Hillerød vs Helsingør – Slaget om Nordsjælland

Af Dennis Hynnecke

Slaget om Nordsjælland – Det ægte Nordsjælland, vel at mærke – må være en rammende betegnelse, når Nordsjællands to største byer og klubber tørner sammen til både topbrag og naboopgør onsdag aften på Hillerød Stadion.  

Man kan da ikke ønske sig meget mere end et topbrag mellem to formstærke hold fra Hillerød og Helsingør og selvom kontrasten mellem de klubber er til at tage at føle på, så må vi forvente at få en underholdende kamp, hvor begge parter går efter en sejr.

Det bør være en lokal publikumsmagnet, så lad os indtage Hillerød med masser af Helsingør-fans. Det er fire år siden at FC Helsingør senest var på besøg i Hillerød og slog værterne ud af pokalen med en smal 2-1 sejr. Den kamp samlede 818 tilskuere på Hillerød Stadion, der ellers har et snit på 2-300 tilskuere.

– Jeg vil ti gange hellere spille her mod Helsingør end et nedrykkerhold fra Jylland eller et eller andet. Det vil jeg ti gange hellere. Det er sjovt, fed kamp. Massere af tilskuere, masser af tryk på.

Hillerød Fodbolds sportschef Jackie Rasmussen til Cementen, juni 2019

Hillerød Fodbold 

Rollefordelingen er på plads. FC Helsingør er per definition favoritter med sin store trup og fuldtidssetup. Amatørklubben Hillerød Fodbold indtager rollen som underdogs.

En formstærk og topmotiveret underdog, vel at mærke, der nok øjner en stor skalp oven på deres flyvende sæsonstart med tre sejre i tre kampe og en målscore på 7-1. Hillerød lagde fra land ved at slå B93 5-1 i egen hule på Østerbro Stadion. Den sejr blev fulgt op med en 1-0 sejr over Frem tre minutter før slutfløjt og en 1-0 sejr over Skovshoved IF.

Det er et godt sammenspillet Hillerød-hold, hvor stammen udgøres af spillere, der har spillet sammen i gennem flere sæsoner. Hillerøds topscorer i sidste sæson med ni mål Tobias Vistisen Andersen har skudt den nye sæson igang med sine to mål i tre kampe, mens unge Benjamin Bennett-Larsen har lavet en enkelt pind.

To tidligere Helsingør-spillere finder man også i truppen, der begge er skolet i FCH Talent. Essam Salamoun skiftede fra FCH U19 til Hillerød, mens FC Helsingør spillede Superliga og denne sommer skiftede Oliver Basse  – lillebror til Mikkel Basse – også FCH U19 ud med Hillerød. De har begge været faste startere for Hillerød Fodbold i sæsonens tre første kampe, hvilket man kun kan glæde sig over.

FC Helsingør

FC Helsingør derimod er først ved at finde melodien nu oven på en lidt tung sæsonstart, hvor man med hiv og sving fik hentet en snæver 1-0 sejr i Skovshoved. Herefter fulgte et tidligt pokalexit og en skuffende uafgjort ude mod FA 2000, hvor kun manglende skarphed foran mål forhindrede en overbevisende sejr til Helsingør.

Ting tager tid med et hold fuld af nye spillere og med en ligså nytiltrådt cheftræner Morten Eskesen, der er på udkig efter hans optimale start-11´er. Mon ikke han fik svar på nogen af hans spørgsmål fredag aften, da FC Helsingør åbnede byens nye stadion fredag aften med en flot 3-0 sejr over Avarta i en kamp, hvor alt eller ihvertfald meget gik op i en højere enhed.

Underholdende spil, ingen dyrebare personlige fejl og det forbistrede første-mål tidligt i kampen, der gør modstanderen må åbne op. Nicolas Mortensen fik scoret sit andet sæsonmål, Lucas Haren brilierede med sine målgivende indlæg og så var der Anders Holst.

Klublegenden, der har været med hele vejen og som var skadet det meste af foråret, hvor han aldrig rigtig nåede at komme igang, spillede en pragtkamp og var med til at cementere sejren med sine to mål. Det ene endda på straffespark. Stærkt signal at sende til cheftræneren, der pt. står med nok en af landets største trupper.

En sand fornøjelse at opleve en så stor begejstring og opløftet stemning blandt publikum og fans på det nye stadion under og efter kampen. Det er efterhånden længe siden, man har oplevet det.

 

Foto: www.sportsfoto.clausbirch.dk – Eliten vinder 6-1 over Hillerød G&IF i Kvalifikationsrækken september 2006. Målscorer: Jonas Rohrberg (2), Patrick Petersen (2), Patrik Norell (1), Daniel Husen (1). Senere ændrede begge klubber navne til Hillerød Fodbold (2009) og FC Helsingør (2012).

 

Vi kan altså vente os et rigtigt brag af en fodboldkamp mellem to hold fuld af selvtillid fra Nordsjællands to største byer.

Noget traditionsopgør er der dog ikke ligefrem tale om. Faktisk hører det til sjældenhederne at de to byers fodbold-flagskibe støder på hinanden. Dertil har forskellen niveaumæssigt været for stor historisk set.

Hillerød Fodbold rykkede op i 2. Division i 2017 for første gang nogensinde i klubbens historie. En ganske imponerende bedrift for en klub, der vandt Serie 2 i 2012 for blot fem år efter at sikre sig oprykning til 2. Division. Få uger efter FC Helsingør sensationelt havde spillet sig i Superligaen iøvrigt.

Sundbyens fodboldflagskib igennem årtier Helsingør IF spillede hovedsageligt i divisionerne eller på højere niveau og har aldrig mødt Hillerød Fodbold, mens FC Helsingør har mødt Hillerød Fodbold i fire turneringskampe og en enkelt pokalkamp.

Da FC Helsingør overtog faklen som byens fodboldflagskib i 2005 startede man ud i Kvalifikationsrækken, lige under Danmarksserien. Her ventede Hillerød Fodbold, som vandt to smalle sejre på hhv. 2-1 og 3-2.

Allerede året efter i efteråret 2006 havde styrkeforholdet dog ændret sig markant. FC Helsingør kunne sende Hillerød Fodbold hjem med en sæk på 6-1 i det første opgør på Helsingør Stadion og i det omvendte opgør i Hillerød vandt FC Helsingør 4-1.

Herfra skiltes deres veje. Hillerød Fodbold rykkede ned ad, mens FC Helsingør rykkede op ad.

De to klubber trak dog hinanden i DBU Pokalens 2. runde i 2015, hvor Hillerød Fodbold lige var rykket op i Danmarksserien og FC Helsingør netop havde indledt sin debutsæson i 1. Division.

Interessen for pokalopgøret var ikke til at tage fejl af. Hele 818 tilskuere indfandt sig på Hillerød Stadion, og de så FC Helsingør trække det længste strå med en smal 2-1 sejr.

Siddetribunen på Hillerød Stadion

 

Hillerød Stadion

Hillerød Stadion kan rumme 1500 tilskuere og udgøres af en opvisningsbane omkranset af bandereklamer med en siddetribune med plads til 240 tilskuere på den ene langside.

I den forgange sæson havde Hillerød Fodbold et tilskuersnit på 246 tilskuere. Da Boldklubben Frem gæstede Hillerød lørdag d.10.august gik 396 tilskuere igennem tælleapparaterne. Det tal bliver med stor sandsynlighed overgået, når Helsingør lægger vejen på onsdag.

Da Cementen lagde et besøg på Hillerød Stadion tilbage i juni for at overvære Hillerød Fodbold mod Skovshoved IF i sæsonens sidste runde, blev man iøvrigt kun mødt af stor venlighed fra indgangen til salgsboder og de lokale klubfolk.

Vi ses på onsdag til Slaget om Nordsjælland!

 

Kilder: http://helsingor.fodboldhistorie.dk og danskfodbold.com.

Cementen 2021. Alle rettigheder forbeholdt.

Cementens nyhedsbrev

Få artikler og fanpodcast i din indbakke