Fredag aften er der bold i Køge. FC Helsingør er på besøg og spørgsmålene står i kø:

• Hvorfor vinder FC Helsingør kampen?
  • Hvad siger Morten Eskesen?

Læs Cementens optakt og få (nogle af) svarene!

Fredag aften danner Capelli Sport Stadion i Køge ramme om HB Køge mod FC Helsingør.

Endnu en kunstgræsbane, som vi jo normalt holder af at spille på. Lige nu er det to hold, som begge kæmper for, og har ambitioner om, en plads i Top 6.

I tabellen har FCH overhånden med 20 point på 5. pladsen, hvilket er 4 mere end HBK på 8. pladsen.

HB Køge vandt den omvendte kamp i Helsingør med 2-0. Det var en kamp, hvor de udnyttede det meste, og hvor vi brændte et par 100% chancer samt et straffespark. Det ultimative eksempel på at vi ikke vinder i 1. division, hvis vi ikke er helt klar, og i øvrigt en påmindelse om at HBK har et ganske fint – og til tider kynisk hold.

HB Køge har scor.dk som sponsor på deres shorts, men det går da egentlig ikke så godt. Sølle 11 mål i 13 kampe, og på hjemmebane har de ikke scoret siden 2-1 sejren over Hvidovre 11. september. Siden er der spillet 5 divisions- og en pokalhjemmekamp uden hjemmeholdet er kommet på tavlen! Så hvornår får de hul på bylden?

Forhåbentlig ikke på fredag. FCH skal fortsætte den gode stime, og det fine spil, fra de sidste to kampe efter landsholdspausen. Heldigvis har vi fået gang i målscoringen igen, selvom der stadig brændes for mange store chancer. Til gengæld kunne vi godt bruge et clean sheet, så det kan blive en lille kamp i kampen.

Med en sejr kan vi for alvor lægge afstand til HB Køge og virkelig konsolidere vores placering; og mon ikke spillerne gerne vil hævne det kedelige resultat fra den omvendte kamp?

HB Køge – Formen

Som nævnt andetsteds så har holdet store problemer på hjemmebane. 4 point i 7 kampe, og altså de sidste 5 uden at score. Kun 0-0 mod Skive har bidraget til pointkontoen.

Efter landsholdspausen er det blevet til en fin udesejr mod Fremad Amager (0-1) og et nederlag hjemme mod Esbjerg (0-2). De to kampe før pausen var hhv. 0-0 mod Skive og 0-1 hjemme mod Silkeborg. Det blev også til 0-1 i pokalen hjemme mod FC Midtjylland.

På udebane har HB Køge været ét af rækkens bedste hold med 12 point i 6 kampe.

11 mål i 13 kampe er ikke imponerende, og selvom Martin Koch – igen – er topscorer, så viser hans 3 mål også at han heller ikke er kommet helt i gang endnu. Der er også kun scoret 17 gange mod holdet, og holdets største profil i sæsonen har måske været den unge målmand Oskar Snorre, som klubben hentede i Lyngby. Han har lignet en af rækkens allerbedste keepere, og haft stor indflydelse i flere kampe.

Også spillere som Mark Gundelach og Eddi Gomes er stærke i defensiven, mens rutinerede Stephan Petersen og lejesvenden Valou Ljuti gør det godt på midtbanen.

Jeg har set en del klip fra deres seneste kampe, og egentlig ligner de et ganske solidt hold – der mangler bare noget slutprodukt i både at få skabt nok målchancer og i at udnytte dem.

FC Helsingør – Formen

Jamen, den ser da ganske god ud!

Hjemmesejren over Fremad Amager rykkede os op på 5. pladsen, og med 4 point og 5 mål i de sidste to kampe er det meste på rette vej. Som vi så i 2. halvleg mod Fremad kan der stadig snøres lidt bedre til i forsvaret. Der var 15-20 minutter efter Philip Rejnhold måtte udgå, hvor de spadserede gennem vores venstre side alt for ofte.

Helhedsindtrykket er dog solidt. Holdet går aggressivt til opgaverne og leverer både fight og spil, der indikerer at 5. pladsen ikke er helt tilfældig.

Flere siger at vi er helt afhængige af Jeppe Kjær, og med 9 mål har han fyldt godt. Men i alt har 9 forskellige spillere scoret, og både Eli Just, Jonas Henriksen og Sebastian Czajkowski har scoret mere end ét. I de seneste kampe har vi også set en Lucas Haren med fine, og kampafgørende, indhop.

Vi må formegentlig undvære Philip Rejnhold fredag pga. den skade han udgik med mod Fremad Amager, men den skulle ikke koste en længere pause. Ellers er der nogenlunde frit valg for trænerstaben, da vi heller ikke er ramt af karantæner.

Jeppe Kjær bragte FC Helsingør på 1-0 efter fem minutter mod Fremad Amager. Lucas Haren blev dog matchvinder et sted i tågen på et mål i dommerens tillægstid (Foto: Cementen).

Hvad siger Morten Eskesen?

Vi har i hvert fald en tilfreds og optimistisk cheftræner.

Morten Eskesen siger: ”De to kampe efter landsholdspausen har været rigtig fine, og vi kan se, at det vi arbejder med virker”. ”Kampen mod Fremad bygger videre på udviklingen, og det var rart at vise, at vi ikke skal tabe til dem, på den måde det skete i Sundby”.

Generelt roser cheftræneren holdet for både attitude, spil og indsats. Han påpeger også, at bænken igen er blevet en afgørende faktor for FCH. I Silkeborg med Harens flotte assist og Langes mål direkte på hjørne, og mod Fremad med Harens sejrsmål i overtiden. Derudover også bare en god indsats fra de indskiftede spillere generelt. Der er også roser til Kritte, som med Man of the Match titlen sidst, synes på vej tilbage til storformen.

Ellers er fokus på os selv og på at fortsætte udviklingen fra de seneste kampe – og selvfølgelig er der lige et ærgerligt hjemmenederlag vi gerne vil revanchere.

Morten Eskesen inviterer alle til at følge med på en rigtig festdag på fredag!

Cementen siger!

Der er ikke noget, der er nemt i 1. division.

Når det er sagt, så skal vi vinde på fredag fordi:

• Vi skal lægge solid afstand til HB Køge
  • Vi skal konsolidere vores Top 6 plads
  • Vi skaber flere chancer og scorer flere mål
  • Vi har ganske enkelt det bedste hold – mand for mand – og den bedste bænk

Så følg kampen på Cementens Facebook,Skum og/eller Viaplay – og glæd jer til endnu en skøn start på en ny weekend.