Fanklubbens 30 års Jubilæum

Lørdag den 21. april 2018, havde Danmarks næstældste fanklub inviteret medlemmer, venner og bekendte til reception.

På dagen var det præcist 30 år siden fanklubben blev stiftet, af en håndfuld ihærdige HIF tilhængere. Fanklubbens første arrangement var en udebanetur mod Esbjerg. En kamp der i øvrigt blev vundet 2-3.

30 år senere har fanklubben over 350 medlemmer, og antallet vokser stødt.

Over 100 mennesker var forbi receptionen på Sabroesvej i Helsingør. Det var et bredt og folkeligt udsnit af Helsingør og omegn, der fejrede fanklubben. Blandt gæsterne var et bredt udsnit af gamle fans, nye fans, folk der har været med fra starten af, nye, unge og gamle, venner og bekendt.

Vi får en uformel og løs snak, med den nyvalgte formand Carsten Fisk Nielsen, om fanklubben og alt muligt rundt om:

– Jeg vil for det første gerne lige nævne sagen om stadion-protesterne. Jeg er utroligt glad for at der nu er åbnet for dialog mellem klubben og fanfraktionerne, så vi kan få renset luften og komme videre.

Tidl. forman Mogens Vikkelsø Svenonius Olufsen, blev hædret sin indsats som formand gennem 15 med, med et æresmedlemskab ofr livstid.

– Min lille tale i dag handlede netop dét der ligger mig allermest på sinde at arbejde med i fanklubben den næste tid. Målet er: samling, fællesskab, sammenhold. Fanklubben skal være form for paraply-organisation, som kan skærme alle, hvis det skulle regne.

Fisken, som han også kaldes af fansne, var glad da han læste på Cementen, at dialogen er i gang.

– nu glæder jeg mig bare til at komme på stadion, og håber at alt er som det plejer og bør være, og at stemningsfolkene bare giver den gas.

– men jeg vil også lige sige, at det aldrig bliver helt godt før vi får det nye stadion. Så her er et lille pip til politikerne. Kom nu igang!

Til spørgsmålet om fremtiden i fanklubben ligger Fisken vægt på, at man vil gå all-in på at få etableret noget for de 6-12 årige. FCH Young Ones var et privat initiativ der blev taget på stadion i sommers af nogle forældre, som nu har overdraget ansvaret for at udvikle det videre til fanklubben.

– Vi arbejder med at få det op at stå nu her og snarest i denne sæson, men hvis vi ikke når det, ruller vi det fuldt ud efter sommerpausen. Vi vil rigtigt gerne ud til alle moderklubberne og være med at fremavle en unik fankultur i Helsingør for fremtiden.

Kampprogrammet fra den aller første tur med fanklubben 21. april 1988 til Esbjerg

Et andet vigtigt punkt på bestyrelsens liste er et klubhus. Man vil rigtigt gerne have nogle lokaler, hvor kan mødes, men også hvor man kan hænge minder og effekter op til udstilling. Fanklubben er som sagt Danmarks næstældste, og en masse ting fra klubbens histprie ligger spredt rundt omkring i kældre og private hjem. Feks. fandt Cementens udsendte selve kampprogrammet fra den første tur mod Esbjerg for præcist 30 år siden.

– Det er sådan nogle ting vi gerne ville kunne hænge op og bevare, det er jo også en del af byens historie, som bør bevares, siger én af de ældre fans der har været med fra starten af.

Fanklubben har dog været lidt et halvt skridt efter hele tiden, det er gået rigtigt stærkt at rykke fra 2 division til Superligaen på tre år.

Vi stiller Fisken et sidste spørgsmål. Kampens resultat, når vi søndag møder Silkeborg.

– Ja vi har jo faktisk vundet over dem sidste gang på hjemmebane, og forleden på udebane. Så når vi går hjem fra stadion i dag, er Helsingør kun point efter Silkeborg. Vi scorer to, og Bruhn holder clean sheet. Jeg tror stadig på en 3. plads!

For at det skal kunne ske, skal ikke bare kampen i dag vindes, men også udekampen mod Hobro mandag d. 30. kl 19:00

Fanklubben har arrangeret bustur til Hobro, og man har besluttet at sætte prisen ned, så man nu kan komme afsted for blot 210 kroner. Man kan tilmelde sig på Fanklubbens hjemmeside her: http://www.fchfans.dk/

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke