Den uvirkelige virkelighed

Foto: Claus Birch

Efter et nedrykningsspil med masser af chancer for at redde sig, endte det som de mest smarte “eksperter” havde blameret sig med hele sæsonnen.

Helsingør tog den direkte nedrykningsbillet fra Superligaen, og må næste sæson tumle tilværelsen rundt i den næstbedste række.

Starten på enden blev Mortensens famøse straffebrøler på Helsingør stadion mod Randers FC. Helsingør burde have lukket kampen med 2-0. I stedet blev det 1-1, og da den efterfølgende returkamp sluttede 2-1 til Randers, endte Helsingør i taberkampen om direkte nedrykning.

I opgøret om direkte nedrykning, blev det til endnu et uheldigt og ærgerligt 1-1 på hjemmebane, og siden en hektisk 4-3 til Silkeborg IF.

Dermed var det slut for Superliga i Helsingør – i denne omgang.

Meget kan man sige om sæsonen, og det er der nu et helt år til at tænke på, men tre ting står klart tilbage: Den manglende evne til at lukke kampe, kapitalisere på sine muligheder og score på oplagte chancer.

Gennem hele sæsonen har der været op og nedture. Nu står den så på næstbedste række, og en tid til refleksion kan indfinde sig, inden sæsonen blæses igang i uge 30.

Målet må være entydigt og klart: Direkte oprykning!

Strukturen i Superligaen bliver formentlig lavet om til 12 hold igen fra 2019/20. Så det betyder formentlig ingen chancer for hverken 2’ere eller 3’ere til at rykke op.

Der er nu møder mellem Divisionsforeningen og klubberne de næste uger om netop strukturen. Men den sikre oprykning ligger i 1. pladsen, intet mere eller mindre.

Der er nu en sæson til at bevise, at FC Helsingør hører hjemme i Superligaen.

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke