Daniel Jørgensen hjem til Helsingør og FCH Talent Akademi

Arkivfoto: Claus Birch Sportfoto  

Af Dennis Hynnecke

Defensivspilleren opnåede 46 kampe og er noteret for fire mål i den hvide og lyseblå fra 2017 til 2019. Nu er Helsingør-drengen Daniel Jørgensen tilbage i Sundbyen, hvor han er blevet tilknyttet FCH Talent Akademi.

Han blev hentet til FC Helsingør, da klubben på kaotisk vis indledte sin Superligasæson tilbage i sommeren 2017. Debuten kom i pokalen mod Husum på Tingbjerg Ground og derfra var han med til at slås om point og senere hen for overlevelse i landets bedste række. Det lykkedes som bekendt ikke, så det blev også til en tur i NordicBet Ligaen sæsonen 2018/19 i den hvide og lyseblå inden han forlod klubben og skiftede til FC Roskilde.

Daniel Jørgensen, der fyldte 31 år i fredags, sagde farvel til Roskilde i sommer og er nu vendt hjem til sin fødeby, hvor han er blevet tilknyttet FCH Talent Akademi som en del af trænerstaben på FCH U15.

Hvordan er det at være tilbage i klubben, Daniel?

 – Det er fedt, det er jo en ny rolle, som jeg ikke er vant til. Det er jeg rigtig glad for, pointere han med stor entusiasme. En ting er, at jeg brænder for Helsingør fordi jeg er opvokset her, men det er samtidig også en klub i fremdrift med gode rammer og store ambitioner.

Daniels fodboldopvækst startede i Hornbæk IF fra han var ganske lille og frem til han blev 11 år, hvor han skiftede til Helsingør IF og senere fik muligheden for at blive en del af det dengang nyetablerede talentarbejde i Elite 3000. 

Du indstillede din aktive karriere – eller du har i hvert fald sat den på pause – i sommer, da du sagde farvel til FC Roskilde. Var det bare blevet tid?

 – Jeg har altid elsket at spille fodbold, men jeg har haft nogle skavanker, som er blevet svære at komme sig over. Det har været svært for mig, at komme videre fordi jeg var fysisk ramt, så jeg vil hellere bruge min energi mere effektivt og give noget videre til de unge.

Daniel er da også en erfaren herre, der har prøvet lidt af hvert i sin fodboldkarriere. I 2008 blev Helsingør og Elite 3000 skiftet ud med Farum og FC Nordsjællands talentafdeling, hvor den interne konkurrence allerede dengang var benhård. Her blev det til seniordebut i pokalen og 7-8 udtagelser til bænken.

Du er blevet tilknyttet FCH U15-drengene. Hvad er din ambitioner trænermæssigt?

 – Min målsætning for det næste halvår er, at  jeg gerne vil bidrage med min erfaring, stifte bekendtskab med trænergerningen, tage lederskab og arbejde med truppen. Jeg glæder mig rigtig meget til det første halvår, fortæller Daniel, der sideløbende med fodboldkarrieren har uddannet sig til mental coach. 

 – Det vil jeg tage med i forhold til, at forstå spillerne og samtidig bidrage med det mentale. Jeg vil gerne ud af min komfortzone og prøve mig selv af. 

I 2016 – Efter otte år i Farum – skiftede den høje forsvarsspiller først til Næstved IF og efterfølgende FC Roskilde inden han altså blev hentet hjem til Helsingør for at spille Superliga. Som nævnt indledningsvis, så kom debuten i pokalen mod Husum Boldklub på Tingbjerg Ground i september 2017 efter skader havde holdt ham ude i sæsonstarten. Det var i øvrigt den kamp, hvor FC Helsingør – af uransagelige årsager –  måtte stille i langærmede hvide svedtrøjer med spillernumre skrevet med sort tusch på ryggen.     

Daniel, her til sidst. Forskellen på FC Helsingør dengang du spillede her og så til nu, hvor du er kommet tilbage?

 – Den største forandring er stadion. Vi havde også et fedt setup dengang, men jeg ved, det er en ambitiøs klub, hvor der er blevet bygget på med mere professionelle rammer, slutter altid venlige Daniel Jørgensen.

Velkommen hjem, Daniel! 

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke