DBU Ungdomspokalen: FCH U19´s modstander i semifinalen er fundet

Af Dennis Hynnecke

FCH U19 er endnu en gang at finde blandt de sidste fire hold i DBU Ungdomspokalen. Nu venter der en tur til Farum, hvor FC Nordsjælland tager imod i semifinalen.

FCH U19 har gjort det igen for andet år i træk. Spillet sig i semifinalen i DBU Ungdomspokalen. Faktisk er det fem måneder siden, at holdet sikrede sig en plads blandt de sidste fire, efter en tæt affære mod HB Køge på Capelli Sport Stadion tilbage i starten af marts.

En uges tid senere lukkede landet ned. hvilket betød at de resterende kvartfinaler ikke nåede at blive afviklet. Det blev de så i løbet af indeværende uge.

Monty havde en stor aften mellem stængerne

Det var ellers noget af en gyser mod HB Køge den aften tilbage i marts. De to hold, der begge spiller i U19 Divisionen, spillede en tæt dyst, som måtte afgøres ved straffesparkskonkurrence.

Cementens egen Morten Højer Mathiesen kunne berette, at Monty inde på kassen havde en af sine helt store aftener. Han diskede op med en afgørende dobbeltredning i ordinær spilletid og efterfølgende pillede han tre straffespark, da det hele skulle afgøres fra 11-meterpletten.

FCH U19 sad ellers godt på særligt første halvleg, der dog forblev målløs. Det mønster fortsatte i anden halvleg, indtil HB Køge fik bragt sig foran 1-0 i 73´ på en halvflugter fra 20 meters afstand, der uheldigvis blev rettet af og gik i mål.

Blot to minutter senere fik Nicolas Willumsen dog bragt balance i regnskabet, da han scorede på et indlæg tæt inde under mål. 1-1 efter ordinær tid og kampen skulle altså afgøres ved straffesparkskonkurrence. Her afviste Monty tre HB Køge-forsøg fra pletten og FCH U19 kunne glæde sig over en samlet 5-2 sejr på en råkold aften i Køge.

FC Nordsjælland eller Slagelse B&I i semifinalen

De fire kvartfinaler var helt forventeligt domineret af hold fra de to bedste U19-rækker i Danmark, U19 Ligaen og U19 Divisionen. De to rækker er landsdækkende modsat DBU Ungdomspokalen, der her er under DBU Sjælland.

FCH U19 nåede altså at ekspedere HB Køge ud af DBU Ungdomspokalen og dermed sikre sig en plads i semifinalen. Navn på modstander har ladet vente på sig i fem måneder, men givet var det på forhånd, at det enten blev FC Nordsjælland eller Slagelse B&I.

De resterende kvartfinaler endelig afviklet

DBU Ungdomspokalen blev derfor genoptaget tidligere på ugen. FCK (Liga) vandt onsdag aften 3-1 over Lyngby (Liga), mens ligakonkurrenterne FC Nordsjælland på udebane hev en 2-1 sejr hjem over Slagelse B&I fra U19 Divisionen.

Lørdag eftermiddag tog B93 (Div) så i mod Brøndby IF (Liga) på Østerbro, hvor de to hold på en bragende varm kunstofbane, sørgede for 90 målrige minutter.

Gæsterne fra Vestegnen kunne gå til pause med en 7-0 føring efter en første halvleg, hvor det ikke var til at se, at der kun var en enkelt række mellem de to hold, beretter Brøndby-sitet 3point.dk. Kampen endte 8-4 til Brøndby IF.

Nu venter to spændende semifinaler

Med de resultater in mente, er FCH U19 nu det eneste tilbageværende hold fra U19 Divisionen, mens FC Nordsjælland, FC København og Brøndby er fast inventar i U19 Ligaen.

FCH U19 åbner sæsonen i U19 Divisionen lørdag den 22. august, hvor de gæster Oure Fodbold Akademi på Sydfyn. Holdet når altså lige at få en enkelt turneringskamp i benene, inden den står på semifinale i Farum få dage efter.

I den anden semifinale venter der så en derbykamp, hvor Brøndby IF tager imod FC København.

FCH U19 ude mod FC Roskilde i sidste års kvartfinalen. Opbakningen ude på sidelinjen var helt i top (Video: Cementen).

Kamptidspunkt for semifinale afventes

De to semifinaler afvikles i dagene 24. til 27. august og er pt. programsat til onsdag den 26. august kl.22.00. Nærmere info, må forventes i den kommende uge.

Sundby Idrætspark lægger hus til årets finale i DBU Ungdomspokalen i starten af september på en endnu ukendt dato.

Hvis ellers kampen er åben for tilskuere, så kunne vi jo håbe på en gentagelse fra bl.a. sidste års kvartfinale ude mod FC Roskilde, hvor en 20-30 fans tog med ned og støttede klubbens unge drenge. Cementen følger op.


Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke