FCH U19´s Alexander Bouaziz udtaget til Tunesiens U20-landshold

Foto: Annamarrie Lennings

Af Dennis Hynnecke

Endnu en spiller fra FCH U19 tiltrækker sig opmærksomhed udenfor landets grænser. Denne gang er det 18-årige Alexander Bouaziz, der med sine tunesiske rødder er blevet udtaget til Tunesiens U20-landshold. Den 187 centimeter høje midterforsvar flyver til Tunis på onsdag.

 

FCH U19´s Alexander Bouaziz er blevet udtaget til Tunesiens U20-landshold, der samles på onsdag i Tunesien. Landsholdssamlingen varer frem til 26. december og vil byde på både træning og to-tre testkampe bl.a. mod Japan.

Det tunesiske fodboldforbund har fulgt Alexander Bouaziz gennem det sidste års tid ved brug af WyScout, der er et online scouting og analyseværktøj, hvor spillerdata er tilgængeligt. Nu er det så blevet tid til at syne Helsingør-spilleren til træning og i kamp.

 

Du rejser allerede på onsdag, hvornår fik du besked om udtagelsen?

– Jeg fik det af vide sidste mandag, så jeg har gået og vidst det i et stykke tid, fortæller Alexander Bouaziz til Cementen.

Hvad tænkte du, da du fik overbragt beskeden om udtagelsen?

– Jeg blev selvfølgelig glad, men jeg havde godt hørt at de har gået og kigget på mig i et års tid snart, hvor jeg også har været op og vende i tunesiske medier, så jeg havde gået og håbet lidt på det.

– Nu hvor jeg er udtaget, så er det lidt surrealistisk.

 

Alexander Bouaziz er i gang med sin fjerde sæson for FCH Talent

Alexander Bouaziz startede med at spille fodbold i Gilleleje FK, hvor han iøvrigt spillede på hold sammen Nicolas Willumsen, Carl Magnus Kjøller og Lasse Skafte, som også spiller for FCH U19. Efter tiden i Gilleleje FK spillede han i Helsinge, Snekkersten IF og B1903, inden turen gik til Helsingør.

Han er igang med sin fjerde sæson for FCH Talent, hvor han har spillet to år på FCH U17 og altså er i gang med sin anden sæson på FCH U19.

 

En stolt talentchef

Det er da også en glad talentchef, som Cementen fanger på mobilen, for at høre om udtagelsen.

– Ja, det tunesiske fodboldforbund har kontaktet os med henblik på at se ham i kampe for dem.

– Den mulighed står vi naturligvis ikke i vejen for og sender ham med glæde og stolthed afsted, fortæller talentchef Kenneth Rasmussen til Cementen.

 

De tunesiske sportsmedier er også opmærksomme på Alexander Bouaziz.

 

Du er blevet nævnt i tunesiske sportsmedier?

– Ja, det er nogen tunesiske sportsmedier, som også har fulgt mig på WyScout, hvor de ligesom har fundet ud af at jeg spiller på højt niveau her i Helsingør og har tunesiske rødder.

– I Tunesien har de nogen fine spillere i deres hjemlige turnering, men der er rigtig mange tunesere, som bor rundt omkring i Europa, som ligesom spiller god fodbold, forklarer Alexander Bouaziz.

 

Taler du egentligt arabisk?

– Jeg kan lidt arabisk og så har jeg har jeg fem års skolefransk, som er deres 2. sprog dernede. Derudover taler jeg jo også engelsk.

Alexander Bouaziz har med sin danske opvækst og tunesiske rødder dobbelt statsborgerskab. Man kan godt spille U-landskampe for begge nationer, men ligeså snart man har spillet en A-landskamp, så er man låst.

 

Hvad forventer du af de her 14 dage?

– Jeg forventer at komme derned og helt sikkert gøre mit bedste og tage det som en oplevelse, men vigtigst af alt, det jo første gang jeg kommer derned, så det er vigtigt for mig at give et godt indtryk. Det skal jo ikke blive den sidste gang, jeg kommer derned, understreger den unge midterforsvar overfor Cementen.

 

Cementen ønsker Alexander Bouaziz alt det bedste med sin tur til det nordafrikanske.

 

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke