FCH Talent: FCH U17 på pointjagt i U17 Divisionen

Af Dennis Hynnecke
Foto Jack Hartly Lüstrup

 

FCH U17 har fået en lidt tung start på sæsonen i U17 Divisionen med tre nederlag og en uafgjort i de første fire kampe. Derfor ville tre point hjemme mod lørdagens modstander Hvidovre IF bestemt også lune.

Det var et opsat FCH U17, der gik på banen lørdag eftermiddag. Hvidovre fik godt nok – helt retteligt – annulleret et mål efter otte minutter, men ellers var det FCH-hold, der forsøgte at sætte sig på kampen.

12 minutter inde i kampen har FCH sin første store chance, da Oliver Claus Asmussen afslutter mod mål inde i feltet, men den går lige akkurat forbi og ryger til målspark.

En lille halv time inde i kampen modtager Oliver Reuter bolden udenfor feltet og brager den i mål på et flot langskud og bringer FCH foran 1-0.

Fem minutter efter føringsmålet er det endnu engang Oliver Claus Asmussen, der er tæt på at score, da han rammer overliggeren på et frispark 25 meter fra mål.

Herfra har FCH momentum og kan bringe sig yderligere foran ved flere lejligheder, det ser faktisk rigtig godt ud.

En del af FCH U17´s gameplan er at målmand Mads Henriksen står højt på egen banehalvdel sammen med de to midtstoppere. Desværre opstår der en misforståelse blandt trioen i det 41. minut, som betyder at en Hvidovre-spiller kan sparke bolden i et tomt FCH-mål ikke langt fra banens midte og derved går holdene til pause med 1-1.

På det her tidspunkt byder vejrguderne på både tunge regnbyger efterfulgt af haglbyger.

Begge parter har til tider svært ved at stå fast på banen, men FCH klør på og fortsætter med at forsøge at sætte spillet op uden det dog resultere i mål. Desværre. For kort før tid bringer Hvidovre sig foran 1-2 efter et indkast og blot to minutter senere – i 89´ – begår målmand Mads Henriksen straffespark, som Hvidovre udnytter ved at bringe sig foran 1-3, som også bliver kampens resultat.

 

FC Helsingør – Hvidovre IF U17 1-3 (1-1)

FCH målscorer: Oliver Reuter

Holdopstilling: Mads Henriksen, Emil Steen Rasmussen, Lasse Skafte, Philip Thomsen Mansig, Luca Bregninge Costabile, William Lennings, Oliver Claus Asmussen, William Arnesen, Oliver Reuter, Ramesh Delsouz, Bünyamin Topal Reserver Marcus Hedemann Pedersen, Lucas Leoni, Ali Kaya

Oliver Claus Asmussen rammer overliggeren efter et flot frispark 25 meter fra mål.

 

 

 

 

 

 

Reaktioner efter kampen:

Cheftræner Daniel Pedersen

Hvad tænker du om kampforløbet og resultatet?

– Egentlig spilmæssig fremgang og måske noget af det bedste spil vi har leveret i denne her sæson og jeg synes mange af de ting, som vi gerne vil, dem synes jeg egentlig vi lykkes med at holde tempo, det var et fokuspunkt.

– Jeg synes vores første halvleg er ganske fin, men det er pisse irriterende at de får scoret inden pausen på en clearing, som vi ikke er gode nok til at tage os af, men det er hvad det er kan man sige.

– Vi fik et point i sidste uge, der burde Viborg have siddet bagefter og sagt ok, det er sgu ikke helt fair, men vi fik det og vi synes vi slog godt tilbage og viste god mentalitet og det synes jeg også vi viser i vores spil.

Selvom resultaterne er vigtige i talentfodbold, så gælder det vel også om at få prøvet nogen ting af?

– Selvfølgelig gør det det, vi skal prøve de ting af som vi træner. Det vigtige er at det vi går ud og spiller som vi træner, sådan vil det altid være. Det er vigtigt at huske på. Vi vil gerne have at vores målmand er meget deltagende både i forsvarsspillet, men også i det opbyggende spil for det bliver han forhåbentligt en bedre målmand af.

 

Anfører Emil Rasmussen:

Hvordan oplever du kampen i dag?

– Rent spillemæssigt spiller vi rigtig fint, men på den mentale del der mangler vi lidt i forsvarsspillet. Vi skal hele tiden være klar på vores sikringer, som vi stadig mangler at arbejde med og som vi helt sikkert kan tage med i vores træningsmiljø. Vi mangler lidt på det mentale, men vores spil er ved at komme og det bliver bedre og bedre kamp for kamp, men vi skal også have mere hårdhed i vores spil og være lidt mere kyniske.

 

Oliver Reuter, der bragte FCH foran på et flot hug fra kanten af feltet:

Hvad har du at sige om kampen?

Jeg synes vi dominerede kampen faktisk, men taber pga. personlige fejl. Vi kunne hellere ikke rigtig ramme den på den sidste tredjedel af banen.

Du scorer et flot mål fra kanten af feltet?

Ja, det var fanme fedt. En forløsning, det første mål i sæsonen.

 

Cheftræner for FCH U17 Daniel Pedersen

 

FCH U19

FCH U19 tog ligeledes i mod Hvidovre IF i U19 Divisionen. Det blev til et ærgerligt nederlag på 0-1, da Hvidovre scorede direkte på frispark tyve minutter før slutfløjt.

Holdopstilling: Oliver Stenderup, Alexander Kieffer, Mathias Virkelyst-Andersen, Mads Bach, Berzan Kücükyildir, Lucas Lodberg, Lukas Gerhardt, Ashab Mukudajev, Niklas Skou Holm, Tobias Madvig, Oliver Fossum Basse Reserver Emil Matic, Alexander Holst Christiansen, Cedric Bediang, Magnus Christensen

 

FCH U14

FCH U14 var en tur på Frederiksberg, hvor de spillede 1-1 mod FA 2000.

Holdopstilling: Alexander Cont, Gustav Hangaard Nielsen, Gustav Kofoed Rosenqvist, Lukas Kruse Selmann, Mads Havemann Andersen, Mikkel Lykke Linde, Nikolaj Bagger, Oskar Guldager, Sigurd Sachse, Sofus Lyngsø Rosenhagen, Villads Juma Due Baden Reserver: Hjalte Refstrup, Kasper Granov, Peter Jørgensen

 

Søndag spiller FCH U13 ude mod Vanløse og onsdag får FCH U15 besøg af FC Nordsjælland i landets bedste U15 række.

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke