FC Helsingør – Ny sæson, nye mål

Af Dennis Hynnecke

FC Helsingør spiller NordicBetliga-bold i den kommende sæson oven på en vild debutsæson i Superligaen. Et hektisk forløb, der blev afsluttet på lige så vanvittigt vis i Silkeborg, som tilfældet var blot 30 kilometer derfra 12 måneder tidligere i Viborg.

Her er et par dage efter det blev en realitet kan vi skue blikket lidt frem mod hvad der venter, når den kommende sæson sparkes i gang den sidste weekend i juli.

Selvom man hurtigt vænner sig til at spise kirsebær med de store – og det gælder klub som fans -, så er det gode jo ved fodbold at det hele starter forfra igen, en cirkel bliver afsluttet og en ny kan begynde.

Ny sæson, nye mål og så skal vi tilmed kun vente to måneder med en indlagt VM-pause på fire uger for lige at komme på andre tanker.

Hvis man hører til den kategori af fans, der gerne vil slippe for turen over Storebælt, ja så er der faktisk gode nyheder i vente, for der bliver tyndet godt ud i de jyske hold i NordicBetligaen.

Brabrand og Skive rykker ned i 2.Division og mens Vejle har sikret sig oprykning til Superligaen, så skal Esbjerg og Vendsyssel ud i to playoffkampe mod hhv. Silkeborg og Lyngby torsdag og søndag.

Hvidovre og Næstved – sidstnævnte er et mulehår fra en oprykning – vender tilbage til landets næstbedste række, hvor særlig Hvidovre har været suveræne.

Der venter altså en del udebaneture i den kommende sæson, der ikke kræver en tur over Storebæltsbroen, herunder en tur til vores herlige venner i Sundby Idrætspark.

Ligeså på positivsiden ligger også at spilletidspunkterne generelt er noget mere spiselige med flere weekendkampe end tilfældet er i Superligaen.

 

NordicBetliga 2018/19:

Sjælland & Øerne:
HB Køge, Nykøbing, Fremad Amager, Roskilde, Hvidovre, Næstved og (Lyngby).

Jylland:
Viborg, Fredericia, Thisted og Silkeborg/Esbjerg, (Vendsyssel).

 

Retur til Superligaen

Hvad kan vi så forvente os af den kommende sæson. Det helt store spørgsmål for mange Helsingør-fans er jo nok om FC Helsingør spiller sig tilbage i Superligaen. Ja, det er svært at gisne om lige her af primært to årsager.

For det første er der lagt op til en ny turneringsstruktur, som med stor sandsynlighed bliver trumfet igennem på et møde mellem de 14 Superligaklubber i næste uge. Konsekvensen heraf er at der bliver blot en enkelt oprykningsplads til Superligaen at kæmpe om i den kommende sæson i NordicBetliga.

Der bliver altså ikke plads til mange svipsere i løbet af sæsonens 33 kampe, hvis man skal slutte af på den førsteplads, som bliver den eneste oprykningsgivende placering.

Derudover skal det også blive spændende at se hvordan truppen ser ud, når vi er kommet i gang med den nye sæson ultimo juli og ikke mindst når transfervinduet lukker med udgangen af august.

Ifølge Superstats.dk har Adrian Kappenberger, Ricki Olsen, Osama Akharraz, Tobias Christensen, Daniel Stückler kontraktudløb nu her til sommer, samtidig med at Felipe Tontinis lejeaftale udløber.

Sidste år lærte vi hvor hurtigt det kan gå med spillerafgang og med klubbens i øvrigt ganske fornuftige mantra ´tæring efter næring´ er det svært at vide nu og her, hvordan tingene udvikler sig på den front henover sommeren med tanke på hvad det koster i manglende indtægter at rykke ned fra Superligaen.

De næste uger og måneder skal altså blive spændende at følge både i forhold til turneringsstruktur, spillertrup og ikke mindst den evindelige saga om nyt stadion.

En ting er dog sikkert, rejsen fortsætter.

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke