2-0 er en farlig føring måtte FCH U17 sande lørdag eftermiddag

Af Dennis Hynnecke

2-0 er en farlig føring, sagde et klogt fodboldhoved engang og det måtte FCH U17 også sande, da de mødte Næstved på hjemmebane lørdag eftermiddag.

Læs reaktioner på kampen nederst i artiklen.

FCH U17 kom godt ud af hullerne fra start da de mødte Næstved lørdag eftermiddag. Allerede efter 11 minutter havde William Arnesen et godt hug mod mål, der dog gik over.

I kampens 23. minut bryder Joshua Hansen bolden, spiller Robert Nørlund, der får sendt Valdemar Axel Holze Licht-Larsen afsted i højre side. Han tager et par træk ind i feltet og sender bolden afsted mod det lange hjørne og scorer til 1-0.

FCH U17´s store muskuløse fyrtårn Anosike Ementa var tilbage i startopstillingen efter 18 måneders skadesfravær og han fik på flot vis sendt et indlæg på tværs ind i feltet, hvor William Arnesen kom først til og kunne bringe Helsingør på 2-0 en halv time inde i kampen.

Mads Henriksen på mål sørgede for at Helsingør kunne gå til pause med rent bur, da han havde en stor redning kort før pausefløjt.

Anden halvleg bød både på en debut for FCH Talent til Victor Joseph Kløvborg-Laustsen, da han blev skiftet ind i midt i anden halvleg. En lokal spiller der har et hjemvendt fra Lyngbys talentakademi.

Tyve minutter inde i anden halvleg får Næstved scoret på et indlæg fra banens venstre side og det giver gæsterne momentum, der nu presser hårdt på ned mod Helsingørs mål efter reduceringen.

FC Helsingør kunne dog mere eller mindre have lukket kampen fem minutter efter reduceringsmålet, da Victor Joseph Kløvborg-Laustsen får brændt en stor chance foran mål efter et fladt indlæg fra William Arnesen.

Skæbnen er i denne fase af kampen hård ved Helsingør for under 60 sekunder senere løber Næstved ned og udligner til 2-2 tyve minutter før tid.

I kampens sidste fase kommer FC Helsingør frem til flere chancer, men ind kommer bolden ikke og 10 minutter før tid scorer Næstved til 2-3, der også bliver kampens resultat.

Et lidt bitter piller at sluge, men hvor man kan dog kan fryde sig over at en del første års U17-spillere fik kamp i benene og holdet i hvert fald kan producere chancer, hvilket er meget positivt.

Anosike Ementa var tilbage i startopstillingen efter 18 måneders skadesfravær.

 

Reaktioner efter kampen:

Valdemar Axel Holze Licht-Larsen, anfører og målscorer til 1-0

I taber kampen 2-3, hvad tænker du om kampen?

– Jeg synes vi kommer godt fra start og kommer foran 2-0, men efter 2-0 målet begynder vi at blive lidt overfede og begynder at sløse lidt på tingene.

– Da vi kommer ud til pause får vi en reminder om hvad vores plan var inden kampen, men jeg synes ikke det lykkes at for de får jo scoret tre hurtige mål.

– Jeg synes vi prøver at presse på til sidst, men den gider ikke bolden.

I bakker i anden halvleg?

– Ja meget, vores pres bliver ikke lige så hårdt som det vi gerne vil.

– Vi blev meget overrasket over deres pres fra starten af anden halvleg og det kunne vi ikke rigtig spille os ud af.

Hvad er der af positive ting at tage med herfra?

Vi havde nye spillere med, som ikke har været med så mange gange før og der bliver løbet meget, så der kommer nogen kilometer i benene.

 

Cheftræner Daniel K. Pedersen

Vil du give dit syn på kampen?

– Ja, jeg synes egentlig de første 20-25 minutter er fint. I sidste halvdel af første halvleg og den første del af anden halvleg begynder vi at give vi initiativet væk og det fortsætter vi så med.

– Vi er alt for passive, men vi har jo masser af chancer til at vinde kampen, som vi også skal vinde her på hjemmebane mod et hold som Næstved uden at sige så meget om dem.

– I dag er det bare et signal på at det er totalt selvforskyldt fordi vi forærer tingene væk, vi bliver passive ligeså snart vi fører 2-0. Det er for åndssvagt, men det er noget man har set før i fodbold.

– Fysisk synes jeg drengene arbejder fint.

Var det mere mentalt end taktisk at I bakker så meget efter 2-0 føringen?

– Nej, jeg synes egentlig mere det er teknisk fordi vi hver gang vi forsøger, så pisser vi bolden væk og så bliver vi lidt nervøse for det der er bag os i stedet for.

– Så jeg synes egentlig det mere er teknisk og vi ender med at stå som en groggy bokser, der bare tager i mod.

I kommer frem til mange chancer, så I kan vel sagtnes tage noget med herfra?

– Jo selvfølgelig er der det og hvad skal man sige, det er ikke jordens undergang at tabe til Næstved. Vi træner videre og bliver dygtigere, så vi kan sende nogen dygtige spillere op

– Vi er jo idioter, hvis vi ikke lærer noget af det, pointere Daniel K. Pedersen med et glimt i øjet.

 

Startopstilling: 1 Mads Henriksen, 3 Lasse Skafte, 5 Frederik Pedersen, 6 Luca Bregninge Costabile, 11 Valdemar Axel Holze Licht-Larsen, 13 William Arnesen, 20 Ramesh Delsouz, 21 Max Philp Volhøj, 22 Joshua Hansen, 30 Anosike Ementa, 31 Robert Nørlund

Bænken: 2 Emil Steen Rasmussen (ind 57’ for Frederik Pedersen), 19 Victor Joseph Kløvborg-Laustsen (ind 60´for Robert Nørlund), 10 Oliver Claus Asmussen, 24 Lucas Lach

 

1-0 23´Valdemar Axel Holze Licht-Larsen

2-0 30´William Arnesen

2-1 65´Næstved

2-2 70´Næstved

2-3 79´Næstved

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke