Hillerød Fodbolds sportschef Jackie Rasmussen om ambitioner, hans syn på 2. Division og naturligvis FC Helsingør.

Foto: Julian Sonne

Af Dennis Hynnecke

Hillerød Fodbold sluttede sæsonen af i 2. Division lørdag eftermiddag, da Skovshoved IF gæstede Hillerød Stadion. En kamp hvor Hillerød Fodbold havde intet at spille for i tabellen, mens gæsterne spillede for overlevelse i 2. Division.

Cementen tog turen til Hillerød for at få et billede på, hvad der venter FC Helsingør i den kommende sæson og samtidig få en snak med Hillerød Fodbolds Jackie Rasmussen for at få en status på klubben, ambitionerne, hans syn på 2. Division og naturligvis FC Helsingør.

Den nu tidligere spiller og anfører på klubbens førstehold blev i vinter udnævnt til sportschef.

 

Cementens udsendte blev mødt af to søde og venlige damer ved indgangen til stadion, der stod for billetsalg og som uden den store vaklen konstaterede tørt at kampen ville ende uafgjort.

– Vi spiller altid uafgjort på hjemmebane, sådan er det bare!

Det var nu ellers Hillerød, der fra start satte sig på kampen og fik tilspillet sig flere chancer foran mål. Alligevel var det Skovshoved, der lidt ud af det blå fik bragt sig foran, da Hillerøds målmand nølede med bolden efter en tilbagelægning og blev tacklet hvorefter Simon Bræmer kunne runde sin aktive spillerkarriere af med at score til 0-1.

Hillerøds unge Benjamin Bennett-Larsen fik dog udlignet til 1-1 kort før pausen på et flot striker-mål. Det blev kampens sidste mål, selvom Hillerød fik spillet sig frem til flere store chancer i anden halvleg til trods for man fik en mand udvist med 25 minutter igen.

Alt i mens Hillerød kunne lunte fra banen og se frem til sommerferie, så måtte Skovshoveds spillertrup afvente resultater fra de andre kampe før overlevelsen var i hus og glæden var da også stor, da redningen var en realitet.

230 tilskuere lagde vejen forbi Hillerød Stadion denne solbeskinnede lørdag eftermiddag. Fankultur i form af flag, sang og tromme har ikke ramt Hillerød. Man får lidt et indtryk af at det primært er klubfolk, forældre til spillere og i øvrigt ganske søde og imødekommende frivillige hele vejen rundt på og udenfor stadion, der er fast inventar til klubbens kampe. En klub med en god og hyggelig klubånd.

Sportschef Jackie Rasmussen om turneringsstrukturen i 2. Division

Det var en lidt ærgerlig sportschef Jackie Rasmussen Cementen mødte kort efter slutfløjt. Endnu en gang udeblev sejren på hjemmebane – fire i alt i denne sæson er det blevet til – og så er der lige det med turneringsstrukturen i 2. Division.

– Der er rigtig mange kampe, der er ligegyldige. At skulle tage til Kjellerup (ved Viborg, red) for at spille en kamp, hvor der reelt ikke er noget at spille for, det er lidt mærkeligt.

Hvad tænker du ville være den optimale struktur?

– Personligt er jeg fan af den gamle struktur, hvor man laver Øst og Vest puljer og køre igennem på den måde. En oprykker i hver pulje. Jeg tror der er mere at spille for sådan generelt.

– Og så slipper man også for de der lange ture der. Det bliver lidt mere seriøst, når du kommer op i 1. Division og Superligaen, men vi må også erkende at vi er på et niveau hvor alle har arbejde ved siden af.

– Det trækker lidt tænder ud på mindre klubber og man samtidig ikke er en kontraktklub, så jeg er klar tilhænger af den gamle struktur.

Foto: Julian Sonne – Hillerød Fodbolds sportschef Jackie Rasmussen

 

 Hillerød Fodbold kontra FC Helsingør

– Vi tager det stille og roligt, så jeg ser en lille fordel hos os fordi vi har nogen positive ting vi kan bruge. Hvor man skal arbejde med de her negative oplevelser med to nedrykninger i rap, så man har næsten lige nået og fejre det hele, før man er tilbage igen.

Hillerød Fodbold rykkede for første gang i klubbens historie op i 2. Divisionen for to år siden. I de to sæsoner er man endt i Nedrykningsspillet. Denne sæson var man blot et point fra at komme med i oprykningsspillet.

Hvad er Hillerød Fodbold for en klub?

– Hillerød Fodbold er hvad FC Helsingør på et tidspunkt var. Vi er en amatørklub og en breddeklub, men har taget nogen gevaldige skridt de seneste år.

– Nu har jeg selv været en del af nogen af de her oprykninger. Vi føler vi har materialet til det, nu glippede vores chance for at komme i oprykningsspillet i sidste øjeblik mod Marienlyst, hvor det skulle have været til tre point.

– Jeg synes vi som klub har rykket os rigtig meget.

– Vi prøver også at geare vores talentafdeling mere. Det vil sige, vi bringer flere og flere af vores egne spillere på førsteholdet og det er egentlig modellen. Vi vil rigtig gerne signalere at når man er ung, så kan man få chancen her.

– Jeg tror ikke på det her med at hente 12-13 spillere i en transfervindue, som mange klubber gør. Spillere, der ligger og cykler rundt i de forskellige divisionsklubber.

– Vi bygger vores klub på sammenhold og det overordnede mål har været at vi skal være et etableret divisionshold i 2020 og det synes jeg allerede nu vi har nået. Næste sæson går vi efter en placering i top seks – Oprykningsspillet.

– Jeg vil ikke sige vi går efter at rykke op. Vi går efter at vinde alle kampe, så kan du jo så selv lægge i det du vil, men det er hvad vi går efter. Top seks er det næste step for os.

– Vi tager tingene meget stille og roligt. Vi har mange gode drenge. Mange af vores egne, der spiller her stadig og det er vi rigtig glade for. Det er en stor styrke, synes vi. Sammenholdet er så stærkt. Det er en god kultur, vi har bygget op. Det er vi ekstrem stolte af.

– Vi har en plan, der blev lavet for nogen år siden, der sagde vi skulle være Divisionshold i 2020 og den holder vi os til stadig. Vi har næste sæson, der skal vi stadig vise at vi kan være med og så begynder vi at lægge en ny plan for hvad det næste step skal være.

– Det er jo en offentlig hemmelighed at vi også arbejder på et nyt stadionprojekt, men vi prøver ikke at forcere noget, der er urealistisk. Hele klubben skal være med.

Er det svært for jer at lave en målsætning forud for en sæson med tanke på de udskiftninger, du nævner der er med spillere rundt om i 2. divisions klubberne. Man ved ikke helt hvad man er op i mod?

– Det er nok en blanding kan man sige. Vi fokusere faktisk ikke så meget på hvad de andre gør for det kan vi alligevel ikke styre.

– Det der skete det første år vi rykkede op, der led vi enormt hårdt af at komme op i højere tempo og det der så sker, da vi kommer ind i sæson to det er at vi lige pludselig er dominerende i mange af de kampe vi spiller. Der har vi siddet på bolden.

– Det har vi været på en lang rejse fra første sæson til anden sæson. Drengene får mere erfaring med 2. division.

– Jeg synes vi har materialet til det og jeg synes bestemt også at vi har fortjent at være med i top seks. Man kan sige at fodbold er ubarmhjertigt på mange områder, men det er tabellen og pointene. Vi har ikke været skarpe nok i de kampe, der har været udslagsgivende og ender under vores målsætning om top seks.

– Men man skal huske, man kan ikke gå på vandet. Vi som klub har taget nogen alvorlige skridt. Jeg tror fem år ud i fremtiden at det godt kunne være 1. Division, men der er mange ting, der kan ske og mange ting, der kan gå den anden vej. Spillere der stopper eller bliver skadet.

– Jeg vil ti gange hellere spille her mod Helsingør end et nedrykkerhold fra Jylland eller et eller andet. Det vil jeg ti gange hellere. Det er sjovt, fed kamp. Massere af tilskuere, masser af tryk på.

Hvordan er sponsoropbakningen i Hillerød?

– Den er rigtig god og den bliver kun bedre og bedre i takt med at vi kommer længere frem. Vi har mange lokale sponsorere, som gør rigtig meget for os. Men det er klart at skal vi i gang med kontraktfodbold, så kræver det bare meget mere. Det er meget simpelt. Vi vil gerne gøre tingene ordentligt.

– Vi ser alle sammen de her klubber, der topper en sæson og så er de nede i næste sæson og det er jo nok fordi der er brugt økonomi, som man måske ikke havde og det gør vi ikke her. Vi har den økonomi vi har og vi går ikke på kompromis med det fordi det er vores levebrød og det skal ikke gå ud over hele klubben at man laver en eller anden kæmpe satsning. Så der er vi meget tro mod vores koncept.

– Det kræver mange penge og det ved I (FC Helsingør, red) jo også. Det er jo det der sker når man tager skridtene, så kommer der ekstrem mange penge ind og de kan være ligeså hurtigt ude igen.

De her jyske provinsklubber, de kan et eller andet med at få samlet nogen puljer af penge sammen.

– Det må man bare give dem, det er de stærke til. Det skal man ikke tage fejl af.

– Man skal kende sin plads i markedet på et eller andet plan og finde den rette sammensætning af spillere. Det nytter ikke noget at hente ti spillere udefra, som ikke har nogen følelse i det de løber rundt og laver for så får du ikke sammenholdet.

– Kasper Enghardt som jo var oppe hos jer (Helsingør, red) og var en stor del af rygraden på det hold som steg hurtigt op og lige pludselig er de alle sammen væk.

– Og hvad så, spørger Jackie Rasmussen ud i lokalet.

– Så er vi lige vidt. Og den kommer vi ikke til at lave.  Vi har også lært lidt af de her metoder eller de her modeller her og jeg har stor respekt for det I har lavet i Helsingør. Det har jeg 100%, men faktum er jo at man lige pludselig er tilbage i 2. Division, så bliver man jo nød til at reflektere over hvad gik galt og hvad gik godt.

– Det er en dyr løsning at komme op for at komme ned igen. Fordi det giver en masse efterspil bagefter.

Det blev en økonomisk udfordring for FC Helsingør at være i Superligaen?

– Jamen det er jo det. Og hvad så nu? Så kommer man ned i 1. Division og så rykker du ned endnu en gang og det giver jo ikke flere penge på bundlinjen.

– Nu er man blevet opkøbt og så kommer der nogen penge ind den vej igennem, men det handler virkelig om være bevidst om at sin plads i det marked der er.

Lyngbys to mål på Helsingør Stadion i sidste spillerunde blev sat ind af Nicolai Geertsen, der oprindelig kommer fra Hillerød Fodbold. Lyngby sikrede sig en playoffplads, mens FC Helsingørs nedrykning var en realitet.

Hvad tænker du om Helsingør i 2. Division?

– Jeg synes det er pisse ærgerligt. Det er jo synd for Nordsjælland at de er rykket ned og så på den måde.

– Nu var det jo en af vores drenge Geertsen, som sat det sidste søm i kisten.

– Jeg tror det kan blive lidt en dreng eller pige og et spørgsmål om hvordan Helsingør får klaret deres sommer. Fordi det er klart at, når spillerne møder ind til træning nu her, jamen så har du et spøgelse i baghovedet, der lige skal renses ud i.

– Der er sket rigtig mange ting på meget kort tid deroppe og det er også et spørgsmål om folk kan følge med deroppe.

FC Helsingør og Hillerød Fodbolds hidtil eneste indbyrdes opgør ligger fire år tilbage, hvor de to klubber mødtes i DBU Pokalen på Hillerød Stadion. Tirsdag d. 1. september 2015 var 818 tilskuere vidne til et tæt opgør, som FC Helsingør vandt 2-1. FC Helsingør havde netop indledt sin debutsæson i 1. Division, mens Hillerød Fodbold var tilbage i Danmarksserien efter ti års fravær.

Foto: Hillerød Fodbold – Kasper Enghardt i aktion for FC Helsingør i DBU Pokalen mod Hillerød Fodbold i 2015.

– Jeg ser det positive i det at nu får vi et lokalbrag her på stadion. Sidst I var på besøg, der var der 800 tilskuere til en pokalkamp, hvor den også var relativ tæt.

Jackie Rasmussen stopper lidt op, fundere over sit svar og fortsætter

– Det er svært at sige noget om styrkeforholdet. Det er klart at tempoet er meget højere i 1. Division, men spørgsmålet er så også, hvor mange er så med fra 1. Division. Det er jo også det næste i det her.

– Vi bibeholder vores trup og bliver forstærket med tre-fire spillere, som også har en høj kvalitet og det er den måde, vi har gjort det på.

– Vi tager det stille og roligt, så jeg ser en lille fordel hos os fordi vi har nogen positive ting vi kan bruge. Hvor man skal arbejde med de her negative oplevelser med to nedrykninger i rap, så man har næsten lige nået og fejre det hele, før man er tilbage igen.

– Det må være så bittert, som noget kan være. Jeg husker det nærmest som i forgårs at I stod ovre på stadion i Viborg.

– Det er helt håbløst, men igen, jeg håber jo på at der kommer mange på stadion, når vi skal møde hinanden for jeg tror også at det giver noget for det lokale her.

– Nu er Fredensborg så også røget helt ned og det er jo det der sker. Helt op, helt ned. Så man bliver nød til at bygge de her sten på plads hele tiden, så du har styr på hvad kan der ske ved det her. Hvad er faldgruberne i det.

Hvad tænker du om at man fastholder fuldtidssetup i 2. Division?

– Det tror jeg ikke på er muligt. Jeg har svært ved at se det for mig, skal jeg være ærlig at sige.

– Nu kender jeg jo ikke økonomien, så det er jo svært for mig at vurdere på det, men jeg tror på at der er nogen af spillerne vi ikke kommer til at se, når I kommer på besøg her.

– Jeg vil undrer mig, hvis Pascal Gregor spiller 2. Division. Det ville undrer mig helt vildt.

Men du har en Nikolaj Hansen og Daniel Norouzi, der var tæt på at spille sig i Superligaen med Næstved for en måned siden, der lige er ankommet til klubben?

– Ja, det så jeg godt. I min optik er Norouzi for god til at spille 2. Division, men han bliver også ældre.

– Jeg skal se det før jeg tror det, siger Jackie med henvisning til FC Helsingørs fuldtidssetup i 2. Division.

– Det er en kæmpe satsning. Jeg håber for Helsingør – fordi jeg har respekt for de klubber, der ligger omkring os – at de har styr på det her og at ejerne ikke lige pludselig trækker stikket, så I ikke står helt alene deroppe fordi så er man eddermame på røven.

Man kan sige udgangspunktet lige nu er at, hvis ikke de amerikanske investorer var kommet til, så havde FC Helsingør nok været tvunget til at skrue ned for ambitionsniveauet på alle parametre. Det kan man så opretholde nu?

 – Det bliver en led sæson fordi der er store forventninger til at de skal op med det samme.

– Umiddelbart hvis man bare kigger på statistikker og spiller for spiller, så er Helsingør jo klart foran os, men vi har nogen drenge her som kan noget ekstra.

Jeg tænker heller ikke at I bare lægger jer fladt ned?

– Nej, det kommer ikke til at ske.

Hillerød tabte 1-4 hjemme til Brøndby i DBU Pokalens tredje runde tilbage i slutningen af september.

– Vi lagde os heller ikke fladt ned, da Brøndby kom på besøg i pokalen sidste sommer. Vi var foran 1-0 og så scorer de lige før pausen. Vi havde nok tabt alligevel måske, men det er det der med sammensætning af gruppen og der tror jeg faktisk at vi er stærkere end Helsingør.

– Vores sammenhold er uhyggeligt stærkt. Vi har haft 90 procent af de samme spillere, de sidste 5-6 år. Det giver altså noget.

Kan det være en gevinst at FC Helsingør spiller 2. Division fordi der kommer lidt ekstra drys over rækken?

– Ja, det synes jeg helt sikkert. Det giver noget. Det giver noget mere fokus. Der er flere i Nordsjælland, der vil komme og se to lokale nordsjællandske hold. Det giver rigtig meget for os.

– Jeg vil ti gange hellere spille her mod Helsingør end et nedrykkerhold fra Jylland eller et eller andet. Det vil jeg ti gange hellere. Det er sjovt, fed kamp. Massere af tilskuere, masser af tryk på.

– Jeg er sådan set ligeglad med om vi skal møde den ene, den anden eller tredje.Vi tror på egne evner.

– Vi går efter at levere et godt udtryk. Og et professionelt udtryk, selvom vi ikke er professionelle.

– Vi glæder os rigtig meget til at møde jer, slutter Jackie Rasmussen af.

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke