FCH U19 – Alexander Bouaziz foran mulig landsholdsdebut tirsdag mod Japan U20

Alexander Bouaziz (bagerst) til dagens træning med Tunesien U20 – Foto: Les Talents Tunisiens

Af Dennis Hynnecke

Tirsdag eftermiddag kan Alexander Bouaziz fra FCH U19 få sin debut for Tunesien U20, når holdet møder Japan U20 i en testkamp på mægtige Stade Olympique de Radès. Cementen har fået en stemningsrapport fra spillerhotellet af hovedpersonen selv.

 

Som man kunne læse i sidste uge her på Cementen, så er Alexander Bouaziz udtaget til det tunesiske U20-landshold. Den unge midtstopper, der til dagligt spiller for FCH U19, kan få landsholdsdebut tirsdag eftermiddag, når holdet møder Japan U20 i den første af fire træningskampe.

FCH U19´s Alexander Bouaziz udtaget til Tunesiens U20-landshold

Alexander Bouaziz rejste til den nordafrikanske stat for en uges tid siden for at tilslutte sig landsholdssamlingen, der nu har været igang i fire dage.

– Det er super fedt, fortæller Alexander Bouaziz over mobilen til Cementen, da landsholdstruppen netop har afsluttet dagens sidste måltid på spillerhotellet mandag aften.

– Truppen består af 25 spillere, hvoraf halvdelen er lokale tunesere og den anden halvdel kommer fra Europa. Rent socialt er truppen også delt lidt op i de to lejre, men det er slet ikke noget man mærker til, når vi er i gang med vores daglige træningspas.

Den afrikanske tilgang til fodbold afviger noget fra den europæiske spillestil og det er noget den unge Helsingør-forsvarsspiller lige har skulle vænne sig til.

– De offensive spillere dribler meget og aflevere ikke bolden i samme grad, som jeg er vant til. Nu er jeg så defensiv, så jeg har kunne tilpasse mig hurtigt, beretter Alexander Bouaziz, som endnu ikke ved om han får spilletid i tirsdagens kamp mod Japan, der bliver sat igang kl.14.00 (ingen tidsforskel, red).

 

Alexander Bouaziz (bagerst) til dagens træningspas, mens landsholdsstaben observere Foto: Les Talents Tunisiens

 

Oplever stor opmærksomhed

De tunesiske medier følger U20-landsholdets forberedelser tæt og opbakningen fra de lokale fodboldfans fejler bestemt heller ikke noget.

– Vi bliver kørt rundt i landsholdsbussen, så folk vinker og hilser, når vi kører forbi dem. Vores daglige træning bliver overværet af nok 100 mennesker, der står og kigger på. Det er ret vildt.

Tunesien U20 spiller altså mod Japan U20 tirsdag og igen på lørdag d.21 december. Efter de to kampe vil tre-fire spillere blive siet fra, hvorefter der venter yderligere to testkampe.

– Det er svært at sige, om jeg bliver udtaget til vores første kamp. Vi samles kl.11.00 i morgen formiddag til taktik og udtagelse. Nu møder vi Japan U20 igen om fire dage, så på en måde ville det ikke gøre mig noget at stå over i den første kamp, så jeg kan observere kampen og så ellers spille i den anden kamp. Nu får vi at se.

Der er fem midstoppere i truppen, hvoraf den ene er på fuldtidskontrakt i AIK Stockholm og en anden er fast anfører på Tunesien U20, fortæller Alexander Bouaziz. Der er altså hård konkurrence om pladserne, men Alexander Bouaziz er nu alligevel fortrøstningsfuld.

– Jeg føler mig godt tilpas niveaumæssigt til træning og har jo alt at vinde med den konkurrence på de to pladser. Jeg er nu sikker på, at jeg nok skal komme til at spille, ellers ville jeg jo ikke være her, pointere han overfor Cementen.

Landsholdssamlingen er et led i forberedelserne til Tunesiens A-landshold, der både skal forsøge at kvalificere sig til African Cup 2021 i Cameroon og VM 2022 i Qatar.

Cementen ønsker Alexander Bouaziz alt det bedste og håber FC Helsingør endnu en gang bliver repræsenteret på et ungdomslandshold.

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke