Det dufter af bold igen – FCH Talent genoptager træning på stadion

Briefing af trænerstaben inden træningen for FCH U17 kunne gå igang (Foto: Dennis Hynnecke).

Af Dennis Hynnecke

Det begynder at dufte af bold igen. Sen torsdag eftermiddag indtog både FCH U15 og FCH U17 Helsingør Stadion for første gang i et par måneder.

Selvom der er en række restriktioner forbundet med opstarten, så var det ikke svært at spore en stor glæde blandt spillere og trænere, da Cementen lagde vejen forbi.

Midterforsvaren Max Philp Volhøj fra FCH U17 lagde da heller ikke skjul på sin glæde på spørgsmålet om, hvordan det var at komme til træning igen.

 – Det er mega super. Vi glæder os alle sammen rigtig meget, det bliver mega fedt.

Midterforsvaren Max Philp Volhøj fra FCH U17 er mere end glad for at være tilbage på træningsbanen (Foto: Dennis Hynnecke).

Hvordan har det her forløb været for dig?

 – Det har selvfølgelig været lidt træls, at man ikke har haft sin normale hverdag i fodboldklubben sammen med holdkammeraterne, men det har været okay. Vi har fået udleveret nogen træningsprogrammer, som vi har fulgt.

I træner normalt fire gange om ugen og så ellers kamp. Hvordan udfylder man sin tid i så lang tid?

 – Ja, altså derhjemme vælger man jo at tage nogen løbeture eller gå ned på banen og selvtræne.

Hvordan har det været med motivationen?

 – Det er meget varieret for folk, hvordan de tackler situationen, men selvfølgelig har motivationen også været svær at holde op, men så har vi gjort nogen tiltag, som at lave nogen aktiviteter derhjemme, som fælles som hold med at man laver en video, hvor man lavede et trickshot eller sådan noget.

Har I fået nogen instrukser om, hvordan jeres træning skal foregå i dag?

 – Ja, der er en masse regler, vi skal følge med at holde afstand, vi må ikke røre ved boldene og vi må ikke have veste på.

 – Vi skal afspritte inden vi går i gang med at træne og alle materialer skal afsprittes både før og efter træning.

I kommer til at træne med bold?

 – Ja, det gør vi med afstand. Men ingen berøringer med bryst, hoved og hænder.

FCH U17-truppen blev delt op i tre grupper, her varmer en af grupperne op (Foto: Dennis Hynnecke).

Daniel K Pedersen, der er cheftræner for FCH U17, var også glad for at komme på græs igen.

Hvordan er det at være tilbage her?

 – Jamen, det vil vise sig, når vi går i gang om lidt, men jeg forventer da at det er godt. Det er altid dejligt at komme på græs igen og så skinner solen, det blæser lidt, men solen skinner og det er sgu dejligt.

Har du som træner haft det som en løve i et bur eller hvordan i de her måneder?

 – Ja, der er vi ikke anderledes end spillerne. Jo altså, vi har nok ikke løbet ligeså meget som spillerne, jeg har i hvert fald ikke, griner Daniel, men ellers er følelsen den samme uanset om du er træner, holdleder, spiller eller hvad man er, så har man den samme følelse med fællesskabet.

 – En ting er at træne, men vi trænere havde jo ligesom drengene, set frem til en helt masse kampe, hvor vi skulle spille om point.

 – Det er jo en del af det at gå til fodbold, det er jo at man skal vinde og det har vi ikke kunne indtil videre.

I var godt i gang med opstarten, da der blev lukket ned bl.a. med en træningslejr syd på.

 – Vi var i Spanien sammen med U15 tilbage i uge 7, så det nåede vi lige.

Cheftræner Daniel K Pedersen og resten af trænerstaben fra FCH U17 var glade for at være tilbage på græs, da træningen blev genoptaget torsdag eftermiddag (Foto: Dennis Hynnecke).

Hvilke forventninger har du til drengene, her hvor I starter op igen?

 – Nogen er i god form og nogen er tæt på at være i god form, men de har arbejdet rigtig fint alle sammen. De har haft individuelle træningsprogrammer alle sammen i den her periode, der har været og vi har også mødtes med nogen af dem én af gangen i skoven blandt andet eller nede ved trapperne bag det gamle stadion, hvor vi var nede og løbe. Vi var på stranden i Helsingør og løbe i sandet, så de er i fin form.

 – Det er noget andet, når der kommer en bold på og de skal skifte retning hele tiden end bare at løbe lige ud, men de har knoklet igennem og været rigtig gode faktisk.

Så man skal ikke være bange for at der er en motivationsudfordring ift. spillerne har gået og ventet på ubestemt tid?

 – Det tror jeg faktisk er et generelt problem for al sport uanset om det er elite eller bredde, at der kan være nogen, der går lidt i stå i sådan et tomrum på en eller anden måde, men det håber jeg da at vi kan få samlet op på ved at de kommer ud og får sparket på mål.

 – Så det er det, der er tanken om at holde dem i god form, så kan vi starte op med det der er sjovt i stedet for at starte med alt mulig kedelig vintertræning. Det ville være kedeligt at skulle i gang med det to gange.

Hvad er dine tanker omkring turneringskampe på denne her side af sommerferien?

– Det har jeg ikke nogen tanker omkring for jeg har ingen indflydelse på det. Jeg tror det vigtige er at vi kommer i gang med at træne og så skal vi holde os til alle de her regler, der er kommet for jo mere vi gør, jo før får vi også lov til at træne rigtig igennem og spille små interne træningskampe eller hvad vi nu har lyst til, så det er egentlig det vigtigste, synes jeg. Det andet har jeg ikke nogen holdning til, slutter cheftræner Daniel K Pedersen.

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke