Eli Just og Callum McCowatt i olympisk aktion på torsdag

Foto: New Zealand Football Twitter

De to unge Helsingør-spillere er klar til at tørne ud for deres hjemland New Zealand, når de indleder den olympiske fodboldturnering torsdag formiddag mod Sydkorea på Ibaraki Kashima Stadium cirka 100 kilometer nordøst for Tokyo. 

Et stadion med en kapacitet på knap 41.000, der lagde hus til tre VM-kampe tilbage i 2002, da Japan og Sydkorea delte VM-værtskabet.

Eli med flot mål i OL-testkamp

Det newzealandske OL-landshold har i denne uge spillet to testkampe mod Australien, der også skal deltage i den olympiske fodboldturnering. Tirsdag vandt New Zealand 2-0, hvoraf det sidste mål var et drøn af skud fra kanten af feltet fra Eli Just´s venstreskøjte. Flot mål, du kan se længere nede på siden her. Australien fik i øvrigt revanche, da de igår torsdag vandt 1-0.

New Zealand starter altså ud mod Sydkorea på torsdag formiddag kl.10.00 dansk tid og herefter venter Honduras og Rumænien.

Der er fire grupper á fire hold, hvoraf de to bedste fra hver gruppe går videre til knald eller fald. 

Man kan faktisk se de tre opgør, hvis man gerne vil følge de to unge FCH-spillere på den store olympiske scene. I Danmark er det Discovery, der har rettighederne og som viser den olympiske fodboldturnering for mænd fordelt på Kanal 5, Eurosport 1 og 2, samt streamingtjenesten Discovery+. 

Desværre bliver det ikke på hovedkanalerne, de tre kampe bliver vist på, så det kræver altså abonnement til Discovery+ for at kunne se New Zealands kampe. I hvert fald som det ser ud nu.

New Zealands tre gruppekampe:

Runde 1: New Zealand – Sydkorea

Torsdag den 22. Juli kl.10.00 (Ibaraki Kashima Stadium)

Runde 2: New Zealand – Honduras

Søndag den 25. Juli kl.10.00 (Ibaraki Kashima Stadium)

Runde 3: Rumænien – New Zealand

Onsdag den 28. Juli kl.10.30 (Sapporo Dome)

Ibaraki Kashima Stadium cirka 100 klometer nordøst for Tokyo lægger hus til New Zealands to første kampe mod hhv. Sydkorea og Honduras.

Dansk islæt

Eli Just og Callum McCowatt får i øvrigt følgeskab i OL-truppen af både den 19-årige midtbanespiller Marko Stamenic, der blev signet af FC Københavns Talentafdeling i september sidste år,  og nu 33-årige Winston Wiremu Reid, der spillede for FC Midtjylland fra 2005 til 2010 og som opnåede 15 U-landskampe for Danmark inden han valgte det Newzealandske A-landshold.

Det skal blive spændende at følge de to Helsingørspillere på den store scene, alt det bedste til Eli Just og Callum McCowatt!

Se Eli Just score mod Australien på et flot hug.

Kort om den olympiske turnering

De fire indledende grupper – Den olympiske fodboldturnering.

Gruppe A: Japan, Sydkorea, Mexico og Frankrig.

Gruppe B: New Zealand, Sydkorea, Honduras og Rumænien.

Gruppe C: Egypten, Spanien, Argentina og Australien.

Gruppe D: Brasilien, Tyskland, Elfenbenskysten og Saudi Arabien.

Alle nationer i kamp stort set samtidigt.

Kampene spilles på følgende stadium: Olympic Stadium og Tokyo Stadium i Tokyo, Sapporo Dome i Sapporo, Miyagi Stadium i Sendai, Ibaraki Kashima Stadium i Ibaraki, Saitama Stadium i Saitama samt International Stadium Yokohama i Yokohama., Tokyo.

Herrernes hold er forpligtet til at bestå af spillere under 23 år (født 1. januar 1997 eller efter), dog med et tilladt maksimum på tre spillere, der overstiger aldersgrænsen. 

Den olympiske fodboldturnering for mænd indledes 22. juli og afsluttes den 7. august, hvor den olympiske finale bliver spillet på International Stadium Yokohama i Tokyo.

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke