FA 2000 Sportschef: FC Helsingør er jo FC København i 2. Division

Foto: www.sportsfoto.clausbirch.dk

Af Dennis Hynnecke

Lørdag går turen til Frederiksberg Stadion, hvor nyoprykkerne fra FA 2000 venter. Det er Frederiksberg-klubbens debutsæson i divisionerne, der blot har 19 år på bagen. Tag dog ikke fejl, de ved hvor målet står.

I år 2000 blev de tre Frederiksberg-klubber B 1972, Boldklubben Dalgas og Frederiksbergkammeraternes Idrætsforening enige om at slå sig sammen. Det var ikke nogen dårlig idé.

– Vi startede ud med 250 medlemmer, i dag har klubben 1500 medlemmer og er blandt landets største fodboldklubber, fortæller FA 2000 sportschef Steffen Dam til Cementen.

Klubbens 1. hold lagde ud i Serie 2 i foråret 2000 og efter en tur op igennem serierne rykkede man op i Danmarksserien i 2012. Denne sommer kunne man så fejre oprykning til divisionerne, da man for første gang i klubbens korte levetid formåede på overbevisende manér sikrede sig adgang til 2. Division.

FA 2000 – 75 mål i 27 Danmarksseriekampe

Hele 75 mål fik holdet sat ind i 27 Danmarksseriekampe, mens de lod 44 gå ind. Her er det værd at notere sig at Sebastian Jacobsen blev topscorer i Danmarksserien med 23 mål, mens Rasmus Vibe scorede 11 mål.

FA 2000 er altså et offensivt og målsøgende mandskab, som FC Helsingør skal op i mod lørdag eftermiddag.

Det har man ikke tænkt sig at ændre på i 2. Division, selvom man nok vil være lidt mere afventende, når man møder fuldtidsprofferne fra FC Helsingør.

– Silkeborg buser jo heller ikke frem mod FC København, pointere Sportschef Steffen Dam til Cementen.

– FC Helsingør er jo FC København i 2. Division, fortsætter sportschefen, der også er en anerkendt odds-ekspert og har medvirket i talrige fodboldpodcasts.

FC Helsingør er jo FC København i 2. Division – FA 2000 Sportschef Steffen Dam til Cementen

Steffen Dam fortæller endvidere til Cementen at FA 2000 har et godt sammenspillet hold og at truppen er mere eller mindre er intakt fra forrige sæson.

Man har dog fået suppleret truppen med Thomas Gall, der er målmand og kommer fra Hillerød Fodbold. Midterforsvar Anton Holse – bror til Carlo Holse i FCK – er kommet til fra Brønshøj, mens offensivprofilen Matin Al-Atlassi er kommet til fra Herlev.

Sidstnævnte skulle få en god start i Frederiksberg-klubben, da han bragte FA 2000 foran efter blot tre minutters spil i Valby Idrætspark i klubbens historiske debutkamp ude mod Frem.

Foto: FA 2000

 

Daniel Elly Pedersen fik dog bragt balance i regnskabet lige før pausen og et kvarter inde i 2.halvleg bragte han Frem foran 2-1. FA 2000´s Lucas Simonsen sørgede dog for udligning til 2-2 ti minutter før tid og sikrede FA 2000 en fornem start på livet i 2. Division.

Det er altså et godt sammenspillet og målrigt FA 2000, der møder ”oprykningsfavoritterne fra Helsingør”, som det beskrives på klubbens facebookside.

Kom og støt op

For FC Helsingør har starten været en blandet landhandel med en snæver sejr i Skovshoved og et pokalnederlag i Gladsaxe tirsdag aften.

Lad os håbe på massiv støtte til vores drenge på Frederiksberg Stadion og en god start på kampen lørdag eftermiddag.

Kampen starter kl.13.45 og FC Helsingør Fodboldfans har naturligvis bustur klar, hvilket man kan læse mere om på fanklubbens facebookside. Det koster 60,- kroner i entré for voksne, 30,- kroner for pensionister og der er gratis adgang for alle under 18 år på Frederiksberg Stadion.

Vel mødt, Forza Helsingør!

 

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke