Fan Cup: Hygge, bold og fest – Solidt overskud til FCH Talents Venner

Foto: Moshe Segev

Den stod på ren fanhygge og indebold, da 12´er Pubben Cup 2022 blev afholdt lørdag i Helsingør Hallen. Overskud på 6300,- kroner doneres til FCH Talents Venner. 

Otte hold var klar fra start, da 12´er Pubben Cup 2022 blev skudt i gang lørdag formiddag. To hold, Hvepse Support og Skånes Stolthet, måtte desværre melde afbud pga. pandemi-bøvl, men det afholdte nu ikke fire Helsingborgfans i at tage turen over Sundet for at tage del i fan-løjerne fra tribunen og det efterfølgende Afterparty på 12´er Pubben.

Stævnespeaker Morten Stig Bork Jørgensen fik gjort sit til, at den gode stemning hurtigt indfandt sig i hallen med sine musikalske indspark og hans professionelle speak ved spilstop, da åbningskampen blev indledt – en kamp som Cementen tabte 1-5 til FCH Talent Stab, så var vi ligesom igang og det fik Wiibroe Corner også at føle, da de blev kørt over 1-6 af de unge løver fra Gamle Helsingør i kamp nummer 2. Wiibroe Corner skal i øvrigt have stor ros for at skabe en god stemning i hallen gennem hele turneringen med grin, sang og råben.

Ikke overraskende – i lyset af tidligere stævner – var det i den ene pulje B. 93 Fanklub og Speciel Boys Snekkersten, der lagde godt fra land sammen med FCH Talents Stab og Kronborgs Drenge. Jokeren var GardinXperten, som deltog i Fan Cup for første gang. Et nyt og positivt bekendtskab til Fan Cup, lad det ikke være sidste gang.

Kronborgs Drenge sikrede sig i sidste ende en semifinaleplads sammen med FCH Talents Stab, mens GardinXperten og Cementen, hver især endte med ét point hver efter en målrig pointdeler, endte 4-4.

I pulje 2 fik B. 93 Fanklub maximumpoint skarpt efterfulgt af Speciel Boys Snekkersten med seks point, mens Gamle Helsingør kunne lune sig på en tredjeplads foran Wiibroe Corner, der havde deres første point til gode.

Læs mere om årets 12´er Pubben Cup 2022 – billeder, resultater mv.

Amerikansk Straffesparkskonkurrence

Som et underholdende afbræk, efter de indledende puljekampe, var der også i år indlagt en amerikansk straffesparkskonkurrence, hvor hvert hold udpeger en skytte, der fra banens midte har ti sekunder til at løbe ned og score på keeperen. 

Underholdende blev det da også, selvom straffedysten tog en noget uventet drejning allerede fra start for derefter at blive fulgt op med en sensationel afslutning. Hele seks af otte skytter lykkedes ikke med en scoring i 1. runde og så var det jo altså game over for deres vedkommende. 

Og ja – her lander vi så i afdelingen for ananas i egen juice for kun de to udvalgte skytter fra GardinXperten og Cementen formåede altså at sætte den i kassen og gå videre til 2. runde. 

Det gik hen og blev en hæsblæsende duel over tre runder med en intens og medlevende lydkulisse. Hele affæren endte ud med at denne artikels forfatter – til både sin egen og resten af hallens helt store forbavselse – endte med at gå hele vejen og vinde den amerikanske  straffesparkskonkurrence oven på en minderig og enestående opbakning fra publikum. 

Efter triumfen var i hus, spekulerede nogen fans godt nok i, om det havde været lige nemt nok for turneringshøvdingen at sikre den endelige sejr, mens andre var mere optaget af, hvad sådan et chokresultat kunne have givet på Oddset. God lir i hallen var det ihvertfald.

God stemning og et solidt overskud på 6300,- kroner til FCH Talents Venner

Det var en fornøjelse at opleve den gode og positive stemning blandt de forskellige hold og publikummer i Helsingør Hallen og den blev bestemt ikke mindre, som både tid og stævne skred frem, hvilket havde en ganske positiv effekt på dagens indtægter. 

Overskud fra 12´er Pubben Cup sikres via 12´er Pubbens sponsorat, hold-tilmeldingsgebyr, samt overskud fra salg af kolde øl, og her må man bare sige, at folk bakkede stort op om det lokale talentarbejde. 

Her skal det i øvrigt tilføjes, at manden med mikrofonen og den sprøde stemme, Morten Stig Bork Jørgensen, igennem en årrække har dækket bl.a. FC Helsingør, dansk tophåndbold og diverse VM-arrangementer, og han havde på forhånd frasagt sig sit honorar på normalvis 2400,- kroner for at støtte op om arrangementet. 

Det samlede overskud lyder på 6300,- kroner og det går ubeskåret til støtteforeningen FCH Talents Venner, hvis formål er at skaffe midler – økonomiske eller materielle – til at understøtte talentarbejdet på FCH Talent Akademi, der kan søge foreningen om tilskud til ture, arrangementer, materiel eller lignende.

En stor tak til både aktive og publikum, hver og en har med sin tilstedeværelse været med til at støtte op – Du kan læse mere om medlemskab af FCH Talents Venner på fchtv.dk.

Finalerunden

Først måtte Speciel Boys Snekkersten sande, at det ikke skulle blive til en finaleplads i år, da de tabte den første semifinale til FCH Talents Stab, mens Kronborgs Drenges i den anden semifinale tabte til B. 93 Fanklub.

Cementen satte sig hårdt på den endelige 8. plads, da placeringskampene blev indledet. Her trak Wiibroe Corner det længste strå i det indbyrdes opgør. GardinXperten landede på sjettepladsen, da led et 3-5 nederlag til Gamle Helsingør. 

Kronborgs Drenge sikrede sig bronzen i taberfinalen, da de besejrede Speciel Boys Snekkersten 3-2. Flot præstation af begge hold.

Den store finale var altså et anliggende mellem scouts og trænere fra FCH Talents Stab og vores gæster fra Østerbro, B. 93 Fanklub. 

FCH Talents Stab vandt en overbevisende 4-0 sejr og kunne lade sig hylde med både pokal og en gavepose til hver spiller fra August Sport & Erhverv. Til gengæld kunne B. 93 Fanklub glæde sig over en flot 2. plads og ikke mindst en flaske spirituosa på 12´er Pubben skænket af FC Helsingørs hovedsponsor GardinXperten.

Stort tillykke til FCH Talent Stab – Vinder af 12´er Pubben Cup 2022: Rasmus Grauballe, Daniel Jørgensen, Lars Dalsborg, Rasmus Grauballe, Lucas Hansen, Andreas Vesterbæk og Jakob Vesterbæk.

Tillykke til FCH Talents Stab og tak til alle, der kom og bidrog til den gode og positive stemning i Helsingør Hallen!

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke