FCH U19 – 5 gyldne minutter sikrede endnu en sejr i U19 Divisionen

Af Dennis Hynnecke

FCH U19 kunne lørdag fejre sin anden sejr af to mulige i foråret, da de hjemme vandt 4-2 over Sfb-Oure FA i U19 Divisionen. Fem gyldne minutter midt i 2. halvleg afgjorde kampen.

FCH U19 overvintrede på en flot 3. plads i U19 Divisionen og åbnede forårssæsonen forrige weekend med en  3-1 sejr over Roskilde fra den tunge ende af tabellen. En kamp Helsingør kontrollerede fra start til slut.

Derfor var det nok også lidt nemt, at skrue forventningerne en anelse i vejret til lørdagens opgør mod bundproppen Sfb-Oure FA.

Gæsterne fra Sydfyn var inden denne runde noteret for 15 mål, tre sejre, samt otte nederlag, hvilket rækker til en 14. plads i U19 Divisionen. Corona udfordrede desuden både forberedelser og dagens startopstilling.

Til sammenligning, så var Helsingør noteret for 50 mål, otte sejre og blot et enkelt nederlag, så det er da ren fodboldlogik, at den færge skal nok komme sikkert i havn. Top mod bund. Det kan ikke gå galt.

Men fodbold er bare underfundig fra tid til anden. Kampen var dårligt fløjtet i gang inden Sfb-Oure FA havde bragt sig foran 0-1 på en lidt spøjs bold. En Oure-spiller modtager bolden, tager et træk ind i feltet og afslutter, hvorefter bolden går i en høj bue over FCH-keeper Hjalte Søborg Petersen.

Selvom Helsingør kørte på efter den tidlige scoring, så formemmede man alligevel lidt efter lidt at kampforløbet ikke ville blive helt det samme, som i den foregående kamp mod Roskilde, hvor forskellen på top og bund var tydelig igennem kampen.

Den første FCH-afslutning på mål stod Alexander Stjernegaard for, da han på et direkte frispark lige udenfor feltet fik drejet bolden uden om muren, men desværre også lige i favnen på keeperen.

Det var som om at FC Helsingør skulle kæmpe lidt mere med det hele, det så lidt svært ud, selvom man forsøgte at komme frem til en udligning.

En forløsning var det også, da den relative hurtige udligning kom, efter et kvarters spil. Alexander Stjernegaard fik sendt et fladt indlæg ind i feltet, hvor William Arnesen var hurtigst på bolden og fik sendt den i mål tæt inde under mål. Det var William Arnesens ellevte sæsonscoring, der kun er overgået af Valdemar Axel Holze Licht-Larsen med en enkelt pind mere. De to FCH-spillere fører topscorerlisten i U19 Divisionen.

Sådan, nu er alt godt igen, var den første tanke. Men selvom Helsingør forsøgte, så kom det aldrig rigtig til at fungere i 1. halvleg og det blev ikke bedre af at gæsterne bragte sig foran endnu en gang på en afslutning fra distancen, lige inden pausefløjt.

– Vi får lavet nogle gode indskiftninger og udskiftninger. Det er fremragende!

FCH U19´s Alexander Stjernegaard om de tre mål

FC Helsingør kom ud til 2. halvleg med fornyet energi og jagtede en udligning, men den lod vente på sig. Der manglede lige den sidste brik og det skulle vise sig han sad ude på bænken.

Alexander Lyng blev skiftet ind i kampen med en halv time igen og han var åbenbart lige det der skulle til for at punktere Sfb-Oure Fa. Ti minutter efter hans indhop susede han igennem gæsternes målfelt og udlignede til 2-2 i det 73. minut.

Herfra gik det stærkt. Bare fire minutter senere får Alexander Stjernegaard afsluttet fra distancen og scorer på flot vis til 3-2 i det 77. minut. Det er første gang FCH U19 er foran i kampen.

Gustav Holm runder fem gyldne minutter af, da han bare et minut senere modtager bolden, tager et træk ind i feltet og lukker kampen med sin scoring til 4-2.

Sfb-Oure FA kommer aldrig tilbage i kampen. Kampen ender med en 4-2 og FCH U19 kan altså glæde sig over at startet året ud med to sejre i U19 Divisionen.

FCH U19 møder Hvidovre IF på udebane den kommende lørdag.

Alexander Stjernegaard til Cementen om kampen:

– Jeg synes, vi får lavet en OK pres i starten. Men det er klart, vi spiller ikke op til vores maximale i 1. halvleg.

– Vi kom ud til 2. halvleg med en helt anden gejst og gnist. Det går hurtigt, da vi kommer på 2-2. Vi får lavet nogle gode indskiftninger og udskiftninger. Det er fremragende.

Cementens Fotoarkiv

Se billeder fra kampen her

Klik her

U19 Divisionen

Lørdag den 3. april, Helsingør Stadion

FCH U19 vs SfB-Oure FA 4-2 (1-2)

Mål:  0-1 Patrick Østergreen (1´),  1-1 William Arnesen (13´), 1-2 Andreas Korsbjerg Hjort (45´), 2-2 Alexander Lyng (73´), 3-2  Alexander Stjernegaard (77´), 4-2 Gustav Holm (78´).

FCH U19 – Startopstilling:

Hjalte Søborg Petersen, Emil Steen Rasmussen, Luca Bregninge Costabile, Alexander Stjernegaard, Philip Thomsen Mansig, William Arnesen, Marcus Hedemann Pedersen, Valdemar Axel Holze Licht-Larsen, Bünyamin Topal, Gustav Holm, Joshua Hansen.

Bænk:

Mads Lund Antonsen, Bertil Lautrop, Benjamin Bligaard, Alfred Valentiner Jacobsen, Alexander Lyng.

Ind- og udskiftninger:

Marcus Hedemann Pedersen ud/Bertil Lautrop ind (38´), William Arnesen ud/Alexander Lyng ind (60´), Joshua Hansen ud/Mads Lund Antonsen ind (70 ´),  Bertil Lautrop ud/Alfred Valentiner Jacobsen (70´).

Cheftræner: Daniel K. Pedersen

Assistenttræner: Jacob Wedell

U19 Divisionen – Stillingen på dbu.dk

Kort info om U17/U19 Divisionen

FCH U17 og FCH U19 spiller i hhv. U17 Divisionen og U19 Divisionen, hvilket er er landets næstbedste række for de to årgange.

Den bedste række hedder hhv. U17 Ligaen og U19 Ligaen.

Begge rækker er landsdækkende for de to årgange, som følges ad. Rækkerne nedenunder det lag er lokal/regionale.

Både Ligaen og Divisionen for de to årgange er licensbaseret, der spilles derfor ikke om oprykning og nedrykning.

Hvert forår, forud for den kommende sæson efter sommerferien, skal klubbernes licens fornyes og det afgøres på den baggrund, hvilken række de to årgange bliver placeret i.