FCH møder Randers i første playoff-runde

FC Helsingør mangler godt nok en tur til Hobro mandag d.30. april, men allerede søndag eftermiddag blev det afgjort at FC Helsingør krydser klinger med Randers FC i den første playoff runde.

Første kamp spilles i Helsingør søndag d.6. maj og returkamp i Randers søndagen efter.

Randers Amtsavis hæfter sig ved at Randers FC har fordel af hjemmebane i returkampen, og det kan blive vitalt, når man kigger på, hvordan foråret er forløbet og fortsætter

– Efter et helt igennem skandaløst efterår er det nemlig på hjemmebanen, at Randers FC har løftet sig i foråret. I syv forårskampe i Superligaen på Bionutria Park er det kun FC Nordsjælland, som har formået at rejse hjem med tre point. slutter den lokale avis.

Randers-træner Rasmus Bertelsen er glad for at slutte af hjemme – Det vigtige for mig var at blive nummer tre, så vi fik hjemmebane i den sidste kamp. Det er ikke nogen drømmelodtrækning. Vi har kun fået ét point mod dem i to kampe udtaler han til bt.dk, hvor også holdets angrebsprofil Bashkim Kadrii er tilfreds med at slutte af på BioNutria Park, da han mener hjemmebane i den sidste kamp bliver afgørende og samtidig påpeger – Det bliver en anden kamp, end hvis vi skulle møde Silkeborg. Vi har måske en lille fordel, fordi vi ikke skal spille på kunstgræs.

FC Helsingør har med “Miraklet i Viborg” sidste år dog gode erfaringer med at slutte af på udebane i playoff eftersom sidste sommers oprykning til Superligaen blev sikret med 2-2 kampen i Viborg på mål af Toby og den unævnelige, efter 1 -1 hjemme på Helsingør Stadion.

Det lader heller ikke til at have Lønstrups fokus indtil videre, der er mere optaget af Helsingørs udfordringer med at skabe chancer i kampene

Hvis de fire forreste ikke kan kreere mere, end de gjorde, og jeg spiller med fire deciderede forsvarsspillere i min bagkæde og to løbestærke seksere, så ved jeg ikke lige, hvordan vi skal score. Så skal det være på en standardsituation, siger Lønstrup til bold.dk.

Første opgør er altså søndag d.6. maj på Helsingør Stadion og så går turen ellers til Randers søndag d. 13. maj, hvor FC Helsingør har brug for alt den støtte de kan få.

Den samlede taber af de to opgør møder enten Lyngby eller Silkeborg i en direkte nedrykningsduel, den samlede vinder kan dog enten klare frisag eller spille playoff mod et hold fra NordicBetligaen.

I de to indbyrdes opgør i grundspillet, vandt FC Helsingør 2-0 tilbage i august på hjemmebane og formåede såmænd også at hive et point med hjem til sundbyen en råkold onsdag aften efter at Kasper Enghardt, der forlod Helsingør til fordel for Randers FC for to år siden, brændte straffespark på hans gamle holdkammerat Mikkel Bruhn.

Først venter altså Hobro ude på mandag, men få reserveret d.6. maj og d. 13. maj i kalenderen, Cementen følger selvfølgelig op med optakt til de to vigtige kampe.

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke