længere nordøst på. Dajan Hashemi har nemlig skrevet kontrakt med Stockholm-klubben Hammarby Fotboll, som Zlatan netop har købt sig ind i.

 

Dajan Hashemi fik sin fodboldopvækst i Snekkersten IF og gjorde sig også positivt bemærket i Ekstra Bladet Skoleturnering for Borupgårdskolen i sin skoletid. For et år siden fortalte bl.a. hun om det at skifte sin tilværelse ud med en proff-karriere i svenske Linköping FC og hendes landsholdsambitioner.

Dajan Hashemi – Fra Snekkersten IF til ungdomslandshold og Champions League med Linköping FC

Efter halvandet år i Allsvenskan-klubben Linköping FC skifter hun nu til Hammarby Fotboll, som hun skal være med til at sparke op i Sveriges bedste række Allsvenskan fra Elitettan, rækken under.

Det kunne lyde som et tilbageskridt karrieremæssigt, men sådan ser Dajan bestemt ikke på det. Hammarby Fotboll, der fik global opmærksomhed for få uger siden, da Zlatan blev præsenteret som investor i klubben (Hej Malmø), satser stærkt på at få sit damehold tilbage i det fineste selskab og er ved at bygge et hold op til den kommende sæson, fortæller hun til Cementen.

 

Missede oprykning i sidste runde

Hammarby var ellers fast inventar i Allsvenskan fra 1988 til 2011, men de senere år har klubben fristet en tilværelse som elevatorhold mellem Allsvenskan og den næstbedste række Elitettan, hvor man i den netop afsluttede sæson, endte på en tredjeplads og missede lige akkurat en retur til Sveriges bedste række.

Søndag den 27. oktober sluttede man sæsonen af hjemme mod IK Uppsala Fotboll foran et rekord stort publikum på Hammarby IP. Hammarby kunne nøjes med uafgjort, mens gæsterne skulle hente en sejr for at tage den sidste oprykningsplads. 3100 tilskuere så Hammarby komme foran 1-0 efter 25 minutter. Føringen holdt dog ikke ved, for IK Uppsala formåede at vende kampen og kunne både fejre en 1-3 sejr og dermed også oprykning ét point foran Hammarby Fotboll.

 

Nedenfor: Sådan så det ud, da Dajan Hashemi blev præsenteret sammen med rutinerede Hanna Folkesson (48 A-landskampe for Sverige).

http://

 

Dajan Hashemis kontrakt i Linköping FC udløb med udgangen af denne sæson. Det sidste halve år i klubben var ingen dans på roser for den unge Snekkersten-pige.

Hvorfor har du skiftet Linköping ud med Hammarby?

– Fordi jeg det seneste halve års tid ikke har fået så meget spilletid og så har jeg haft mange kontroverser med cheftræneren. Jeg har ikke rigtig haft en træner, som troede på mig, så jeg vil ikke spilde min tid på bænken, specielt ikke når jeg er så ung.

– Hammarby var allerede interesserede i mig tilbage i sommer, og der kunne jeg ikke skifte fordi min træner ikke ville give slip på mig, selvom han udtalte inden efterårssæsonen gik i gang, at han ikke ville bruge mig, fortæller Dajan Hashemi.

– Så tænkte jeg, Hammarby vil så gerne have mig. Klubben har store ambitioner om at komme op. De spiller jo i ligaen under Allsvenskan, men det er stadig på niveau med den bedste danske liga, understreger Dajan, som også kan fortælle at Hammarby Fotboll har fuldtidssetup, ganske imponerende i den næstbedste damerække.

 

Hvad er dit første indtryk af Hammarby Fotboll?

– Mit indtryk er virkelig, at de satser rigtig meget på damefodbold. Selvom Hammarby har mange penge, så er det ikke sådan at de bare køber de bedste spillere, de kan.

– De satser på dem, de ligesom har hentet ind og hvis vi så rykker op, så går de ikke bare ud og henter tre A-landsholdsspillere, udtaler Dajan, som også kan berette at der gode faciliteter i klubben og man kan mærke at de prioritere dameholdet ved bl.a. at der serveres mad, både før og efter, hver eneste træning.

Dajan har været op og besøge sin nye klub to gange, hvor hun overværede den famøse oprykningskamp, der glippede og hvor hun samtidig fik set området, klubfaciliteterne og hvor hun skal bo.  – Altså det var rigtig godt, siger hun til Cementen.

 

Zlatan og Hammarby Fotboll

Zlatan har jo lige købt sig ind i Hammarby Fotboll. Det kan da være, du støder på ham på et tidspunkt?

– Jamen jeg kommer til at møde ham, det har de lovet mig, kommer det prompte fra Dajan.

 

Dajan Hashemi har scoret 22 mål i 39 ungdomslandskampe (Foto: DBU)

 

Fuld fokus på at komme igang i Hammarby Fotboll, så må landsholdsfodbold komme i anden række lige nu

Oven på et efterår med begrænset spilletid, hvor er du så formmæssigt og mentalt lige nu?

– Altså mentalt, er jeg helt nede på bunden faktisk, hvis jeg skal være ærlig. Formmæssigt er det positivt, jeg har også fået creds for mine indsatser, når jeg er kommet ind. Nu har vi jo ferie, så den første uge vil jeg bare slappe af og så skal jeg begynde at selvtræne herfra på mandag af.

Dajan Hashemi har spillet har spillet 39 kampe for diverse U-landshold og scoret 22 mål. Senest var hun med på U23-landsholdets to kampe i sidste måned. Debut på A-landsholdet har hun fortsat til gode, men hun har en god dialog og sparring med A-landstræner Lars Søndergaard.

– Jeg har snakket med landstræneren og så har jeg jo sagt til ham, at nu vil jeg gerne fokusere på Hammarby og så glemme lidt om A-landsholdet, rent mentalt. Jeg er ikke mig selv, når jeg spiller fodbold lige nu.

– Du skal ikke tænke på det. Du skal bare gøre det, så godt som muligt, var landstrænerens svar. – Vi skal have den gamle Dajan tilbage, så jeg kan udtage dig, hvis det skulle være, fortæller Dajan, der også vendte sine to klubtilbud med landstræneren.

Brøndby IF var nemlig også på banen med en kontrakt, men hendes valg af Hammarby Fotboll er helt og holdent hendes eget. Et valg, hun er rigtig glad for efter hendes to besøg i Stockholm-klubben, slutter Dajan Hashemi af til Cementen.

 

Cementen ønsker Dajan Hashemi alt det bedste i sin nye klub og håber hun får en rigtig god start.

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke