De rene linjer

Klub og fanfraktion nærmer sig måske hinanden

Oven på protesterne på stadion tirsdag aften, har de forskellige parter været ude og kommentere på konflikten. At dømme ud fra udtalelserne, er parterne måske slet ikke så langt fra hinanden, som det kunne se ud.

Cementen fik fat i direktør i FC Helsingør Janus Kyhl, for at få en kommentar på sagen.

Det var da også en talelysten Janus Kyhl, som Cementen havde i røret, da vi ringede til ham fredag formiddag: ”Hør en gang, jeg vil rigtig gerne de unge stemningsfans, det skal ingen være i tvivl om, vi sætter stor pris på dem, ligesom vi sætter pris på alle andre fans”. Udtalte Kyhl til at starte med.

Direktøren understregede dog, at der nogle regler og at overtrædelser har konsekvenser, også for klubben: “FC Helsingør skal have plads til alle slags fans. Vi har dog et regelsæt, der skal overholdes, det gælder både vores eget regelsæt, men også den solidaritetsaftale samtlige Superligaklubber har indgået.”

Janus Kyhl afsluttede samtalen med at pointere: ”Jeg er åben for dialog, hvor vi både kan tale om linien fremadrettet og samtidig få ryddet eventuelle misforståelser af vejen”.

Der er altså åbnet en dør fra begge lejre, fra klubben og fra fanfraktionen der stod bag stadionprotesten.

Selve baggrunden for det hele er nogle sager om stadionkarantæner. Om dem har Kyhl tidligere torsdag udtalt sig Helsingør Dagblad:

”- Der er et par af vores fans, der er blevet taget for at bryde reglerne. Først i Silkeborg og siden i Aarhus. Det har betydet, at de enkelte personer er blevet tildelt karantæner, og da vi rykkede i Superligaen, indgik vi i en solidaritetsaftale med de andre klubber, således at vi er forpligtet til at håndhæve et karantænesystem over for de fans, der ikke følger stadionreglementerne. Det er vores sikkerhedschef, der bestemmer, hvor lang karantænen er”.

De ord blev fulgt op her på Cementen torsdag aften, hvor fanfraktionen NSRC udtalte sig: ”Det er i orden med karantæner, når man overtræder nogle veldefinerede grænser, men de har bare ikke været der. Vi søger ikke grænserne, det er ikke dét det handler om, grænserne er bare blevet rykket fra gang til gang”.

NSRC udtalte ogå at, hele miljøet og fankulturen omkring FC Helsingør er helt unik, og derfor kan være tiltrækkende for mange slags mennesker: ”Det tiltrækker måske også nogen gange nogle uheldige typer. De skal selvfølgelige ha’ den rene linje, hvis den så bare er der”.

Her på Cementen er vi ikke i tvivl, få dialogen i gang og få renset luften inden den negative stemning får ben at gå på. Der er brug for, at sætte alle kræfter ind på, at støtte holdet i de vigtige kampe, som ligger lige rundt om hjørnet.

 

 

 

 

 

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke