Divisionsforeningen: Tilfældigt om FC Helsingør møder Århus Fremad hjemme eller ude i Oprykningsspillet

Foto: www.sportsfoto.clausbirch.dk

Af Dennis Hynnecke

Når Grundspillet i de 2.Divisioner er blevet afviklet til april, så vil top 6 fra begge rækker blive smeltet sammen til Oprykningsspillet, hvor holdene tager både point og målscore med over fra Grundspillet. De to tolv hold vil herefter møde hinanden én gang enten hjemme eller ude. Vinderen, og kun vinderen af Oprykningsspillet, vil opnå oprykning til 1. Division.

Men hvordan finder man ud af om de respektive kampe skal spilles på hjemmebane eller udebane?

Med udgangspunkt i den aktuelle stilling, hvor FC Helsingør og Aarhus Fremad fører hver deres række i 2.Division med blot tre points forskel mellem de to hold, er det naturligvis oplagt at spørge om hvorvidt et internt opgør skal spilles på Riisvangen eller på Helsingør Stadion. På græs eller på kunst.

Cementen kontaktede Divisionsforeningen pr. mail for at få klarhed.

Konceptet med at man enten mødes ude eller hjemme i Oprykningsspillet har affødt en del spørgsmål. Hvordan bliver Oprykningsspillet udformet? Hvordan kommer man frem til om Aarhus Fremad for eksempel skal spille hjemme eller ude mod Helsingør?

Peter Ebbesen, Turneringschef i Divisionsforeningen, skriver tilbage i en mail til Cementen:

 

– De kriterier vi arbejder med for programlægningen af oprykningsspillets 11 spillerunder, som sportsligt balancerer ”top og bund”:

– at vi forlods spørger alle klubber om der er visse kampdatoer hvor de ønsker vi skal tage praktiske hensyn (fx at stadion er optaget i en spillerunde så man derved ønsker udebane).

– at de 6 klubber der er blevet nr. 1, 2 og 3 i de to grundspilspuljer tildeles 6 hjemmekampe og 5 udekampe.

– at de 6 klubber der er blevet nr. 1, 2 og 3 i de to grundspilspuljer tildeles enten 2 eller 3 hjemmekampe og enten 2 eller 3 udekampe mod hinanden internt i de 5 ”topkampe” man hver især har mod de øvrige top 6 hold.

– at alle klubber har 1 hjemmekamp og 1 udekamp i runderne 1-2 + 10-11 så måde starten og slutningen af oprykningsspillet optimerer på sportslig fairness.

– at ingen klub må have mere end 2 kampe i træk hjemme eller ude.

 – Særligt ”2. pind” sikrer at der også sker en geografisk spredning af alle holds udekampene så man undgår en situation hvor fx FC Helsingør tildeles alle sine 5 udekampe i Vest Danmark mens et andet hold fra øst tildeles alle sine udekampe i øst.

Det bringer mig frem til svaret på dit kernespørgsmål, skriver Peter Ebbesen

 – Det vil i sidste ende blive tilfældigt om FC Helsingør møder Århus Fremad hjemme eller ude.

 – Når alle kriterier/forbehold for alle klubber er lagt ind i vores computer vælger vores programudvalg det program de vurderer er bedst for turneringen som helhed. Det er ikke sikkert der findes en computerversion hvor alle kriterier/forbehold er opfyldt.

 – Hvis det sker må udvalget nødvendigvis se bort fra et eller flere praktisk ønsker fra klubber eller gå på kompromis med et af de nævnte kriterier (det kunne fx være at tillade at en klub kan starte med to udekampe som har den effekt at en anden klub skal starte med to hjemmekampe selvom det i udgangspunktet ikke er ønskeligt), skriver Peter Ebbesen, Turneringschef i Divisionsforeningen i en mail til Cementen.

 

Det er iøvrigt hverken DBU eller Divisionsforeningen, der står bag turneringsstrukturen i 2.Division, men klubberne selv. De daværende 24 klubber i 2. Division blev tilbage i 2018 enige om den nuværende turneringstruktur ifølge en pressemeddelse fra Divisionsforeningen man kan læse her.

FC Helsingør åbner foråret hjemme mod Brønshøj Boldklub fredag d.6.marts og slutter Grundspillet af i Valby Idrætspark Påsketorsdag d.9.april, hvorefter Oprykningsspillet indledes. Finalerunden bliver afviklet søndag d.7. juni.

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke