Helsingør IF kan sikre sin første oprykning i 20 år lørdag på Helsingør Stadion

Foto: Cementen

Af Dennis Hynnecke

Den kommende lørdag kan blive en af de helt store for Helsingør IF, når Skjold Birkerød gæster Helsingør Stadion. Helsingør IF kan nemlig med en sejr fejre oprykning for første gang i 20 år med klubbens 1. Senior-hold.

Med til den historie hører naturligvis at Helsingør IF var grundstenen i etableringen af overbygningsklubben Elite 3000/FC Helsingør tilbage i 2005, men den er altså god nok for vi skal tilbage til 1999, hvor Helsingør IF senest kunne poppe champagneflaskerne for deres 1. Senior, da man sikrede sig comeback til 2. Division.

Billede ovenfor: Helsingør IF´s seniortrup og trænerduoen Bo Larsen og Dan Sattler mandag aften.

Tilbage i foråret 1999 var det bl.a. på foranledning af en 1-0 sejr over Skjold Birkerød, på mål af Mikkel Parby, der var med til at sikre oprykningen i den tredjesidste kamp af sæsonen, så Birkerød-klubben kan altså få lov til at spille en rolle igen på lørdag.

Derudover så man sig for første gang i klubbens over 100-årige historie nødsaget til at nedlægge seniorafdelingen for få år siden. Det blev der lavet om på sidste år, da man etablerede et seniorhold på ny, hvor grundstammen af spillere kommer fra klubbens egen ungdomsafdeling.

Cheftræner er Bo Larsen og han har haft holdet siden U15 og har altså været med til at føre de unge drenge op på seniorniveau, som også bliver suppleret i et vist omfang af spillere fra klubbens eget U19 hold, samt spillere udefra.

Cheftræner Bo Larsen har dog fået assistance af Dan Sattler, der kom til i januar og sammen forsøger trænerduoen at skabe nogen gode rammer for seniorfodbolden i Helsingør IF med hver deres input og noget tyder på at de gør noget rigtigt for mandag aften var der 24 spillere til træning, som man kan fornemme i videoen nedenfor.

 

 

Det er altså et ungt og relativt nyt seniorhold, der tager turen helt nedefra Serie 6 og på lørdag kan de her unge gutter, sammen med trænerduoen Bo Larsen og Dan Sattler, altså fejre oprykning til Serie 5, men det kræver altså en sejr over Skjold Birkerød.

Det krydser vi selvføgelig fingre for!

Trænerduoen Bo Larsen og Dan Sattler håber en masse mennesker vil lægge vejen forbi Helsingør Stadion, hvor oprykningskampen i dagens anledning er henlagt. Det bliver ikke meget større.

Der er altså kampstart kl.14.00 på Helsingør Stadion og som altid har Café Ludus i Helsingør Hallen kolde og varme forsyninger til fornuftige priser, så lad det hermed blive en opfordring herfra Cementen.

 

Kilder: danskfodbold.com og Helsingør Fodboldhistorie.

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke