Helsingør IF runder 120 år – Markeres med showkamp lørdag d. 5. oktober

Foto: Ukendt fotograf – Tony Carlsen og resten af holdet fejrer Helsingør IF´s oprykning til 2. Division i efteråret 1986.

Af Dennis Hynnecke

Helsingør IF så dagens lys torsdag d. 5. oktober 1899, da foreningen blev grundlagt på en stiftende generalforsamling i kælderen under Industriforeningen. Helsingør IF byder derfor på 120 års fødselsdagsfest lørdag d. 5. oktober på Helsingør Stadion og efterfølgende i Helsingør Hallen.

Poul Ejlersen var en af initiativtagerne og han skulle gå hen og blive den første formand for Helsingør Gymnastik Forening. Foreningen blev udvidet med Helsingør Roforening i januar 1902 og ændrede samtidig navn til Helsingør IF.

Byens fodbold-flagskib igennem mere end 100 år har idag en spirende ungdomsafdeling med 260 medlemmer, samt et seniorhold og de invitere til fødselsdag lørdag d.5. oktober for at markere de 120 år. Det fortæller Jens Larsen, der er Ungdomsformand i Helsingør IF, der håber at folk vil lægge vejen forbi til hygge og gensyn med de gamle drenge.

Arrangementet starter klokken 10.00, hvor Helsingør IF byder på kaffe og brød. Klokken 10.30 er der kampstart på byens nye stadion.

Foto: Ukendt fotograf – Stig Jensen i aktion. Angriberen scorede 65 mål i 239 kampe for Helsingør IF i perioden 1980 til 1990.

 

Showkamp

Helsingør IF har fået sat en showkamp op med klubbens nuværende førstehold, der møder et hold fuld af gamle Helsingør IF koryfæer.

Jan Blomsterberg, John-Erik Lagrelius, Henrik Ørn, Claus Hartmann, Freddi Nielsen, Stig Jensen, Lasse Klingenberg Geelmuyden, Lennart Jørgensen, Jesper Jensen, Jesper Remo, Lars Ludwig Nielsen, Tony Carlsen, Kenth Andersen og Poul Brink Albers har alle meldt deres ankomst og er klar til hyggekamp mod de unge løver.

Det bliver med ingen ringere end Birger Peitersen, der genindtræder for en dag, som cheftræner for de gamle koryfæer.

Der er altså lagt op til både hygge og gensyn med gamle HIF-spillere, så kig ud forbi stadion. Café Ludus disker som altid op med mad, samt kolde og varme drikke til en fornuftig pris.

Helsingør IF fødselsdagsstævne

Showkampen bliver fulgt op med et ungdomsstævne inde i Helsingør Hallen, hvor Helsingør IF har inviteret moderklubber og andre klubber til et fødselsdagsstævne for U10 til U12 årgange hele lørdag eftermiddag.

 

 

Kilde: Helsingør IF´s 100 års jubilæumsbog fra 1999 ved Claus Birch, http://helsingor.fodboldhistorie.dk/

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke